Nieuw

Amerikaanse tv-zender verwijdert verslaggever vanwege zijn “racistische” naam

De Amerikaanse tv-zender ESPN, met een focus op sport, heeft onlangs besloten een verslaggever omwille van alleen maar zijn naam Robert Lee weg te bonjouren, omdat zijn naam tegenwoordig als “racistisch” wordt beschouwd.

De politiek correcte waanzin in de VS wordt steeds erger. Eergisteren besloot ESPN, een politiek correcte sportzender in eigendom van Disney, een verslaggever van een wedstrijd in de Amerikaanse college football op non-actief te stellen vanwege de naam van de commentator – Robert Lee. De naam wordt nu in de Verenigde Staten als racistisch beschouwd, aangezien het dezelfde naam is als de generaal Robert E. Lee van de strijdkrachten van de zuidelijke Geconfedereerde Staten van Amerika, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

De sportcommentator Robert Lee is een Amerikaan van Aziatische afkomst, wat zijn achternaam Lee weerspiegelt. Dit weerhield ESPN echter niet om de verslaggever vanwege zijn naam als racist te verklaren en hem van zijn werk te verwijderen.

ESPN was onlangs gedwongen om honderden werknemers te ontslaan, waaronder veel van de meest bekende profielen van het kanaal, omdat de televisiezender miljoenen conservatieve Amerikaanse kiezers van zich vervreemd had en hun ESPN abonnementen uit protest beëindigd hadden, omdat ESPN formeel sympathiseerde met Hillary Clinton en de campagne van Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen tegenwerkten.

ESPN’s eigenaar Disney Stock heeft als gevolg van de grote omzetdaling van de sportzender sinds april een omzetverlies van meer dan 10 procent, toen ESPN zijn economische problemen openbaarden, met massaontslagen en een groot aantal verloren klanten.

Bron:

http://avpixlat.info/2017/08/24/amerikansk-tv-kanal-stanger-av-kommentator-pga-rasistiskt-namn/

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4954 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Amerikaanse tv-zender verwijdert verslaggever vanwege zijn “racistische” naam

 1. Te ziek voor woorden.

  En AH is toch afkorting van Adolf Hitler? ;

  Vind ik niet kunnen.

  Like

 2. Heel sterk Danny! 😆
  Boycotten die zooi.

  Like

 3. @ Feniks

  Dan ook maar Suzuki Swift boycotten.
  Vind ik ook niet kunnen.
  Zo kunnen we er nog wel een paar verzinnen.

  Like

 4. Het Duitse magazine ‘Stern’ beeldt Donald Trump af die de Hitler groet brengt.
  Waar blijft Angüllah Mürkül nu met haar “belediging van een bevriend staatshoofd” zoals ze dat toen deed met de Duitse cabaretier die een sketch over Erdogan maakte?

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20170824_03032864

  Like

 5. Joh die schijnheilige merkel geeft niet thuis.
  Is voorspelbaar. Haha. Whats New.

  Die is druk bezig met de ‘omvolking’.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: