Nieuw

Van der Laan weigert jihadaanslag Kalverstraat te voorkomen – aanslag Amsterdam CS was nog niet genoeg

De rood-witte paaltjes aan het begin van de Kalverstraat, die eruit kunnen als er gelaad- en gelost moet worden, bieden volgens Erik geen enkele veiligheid. Ze komen slechts tot heuphoogte en ‘met een busje ga je daar al overheen.’ Betonblokken zouden de oplossing moeten zijn. En dat vindt niet alleen Erik. Ook andere ondernemers van de Kalverstraat hebben hun zorgen geuit en de gemeente gevraagd extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

Maar betonblokken plaatsen, dat doet de Gemeente Amsterdam niet.

De ondernemers in de drukke Kalverstraat vinden het maar moeilijk te begrijpen. Kan de gemeente de burgers niet een beetje tegemoet komen door ze in ieder geval een veiliger gevoel te geven? Nee, zegt de Amsterdamse gemeente.

Ook terreurdeskundige Peter Knoope steunt de gemeente Amsterdam. ‘Er moet informatiegestuurd worden gewerkt. Men moet letten op specifieke signalen. Maar zeker niet de boel gaan afsluiten zonder dat daar concrete aanleiding voor is. We zijn een open, transparante samenleving.’

Volkskrant >>

De gemeente Amsterdam stelt ons gerust: de gemeente is continu in contact met de coördinator terrorismebestrijding. Dat is Dick Schoof en die twitterde drie dagen voor de aanslag in Bataclan, Parijs, dit:

Die PvdA-er heeft er kijk op.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Van der Laan weigert jihadaanslag Kalverstraat te voorkomen – aanslag Amsterdam CS was nog niet genoeg

 1. Ben er mee bezig, komt er zo aan 😉

  Like

 2. De ‘burgervader’ van Amsterdam E. van der Laan onderschat de ‘beveiliging’ van de Kalverstraat totaal verkeerd met rood-witte paaltjes die door de eerste de beste bestelbus eenvoudig platgeronden kunnen worden. In Elseviers Weekblad van 19 augustus jl. pagina 20-21 heeft men het over een zogeheten ‘legioblock’. Zo’n blok van ruim 1,2 meter lang, 80 centimeter breed en 80 centimeter vormt een massieve blokkade van zo’n 2.000 kilo. Het is duidelijk dat een bomauto er niet over- of doorheen ramt. Prijs is 80 euro en tweedehands 60 euro. verkrijgbaar bij Jansen Betonwaren in Son. Vooral sinds de aanslagen met vrachttrucks in Nice en Berlijn is er veel vraag naar.

  Like

 3. Wat dacht U van de Zeedijk, je draait met je vrachtautootje de Geldersekade op, vervolgens bij de Nieuwmarkt rechts, je draait de dijk op en karren maar, en als maar recht door naar de PH kade.
  Toeristen etc. kunnen geen kant op, dus Nice kan makkelijk worden overtroffen.
  Overduidelijk is dat de AP weer in 40-45 modus zit.
  Snel weg met die Pieter Jaap en zijn handlangers.

  Liked by 1 persoon

 4. Het is wachten tot het hier gebeurt

  Na de 13 doden op de Ramblas in Barcelona beginnen voetgangers en ondernemers zich hardop af te vragen hoe veilig het wandelen en winkelen in hún deel van Europa nog is. De ondernemers van de Kalverstraat en de Nieuwendijk willen extra maatregelen van de gemeente Amsterdam, maar die geeft niet toe. Een gebrek aan concrete dreiging is een van de argumenten. Een naïeve houding tegen een hoge prijs.
  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/het-is-wachten-tot-het-hier-gebeurt

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Dader aanslag Amsterdam CS heette Khalid – politie woedend over lek – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s