Nieuw

Help me! Laat me los! Schokkende video laat een vrouw zien in Iran die door de shariapolitie is gearresteerd omdat ze de verkeerde sluier draagt

De videobeelden die laten zien hoe een vrouw wanhopig om hulp schreeuwt nadat ze is gearresteerd door de Iranese “moraalpolitie” zijn vandaag op Facebook gepubliceerd.

De video is door de activistische groep My Stealthy Freedom op het internet geplaatst, die strijden voor het recht van de Iranese vrouwen om geen hoofddoek te dragen.

– Help me! Laat me los! schreeuwt de vrouw in de video.

Maar dat helpt niet. Ze wordt meegesleurd door de zogenoemde moraalpolitie die er op toeziet dat de strikte shariawetgeving wordt nageleefd. Het is onduidelijk wat er met de vrouw na de arrestatie is gebeurd.

De vrouw in de video draagt ​​een sluier, maar de moraalpolitie beschouwt deze als onfatsoenlijk. Een “onfatsoenlijk hijab”, zoals het in Iran wordt genoemd, is een sluier die niet genoeg van het hoofd, haar en gezicht van de vrouw bedekt.

“Zoals deze video weer laat zien is een gedwongen hijab geen deel van onze cultuur. Het is onderdeel van en maakt deel uit van een discriminerende wetgeving. We moeten dit luidkeels veroordelen”, schrijft My Stealthy Freedom.

Sinds de islamitische machtsovername in 1979 is de verplichte sluier dwang in Iran geleidelijk doorgevoerd. In de jaren 1930 was de situatie tegenovergesteld, toen was de sluier verboden en liepen de vrouwen die het droegen het risico deze door de politie te verliezen.

 

In februari van dit jaar leverde My Stealthy Freedom scherpe kritiek op de Zweedse regering in verband met een Zweeds ministerieel bezoek aan Iran. De reden was dat de vrouwelijke afgevaardigden gehoorzaam luisterden en een hijab droegen toen zij het land bezochten.

“Waarom accepteren deze westerse vrouwelijke politici deze discriminerende wet wanneer miljoenen Iraanse vrouwen hun leven dagelijks riskeren wanneer ze zich tegen deze afpersing verzetten?”, schreef de activistische groep in een verklaring.

“Wanneer westerse vrouwen deze sluier dwang zonder protest aanvaarden resulteert dit in een verhogende onderdrukking van zijn eigen vrouwen door de Iraanse overheid. Door het niet uit te dagen legitimeren westerse vrouwen deze discriminerende wetgeving.”

De Zweedse vrouwelijke afgevaardigden lieten zich bovendien gewillig in hijab fotograferen door de Iranese propagandaorganisatie Islamic Ideology Dissemination Organization (IIDO). De foto’s van de vrouwelijke Zweedse regeringsafgevaardigden werden zowel in Zweden als internationaal op grote schaal verspreid.

Bron:

https://nyheteridag.se/hjalp-mig-slapp-mig-chockerande-video-visar-kvinna-i-iran-som-grips-av-shariapolis-eftersom-hon-bar-fel-sloja/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Help me! Laat me los! Schokkende video laat een vrouw zien in Iran die door de shariapolitie is gearresteerd omdat ze de verkeerde sluier draagt

  1. Die hoofddoek van die linkse vrouwen is om de boter op hun hoofd op de plaats te houden.

    Liked by 1 persoon

  2. Europeese land en cultuur verraders in ”volle actie”!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s