Nieuw

Je vertrouwt je eigen ogen niet meer

Dat overkwam mij vanavond tenminste bij het lezen van het bericht in Elsevier. Nederland moet verzet staken tegen meer macht Brussel zo luid de kop !

En het gaat verder met; “De macht van de Europese Monetaire Unie (EMU) moet worden vergroot om de eurozone crisisbestendiger te maken. Het beoogde nieuwe kabinet en de Tweede Kamer moeten hun verzet tegen de groeiende macht van Brussel staken.”

En dit alles dan bij monde van de AIV. Nooit van gehoord ? Nou hier nog zo één ! De afkorting staat voor de “Adviesraad Internationale Vraagstukken“. De raad is *ahum* een belangrijk adviseur van de regering over buitenlands beleid. Zij slaan alarmeuro-1020312_640 vanwege de gebrekkige bescherming van de eurozone tegen nieuwe crises. Brussel moet de kans krijgen die crisisbestendigheid te vergroten: de overheidsschulden van veel eurolanden zijn ‘onverantwoord hoog’, de banken zijn kwetsbaar door het grote aantal oninbare leningen dat uitstaat.

Nou met zulke vrienden heb je helemaal geen vijanden meer nodig ! Geen idee hoe het u vergaat bij het lezen van zo’n bericht, ik heb mij letterlijk in de ogen zitten wrijven, heb nog even gekeken of mijn bril niet vuil was maar nee; het stond er echt. De hele zooi staat zowat op instorten, maar nee er moet meer macht naartoe, je verzint het niet.

Bij beleggingen staat er dan tenminste nog bij; Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Nou bij de €U wel hoor; ze hebben het in het verleden verkeerd gedaan, ze doen het ineuro-1020095_640 het heden verkeerd en ze gaan het in de toekomst zeker ook verkeerd doen (verkeerder schijnt geen goed woord te zijn…)

Nóg meer macht naar Brussel, ja joh stelletje idioten schaf de regering en het parlement ook gelijk af, stuur Willem-Alexander met zijn hele zootje naar hun vakantieadres in Griekenland. Als je toch bezig bent…

U gelooft mij niet, nou in dit geval kan ik me daar wat bij voorstellen maar (met een beetje geluk) kunt u het hier nalezen;

http://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2017/08/aiv-stop-nederlands-verzet-tegen-groeiende-macht-brussel-532635/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_21aug17

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on Je vertrouwt je eigen ogen niet meer

 1. Het wordt tijd dat het volk de macht terug neemt.

  Like

 2. Net als die gekken van de Raad van State
  https://fenixx.org/2017/04/06/raad-van-state-pleit-vurig-voor-europese-unie/

  Allemaal ongekozen organen die wel even bepalen wat wij moeten.

  Like

 3. Ik volg dit stuk van Tijl.

  had het ergens al eerder gelezen, en..
  verwerpelijk.

  Like

 4. Esperanza // augustus 22, 2017 om 02:13 //

  Lekker stelletje lunatics, die bestuursleden van dat AIV met voorzitter de Hoop Scheffer en als leden o.a. Hirsch Ballin en Joris Voorhoeve.
  Volgens de vicevoorzitter Van Staden wordt de dreiging onder meer vanuit Rusland onderschat. ‘Rusland is niet langer een partner, maar een tegenstander. en moeten we ons beter bewapeen met oog op gewapend conflict mat rusland’.
  https://peterholland765.wordpress.com/2015/05/01/leger-heeft-miljarden-extra-nodig-zware-pantsereenheden-nodig/

  Like

 5. Esperanza // augustus 22, 2017 om 02:15 //

  typo: met Rusland.

  Like

 6. Esperanza // augustus 22, 2017 om 02:32 //

  Like

 7. Alphons Mantel // augustus 22, 2017 om 07:57 //

  de hele opzet van euro is fout door ten onrechte toelaten van Gr. en It.; een dom advies verandert daar niks aan

  Like

 8. EU Brussel = Das Vierte Reich

  Like

 9. Na de Keizer en de Snor is Sau Merkel de derde mof, die Europa probeert te vernietigen.
  De EU is een monstrum en moet worden afgebroken.

  Like

 10. Adviesraad Internationale Vraagstukken?

  Deze raad zou eigenlijk moeten heten: Adviesraad Islamitische Vraagstukken. Want de Islam staat garant voor internationaal terrorisme, georganiseerde volksverhuizingen, sterk stijgende criminaliteit en een totale ontwrichting van de Westerse samenleving.

  De leden van deze raad bestaan uit individuen die met hun slappe gedoogbeleid zelf volledig verantwoordelijk zijn voor de opengrenzen-politiek van de EU en de onverantwoordelijke uitbreiding van deze EU met landen die nooit toegelaten hadden mogen worden.

  Een EU die niet in staat is (of wil zijn) haar eigen identiteit te behouden door het toelaten van miljoenen economische vluchtelingen die geen enkele positieve bijdrage aan de arbeidsmarkt kunnen leveren door hun analfabetisme, religieuze obstakels etc. is gedoemd op termijn uit elkaar te vallen.

  In feite is er al een enorme kloof ontstaan tussen Brussel en de Oost-Europese landen die blijven weigeren om economische vluchtelingen en zeker geen moslims op hun grondgebied toe te laten. De gevolgen: geen terreuraanslagen in landen als Hongarije, Polen en Oostenrijk.

  De verkiezingen zijn in feite volksverlakkerij, want het echte beleid wordt gemaakt door een politieke elite bestaande uit de Raad van State, het Europees Hof van Justitie, Vluchtelingenorganisaties, Mensenrechtenorganisaties, Linkse activisten en op de achtergrond de Moslimbroederschap die het geheel een religieuze basis geeft.

  Maar er is ook goed nieuws uit Den Haag: volgens welingelichte anonieme bronnen is er een doorbraak in de lopende onderhandelingen over een nieuw te vormen kabinet Rutte.

  Men is het er eindelijk over eens dat hardgekookte eieren beter zijn voor de volksgezondheid dan zachtgekookte eieren, zeker als ze uit Polen afkomstig zijn.
  Voorts heeft men Alexander Pechtold eindelijk zover gekregen dat hij voorlopig tevreden is met het toelaten van slechts 20.000 asielzoekers op jaarbasis.

  Mark Rutte is bereid hier mee in te stemmen op slechts één keiharde voorwaarde: die asielzoekers moeten uitsluitend bestaan uit echte kennismigranten zoals Computerprogrammeurs, Verpleegkundigen en Gynaecologen(?).

  Wij wachten af in doffe berusting…

  Like

 11. Mark Rutte, wat had die ook weer gestudeerd? Oh ja, geschiedenis.
  Veel verder als zijn schoolboeken is ie niet gekomen volgens mij……….

  Like

 12. @Tony, die drs. P, van de linkse uitvoering van de VVD heeft “slechts” 8 jaar over zijn studie kunstgeschiedenis gedaan en dat soort figuren regeert ons land en gaat ons land verder besturen.
  Slapjanussen en non valeurs tot op het bot.
  Het enige waar ze goed in zijn is konkelen en slap ouwe hoeren.

  Like

 13. Overzie de ontwikkelingen van de afgelopen decennia en stel uzelf vervolgens de vraag; hoe groot is de kans dat NL ooit nog op een nette manier op het goede spoor zal komen. Waarbij de term “nette manier” staat voor “democratische manier”.
  (dit in de wetenschap dat het begrip ‘democratie’ in NL al weer even verleden tijd is)

  Voor veel landen op het europese continent is de zittende politiek inmiddels de grootste vijand van de eigen bevolking geworden.
  Hoe dit gaat aflopen? Ongetwijfeld fout uiteraard.
  Heel erg fout zelfs.

  En dit niet alleen voor de zittende politiek maar zeker ook voor hen die in het verleden druk doende waren met ‘de weg plaveien’ naar het verval zoals wij dat hedentendage aan den lijve ondervinden.

  (daarbij kan ik mij zeer goed kan voorstellen dat de betrokkenen uit bovenstaand epistel zich met enige regelmaat zorgen maken mbt hun ‘toekomst’ op het moment dat het “kwartje’ naar de andere kant gaat vallen)

  En,….toegegeven, dat nachtmerrie-scenario is inderdaad reden tot zorg!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s