Nieuw

Reuters benoemde AFA als vredesactivisten – trekt nu zijn keutel in

George Orwell 1984 quote.

“Vredesactivisten”. Zo beschreef Reuters de gewelddadige linkse extremisten die Trump-aanhangers en de politie in Phoenix aangevallen hebben. Na een enorme explosie van kritiek is het linksgedraaide nieuwsagentschap gedwongen zijn woorden terug te nemen en heeft zijn Twitterbericht verwijderd.

Toen Donald Trump Phoenix bezocht brak er al snel geweld uit onder de linkse extremisten die in de stad waren verzameld om te protesteren tegen de Amerikaanse president.

Videofilms laten onder andere zien hoe linkse extremisten met traangas gooien en vuurwerkraketten afschieten op de politie en Trump-aanhangers aanvallen.

Maar wanneer het Twitter-account van Reuters op dinsdagavond de gebeurtenis beschrijft klonk het als volgt:

“Trump-aanhangers confronteren vredesactivisten in Phoenix.”

Het nieuwsagentschap kreeg al snel hevige kritiek voor zijn sterk verwrongen woordkeuze. En op woensdag heeft Reuters ervoor gekozen om zijn tweet te verwijderen en een correctie geschreven waar het persbureau constateert dat het verkeerd was linkse extremisten als vredesactivisten te beschrijven:

Eerder deze week kreeg ook CNN kritiek voor zijn vergoelijken van de beruchte anti-fascistische geweldgroep met zijn bewering dat haar leden werken voor “vrede door geweld”.

Bron:

http://www.friatider.se/reuters-kallade-afa-fredsaktivister-pudlar

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Reuters benoemde AFA als vredesactivisten – trekt nu zijn keutel in

  1. Like

  2. Liked by 1 persoon

  3. Tijl Uylenspiegel // augustus 25, 2017 om 00:16 //

    Het blijft een eigenaardig en tevens gevaarlijk gegeven, de media stoken het verzet tegen de president op terwijl ik toch het idee heb dat Trump nog steeds op een meerderheid van de bevolking kan steunen. Desalniettemin worden de verschillen door de media uitvergroot ten faveure van de Liberals, de vraag is wat zij hiermee denken te bereiken. Het is uiterst twijfelachtig dat ze een reden zouden kunnen bedenken die zo zwaar is dat een impeachment het gevolg zou kunnen zijn. Vergeet niet dat daar 2/3 van de Senaat voor nodig is. Dus wat is dan de achterliggende gedachte ? Tweedeling zaaien ? Nou dat lukt aardig, de Amerikaanse bevolking heeft in mijn beleving nooit zo lijnrecht tegenover elkaar gestaan. En nu ? Nou niks dus. Tenzij ze de onderbuikgevoelens van Links zo weten op te voeren dat er een burgeroorlog ontstaat, eentje die noch door Links noch door Rechts gewonnen kan worden. Ondenkbaar, nou tot op zekere hoogte wel, maar Links heeft zich een uitermate slechte verliezer getoond bij de verkiezingen terwijl ze toch ook de hopeloosheid van hun verzet moeten inzien. En er zijn vreemdere dingen uit hopeloosheid en uitzichtloosheid gebeurd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: