Nieuw

Maandag 4 september, dag van de propaganda

Maandag 4 september noteert u die datum vast, het wordt de dag van de propaganda, de (stichting) Nederlandse Publieke Omroep zend die dag een “documentaire” van een uur uit over de Jessias waar zelfs Leni Riefenstahl waarschijnlijk een puntje aan had kunnen zuigen.

clapper-2140602_640

Beetje een twijfelgeval, moet je zeggen dat de opkomst van het nationaal-socialisme als voorbeeld is gebruikt of ‘ze leren het nooit’. Propaganda in de meest pure vorm inclusief persoonsverheerlijking, u aangeboden door de “publieke” omroep?

Eigenaardig dat deze propaganda niet als zodanig wordt herkent, eerder hebben linkse personen zich al mogen verlekkeren aan “documentaires” over Emile Roemer (Tussen Pieken en Peilen) en Wouter Bos ( De Woutertapes). Je zou toch denken dat het de schrijvende pers op moet vallen dat de Publieke Omroep ongegeneerd haar masker heeft verwijderd en schaamteloos Linkse propaganda uitzend onder het mom van “documentaire”. Zouden er ook beelden in komen van in de wind wapperende vlaggen of jeugdigen die in opperste vervoering opkijken naar de Jessias die op een podium staat? Geen idee, in mijn hart ben ik wel nieuwsgierig tot hoever men durft te gaan. Of ik ga kijken? Ik weet het nog niet eerlijk gezegd, aan de ene kant is het verplichte kost als je er achteraf over wenst mee te praten, aan de andere kant, ik heb al een hartinfarct gehad en ik weet niet of zo’n film een nieuwe kan veroorzaken.

Wordt het een schaamteloos spektakel waar je ademloos naar kunt kijken omdat zelfs een kind doorziet dat dit propaganda in de meest pure vorm is, wordt het beter dan “Triumph des Willens” uit 1935 ? Als je niet kijkt kun je er geen oordeel over vormen. Zouden er vooraf waarschuwingen worden gegeven;  “Getoonde beelden kunnen als schokkend worden ervaren” of “Het kijken naar deze film kan de gezondheid schaden”. Zou de film ook op scholen vertoond gaan worden ? Je kan tenslotte niet jong genoeg geïndoctrineerd worden. Als de film straks op cd wordt uitgebracht komen er dan ook plaatjes op te staan zoals bij sigaretten en tabak ?

Om dat te weten te komen is kijken een must. Zouden ze de strijders van Antifa ongemaskerd en in heldhaftige poses in beeld brengen? De gewapende tak van Links vol in beeld tijdens hun heldhaftige strijd tegen fascisme terwijl ze in werkelijkheid gewoon een fascisme 2.0 aan de macht willen helpen ? Zou men ermee volstaan om de swastika te vervangen door de hamer en sikkel, of komt er ook nog een halve maan in beeld ? Krijgen we de bedenker van de Jessias nog te zien of blijft Wijnand Duyvendak met zijn verleden liever buiten beeld ? Zouden de Indisch/Marokkaanse roots van de Jessias benut of verzwegen worden ? Komen La Halsema, Sap en Ojink nog aan het woord om het evangelie van GroenLinks verder te bewieroken ?

Allemaal vragen die straks op 4 september beantwoord gaan worden. Wilt u wel geloven dat ik haast niet kan wachten ? “Jesse the movie” ! Ik denk dat ik de “Internationale” vast ga oefenen !

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

13 Comments on Maandag 4 september, dag van de propaganda

 1. Kostelijk relaas, als het niet zo diep treurig was mbt staats propaganda van uw
  belastinggeld!

  Liked by 1 persoon

 2. Neen Tijl, ik ga niet kijken want ik heb hartfalen en heb dus zodoende een ingebouwde defibrillator, een ICD.
  Daarom ook kijk ik tot zelden of nooit naar de NPO, zoveel leugenachtigheid kan ik niet verdragen, en om een opdonder van mijn ICD te krijgen is geen pretje.
  Ik heb het communisme in al zijn grauwheid en moordlust nog meegemaakt in de najaren van de USSR, met mijn Russische vrouw, dus ben in staat tot vergelijkingen.
  Vandaar ook dat ik geen verschil kan constateren met onze hedendaagse EU, waar de mensen net zo gemanipuleerd worden via onderwijs en MSM als in de vroegere SovjetUnie.
  Het is triest maar waar.
  Daarom vraag ik mij steeds meer af, waarom Jan heb je in vredesnaam 2 jaar van je kostbare leven gegeven aan de verplichte militaire dienst, waaraan je nu al een 50 jarige bijna complete doofheid te danken hebt. Heb je dat gedaan zodat onze EU elite zich vol kan vreten en zuipen??
  Dit met behulp van de gemanipuleerde verkiezingen naar hun hand te zetten??
  Vragen en nog eens vragen, maar ik heb ze allang door en wordt kotsmisselijk van dit land en zijn communistische leiders/lijders.
  Ik ben een Rotterdammer Tijl, de stad die de wapenspreuk “Sterker door strijd” heeft, alleen vraag je je nu af als je in Rotterdam Zuid loopt van wie die strijd moet komen.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // augustus 24, 2017 om 13:05 //

  Zie net tot mijn verbazing dat GeenStijl hetzelfde onderwerp eruit heeft gepikt voor een artikel. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat mijn artikeltje niet van hun is afgekeken, het werd geplaatst toen ik druk aan het schrijven was.

  Liked by 1 persoon

 4. “Getoonde beelden kunnen als schokkend worden ervaren” of “Het kijken naar deze film kan de gezondheid schaden”.

  Kijken alleen al naar de NPO kan als schokkend ervaren worden, en kan de gezondheid schaden.

  Like

 5. Bij de NPO is dit preken voor eigen parochie. Verder kijkt er geen hond naar.

  Like

 6. Propaganda voor de hedendaagse NSB, dat het nog zover met Nederland zou komen.

  Like

 7. Like

 8. Like

 9. Gelukkig ben ik die dag niet in Nederland.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // augustus 25, 2017 om 16:06 //

  Ja maar je kunt het achteraf terugkijken op Uitzending Gemist !!

  Like

 11. Inmiddels de preview gezien.
  En zoals verwacht, geheel in “huis-stijl”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: