Nieuw

Gated Hospitals moeten het ziekenhuispersoneel beschermen tegen geweld en verkrachtingsbedreigingen

Chaos: Vrienden en familieleden van de man die afgelopen dinsdag is neergeschoten vechten zich in het Karolinska ziekenhuis.

Door: Anna Ernius – Vertaling: “rommel”

Het nieuwe spannende Zweden – Gated Commuities met bewakers zijn er waar burgers zich veilig willen voelen. Nu willen verscheidene Zweedse politici Gated Hospitals invoeren om de nieuwe multiculturele problemen van geweld, bedreigingen en bestormingen op de spoed eisende afdelingen van ziekenhuizen te beëindigen.

Na de dodelijke schietpartij in Östberga vorige week werd de Acute Opname Afdeling in Karolinska bestormd door ongeveer 40 agressieve familieleden. De lieden vochten met de politie die hen niet konden tegenhouden. Het grootste deel van de bende wist het ziekenhuis binnen te komen en vandaliseerde het interieur.

En dit was niet de eerste keer

Al sinds zes jaar hebben de Acute Opname Afdelingen in Malmö en Lund als routine om meteen de politie naar het ziekenhuis op te roepen als een persoon met een schotwond wordt opgenomen, ongeacht of deze met een ziekenauto aankomt of zelfstandig. Alleen al in de eerste zeven maanden van dit jaar zijn minstens 50 personen met schotwonden aanbeland op de spoed eisende afdelingen in de provincie Skåne.

Het personeel is bang voor hun eigen veiligheid en die van hun patiënten. Het medisch personeel bedekt hun achternamen op hun naamplaatjes om te voorkomen dat ze later worden bedreigd. Ze worden uitgescholden voor sletten, hoeren en met de dood of verkrachting bedreigd. Een nieuwe werkelijkheid waar het personeel gedwongen is om in te werken, een totaal veranderde realiteit die slechts in een decennium is gegroeid.

Gated Hospitals

Nu is er vanuit de politiek een voorstel voor een oplossing van het probleem. Gated hospitals.

“Het voldoet niet om een zwaardere strafgrond in te voeren voor vandalisme en bedreigingen. Ook niet om spoedeisende hulpposten te sluiten. Niemand mag daar binnenkomen die daar niets te zoeken heeft. We moeten het hele ziekenhuisgebied beschermen.”

Schrijven de twee Moderaterna (liberaal-conservatieve) Carl Johan Sonesson, oppositieleider in de regio Skåne, en Stefan Lamme, vice-voorzitter van het Gezondheidszorgcomité Skåne, in een debatartikel.

Naast Gated Hospitals met afgesloten ruimtes, willen ze, tenminste ’s nachts, ook bewakingscamera’s op het ziekenhuisgebied, en in het bijzonder op de acuut afdelingen.

Tomas Tobé, Moderaternas woordvoerder van Justitie, heeft al eerder een voorstel ingediend om een speciale rechtsstrafverhoging in te voeren voor schade en bedreigingen in ziekenhuizen en gezondheidscentra.

Criminele jeugdbendes met immigratieachtergronden

“Een ruime meerderheid behoort tot groeperingen die door de politie als criminele jeugdbendes zijn benoemd, jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Ze zijn gewapend en dragen beschermende vesten. Dagelijks proberen ze hun eigen voordelen te winnen door angst zaaien en bedreigingen. Dit gebeurt ook als ze in contact komen met medisch personeel.”, schrijven de M-politici.

Gezondheidswerkers worden bedreigd met verkrachting

Gezondheidswerkers zijn begonnen met hun stem te verheffen over de steeds meer onhoudbare situatie. Onder andere zegt Marie Jensen, verpleegkundige en veiligheidsverantwoordelijke van de universiteitsziekenhuizen in Skåne:

“Toen ik met mijn interviews begon had ik geen idee dat de situatie zo slecht is. Ze stellen absoluut onredelijke eisen aan het personeel. En willen een onmiddellijke voldoening aan hun eisen, wat meestal tot dramatische situaties leidt. Als iemand aan zijn verwondingen is overleden beweren de familieleden dat het personeel de patiënt heeft gedood. Velen worden razend in hun verdriet. Ze gedragen zich angstaanjagend en gooien met dingen om zich heen, gooien het op de grond of zelfs naar het personeel.”

Verkleden zich als bouwvakkers

Het kunnen zowel indirecte als directe bedreigingen zijn.

“Het personeel wordt vaak bedreigd door zowel de gewonden als hun familieleden, vrienden of vijanden. Soms wordt het personeel met de dood bedreigd, bedreigd te worden verwond of verkracht. Er worden ook sublieme bedreigingen uitgesproken, zoals het weten waar het personeel woont, of hoe het met de kinderen gaat. Het komt ook voor dat familieleden messen en andere wapens aan de patiënt geven.”

Ze vertelt ook dat er veel ruzie is over de bezoektijden, en dat “ze zich soms verkleden als bouwvakker om makkelijker op de afdeling te komen”.

Dat was toen

Toen Marie Jensen in 1999 begon als verpleegster op de acuut afdeling in Malmö was de opschudding groot als ze iemand binnenkregen met een meswond. De reactie was toen: “Wat voor samenleving leven wij in. Waar zijn we op weg naar toe?” Vandaag de dag zijn schotwonden gewoonlijk. Sinds 2015 zijn er niet minder dan 81 personen met schotwonden verzorgd in het Universiteit Ziekenhuis van Malmö.

Bron:

https://samtiden.nu/2017/08/gated-hospitals-ska-radda-mot-stormningar-och-valdtaktshot/

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on Gated Hospitals moeten het ziekenhuispersoneel beschermen tegen geweld en verkrachtingsbedreigingen

 1. Komt goed. Is een islamitisch patroon (moeten we koesteren), ook bij de Nijmeegse scooterdoordrijders kwam de familie verhaal halen in t ziekenhuis.

  http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2111998/Scooterdrama-Nijmegen-2010-tot-4-jaar-celstraf-na-doodrijden-voetganger

  Politie en Justitie hebben geen idee wie de bestuurder van de scooter is. De twee jongens geven elkaar de schuld. Het duo zegt op de avond van het ongeluk te zijn gevlucht voor een politiecontrole. Beiden blijken op de fatale avond personeel van het Radboudziekenhuis in Nijmegen te hebben bedreigd; bij de aanrijding raken ze zelf gewond. Een van hen zou op de spoedeisende hulp een medewerker hebben bedreigd. Een broer van een van de jongens bedreigt een journalist van de Gelderlander. De krant doet aangifte bij de politie.

  Vrijspraak in hoger beroep
  2012

  Het gerechtshof in Arnhem spreekt beide verdachten van het scooterdrama in Nijmegen vrij. Dit gebeurt op 29 mei. Het gerechtshof veroordeelt in hoger beroep beide scooterrijders wel voor de overval op 15 januari 2010 op Belvoir Hotel in Nijmegen die aan de dodelijke aanrijding voorafging.

  Nederlanders doodrijden mag van de D66 rechters:

  https://fenixx.org/2016/12/13/grote-aantal-rechters-met-een-d66-achtergrond-baart-zorgen/

  Like

 2. What the fuckhebben in mij percepie geen reet te ze te zeggen.

  Wat denken die woestijn ratjes.
  Bek houden woestijnratjes!

  http://www.telegraaf.nl/reportage/article29031090.ece

  groenslinks denkt ook bijde hand te doen.

  hahahah lol. :)))

  Like

 3. http://www.telegraaf.nl/binnenland/29031191/__Woede_om_docu__Jesse___.html

  he zou geert of baudet es moeten doen dan staat heel links nederland op zijn achterste benen.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // augustus 25, 2017 om 09:58 //

  En wederom ligt de totale machteloosheid en de incompetentie van de politie hieraan ten grondslag. Geweld tegen medisch personeel daar moeten ze zo hard op ingrijpen dat de veroorzaker inderdaad in het ziekenhuis komt maar dan wel in een bed op de intensive care. Neem les bij wat oude leden van de Guardia Civil over het gebruik van de wapenstok, neem de drempels voor het gebruik van vuurwapens weg, behandel niet elke politieagent die zijn dienstwapen gebruikt als een crimineel, kortom geef die mensen de ruimte die ze nodig hebben om in te grijpen. Dat geld niet alleen in en rondom ziekenhuizen, dat geld overal. Rechters zouden vierkant achter de politie moeten staan. Een grote bek bij je aanhouding ? Hoppekee 3 maanden cel, geen voorwaardelijk, geen vervroegde in vrijheid stelling, niks. En die gevangenissen moeten een ongelooflijk stuk soberder. Minimaal 20 uur per etmaal in je cel, geen telefoon of pc en slechts eenmaal per maand een uurtje bezoek. ’s Morgens om zes uur het licht aan en het zootje wakker maken (en houden), ’s avonds om tien uur alle lichten uit. En denk maar niet dat dat alleen in Zweden zou moeten gebeuren, ook hier in ons kikkerlandje zou dat moeten. Je hoeft maar even op YouTube te kijken naar filmpjes waarin de schatjes bij het minste of geringste te keer gaan als dolgedraaide gekken vliegen je om de oren. En die agenten die blijven maar kalm en blijven maar praten. Eén belediging en ze moeten slaan tot het stuk ongeluk er zelf plezier in krijgt. Politiestaat ? Ja het zal wel, maar alles beter dan een land waar het schorem het voor het zeggen heeft. Ontzag en respect daar vraag je niet om dat dwing je af, zo simpel is het

  Like

 5. Is dit wat Karl Marx bedoelde met zijn Verelendungs theorie?.

  Like

 6. Wat mij steeds meer opvalt bij zulke artikelen is dat ze niet het probleem aanpakken. Lees: dat smerige tyfusvolk eruit trappen met al hun aanverwante inteelt kinderen en noem maar op. Nee we gaan een gaten ziekenhuis bouwen. Dus het probleem wordt maar weer verschoven. Dit komt echt nooit meer goed. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen nageslacht heb om me druk over te maken.

  Like

 7. Liever een Politiestaat dan een Islamitische Staat.

  Al denkt de Linkse Goedmens daar ongetwijfeld heel anders over.

  Er zijn natuurlijk verscheidene vormen van een politiestaat. Een normaal functionerende Rechtsstaat waar iedere vorm van harde intimidatie, geweldpleging en radicalisering bijtijds de kop wordt ingedrukt via preventieve hechtenis en desnoods internering voor onbepaalde tijd, zou voor de Linkse kerk en haar collaborerende activisten al een politiestaat betekenen.

  Het probleem van deze z.g. vluchtelingen is dat zij vanaf het begin met fluwelen handschoenen zijn aangepakt, het zijn immers zielige, kwetsbare en getraumatiseerde asielzoekers die op alle mogelijke en onmogelijke manieren moeten worden ontzien.

  In hun landen van herkomst is er maar één dokter of medicijnman per 10.000 inwoners beschikbaar en hier worden ze zonder verzekerd te zijn, laat staan een Zorgpremie te betalen al of niet direct geholpen na schietincidenten. En als ze niet direct worden geholpen voelen ze zich gediscrimineerd, raken in paniek en gaan vervolgens over tot geweld.

  Wat staat hier tegenover?

  Een totaal verweekte Westerse samenleving, opgezadeld met talloze schuldcomplexen die volkomen machteloos geen antwoord weet op dit ronduit stuitende gedrag van deze primitieve individuen die bovendien ook nog een religieuze missie hebben te vervullen.
  Voorts speelt ook een eeuwenlange inteelt een dominante rol bij dit sterk afwijkende gedrag.

  En deze z.g. kennismigranten, als we Jesse Klaver en Ruud Lubbers mogen geloven, zijn de toekomst van Europa m.b.t. de strijd tegen de vergrijzing en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten.
  Er schijnt een schreeuwend tekort te zijn aan bouwvakkers, terwijl er de afgelopen jaren tienduizenden asielzoekers hier een permanente Verblijfsstatus hebben verworven die werkloos thuis zitten en zelfs vrijwilligerswerk weigeren.
  Maar wel ziekenhuispersoneel bedreigen en molesteren!
  Want dit gebeurt ook in Nederland maar wordt onder de pet gehouden om bepaalde etnische minderheden niet te stigmatiseren.

  Onze samenleving is verweekt, laf, naïef, gehersenspoeld en door de staatsomroep bewust op het verkeerde been gezet.
  Terreuraanslagen worden geacht tot het dagelijkse leven te behoren en geweld tegen vrouwen, politieagenten en hulpverleners zijn een vast onderdeel geworden van onze diverse samenleving.

  En de politici die hier stelling tegen nemen worden weggezet als populisten, einde discussie!

  Gelukkig kunnen we nog rekenen op het Amsterdamse politiecorps, die onder de bezielende leiding van Eberhard Van der Laan de strijd aanbindt tegen terreur, radicalisering en andere vormen van religieus geïnspireerd geweld.

  Als inspiratie hiervoor kunnen ze putten uit de ervaringen (opgeslagen in vuistdikke dossiers)opgedaan tijdens de vorige Bezetting toen ze hardnekkig weigerden hand- en spandiensten te verrichten voor de SD, Gestapo, NSB en WA.

  Of maak ik mij nu schuldig aan een zekere vorm van geschiedvervalsing?

  Like

 8. Wilders heeft gewoon gelijk met zijn knieschot. Al die barbaren verdienen het.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: