Nieuw

BESTRIJDT HEN MET ALLE INZET: KORAN, 25:52

Leuven, 23 augustus 2017

“If we extend unlimited tolerance even to those who are intolerant, if we are not prepared to defend a tolerant society against the onslaught of the intolerant, then the tolerant will be destroyed, and tolerance with them.” (Karl Popper, The Open Society and its Ennemies, I)

Beste vrienden,

Zoals sommigen onder jullie weten, heb ik mij de laatste tijd enigszins verdiept in de islam omdat ik mij in toenemende mate ergerde (en nog dagelijks erger) aan het feit dat iedereen er maar zijn zegje over doet zonder er iets vanaf te weten. Ik heb de afgelopen weken gelezen en bestudeerd:

De Koran in de vertaling van J.H. Kramers (1984, tiende druk)
De Koran in de vertaling van Eduard Verhoef (2016, tweede, geheel herziene druk)
De Brabander, Ludo (s.a.), Oorlog zonder grenzen
Gülen, Fethullah (2003), Vragen die de moderne tijd stelt aan de islam
Ishaak, Ibn (2000, derde herziene en uitgebreide druk), Het leven van Mohammed
Kambouri, Tania (2016), Vrouw in het blauw. Noodkreet van een politieagente
Kirchick, James (2017), The End of Europe. Dictators, Demagogues, and the ComingDark Age
Platti, Emilio (1996), Wat gelooft een goede moslim?
Snouck Hurgronje, Christiaan (2016, eerste druk 2011), Nederland en de islam
Van Rooy, Wim (2016, vijfde druk), Waarover men niet spreekt (een meesterwerk)
Verhoef, Eduard (2017), Uitleg bij de Koran

Ik meen dus met enige kennis van zaken te mogen spreken,
w. g. Philip Vermoortel

De koran (ik kan dat woord niet met een hoofdletter schrijven) is het saaiste boek dat ik in heel mijn leven gelezen heb. Nog veel erger dan het OT. Er gebeurt niets in, helemaal niets. Zogezegd spreekt Allah rechtstreeks tot ons in de eerste persoon meervoud (soms ook enkelvoud). Wanneer hij aan Mohammed zegt wat die moet antwoorden aan wie hem een vraag stelt, begint de zin met “Zeg”, gevolgd door een uitspraak in de directe rede en wanneer hij aan Mohammed zegt wat die moet doen, begint de zin met “Profeet”, gevolgd door een imperatief.

Martien Pennings >>

 

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7434 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on BESTRIJDT HEN MET ALLE INZET: KORAN, 25:52

 1. Wij alle zouden het echter zeer op prijs stellen als u ons gaat vertellen waar het nu echt om draait in de koran. dat was 1.
  nu 2. wat is er nu anders in de moderne tijd voor de moslims? Of lezen en leven zoals het in de koran staat en hoelang wordt deze teksten onveranderd gebruikt.
  3. Hoe groot is de invloed van de aman met zijn uitleg.
  4. Hoe groot is de dreiging die van het één en ander uitgaat enz.

  Like

 2. je hoeft de koran niet te lezen want je kan iedere dag weer zien wat die volgelingen van Mo weer aanrichten.

  Like

 3. Ik heb even wat gekopieerd van een stukje vertaling uit de koran. Dit is voor moslims bedoeld en je moet je lezen als moslim, evenals God = Allah, ongelovigen zijn alle niet moslims en we zijn in hun visie nog minder dan varkens en moeten allen uitgeroeid worden.

  Soera 2: 216
  Vechten is je geboden ofschoon je er afkerig van bent; maar het kan zijn, dat je tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor je is en het kan zijn, dat je iets behaagt terwijl het slecht voor je is. God weet het en jij weet het niet.

  Soera 2: 244
  Strijdt voor de zaak van God en weet, dat God Alhorend, Alwetend is.

  Soera 4: 101
  …Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u.

  Soera 4:76
  Zij die geloven, strijden voor de zaak van Allah, maar de ongelovigen strijden voor de zaak van de boze. Strijdt daarom tegen de vrienden van Satan; voorzeker, Satan’s plan is zwak.

  Soera 4: 89
  Zij wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van Allah werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.

  Soera 4: 95
  Diegenen der gelovigen die niets doen, met uitzondering der onbekwamen, zijn niet gelijk aan degenen die met hun rijkdommen en hun persoon terwille van Allah strijden. Allah heeft degenen, die met hun rijkdommen en hun persoon strijden doen uitmunten boven de rustenden en aan ieder heeft Allah het goede beloofd. Allah zal de strijders boven de stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning

  Soera 5: 54
  O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.

  Soera 8: 65
  O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.

  Soera 9: 5
  Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

  Soera 9:5
  doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.

  Soera 9: 14
  Bestrijdt hen, Allah zal hen door uw handen straffen en vernederen…

  Soera 9: 29
  Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek(de bijbel), die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: