Nieuw

De voldoening van iemand op zijn muil slaan

Nee dat mag niet natuurlijk iemand op zijn muil slaan, daar kun je zelfs voor opgepakt worden, zeker vandaag de dag met alle camera’s en mensen die lopen te filmen met hun mobieltje, zelfs een aanklacht is dan niet ondenkbaar.

En toch…

Zo nu en dan dringt het zich toch aan je op. Nee rustig maar, ik voer het niet uit, daarelderly-152866_640 ben ik inmiddels te oud voor en mijn gezondheid te broos. Dat is natuurlijk weleens anders geweest in het verleden al moet gezegd dat ik slechts zelden de daad bij het woord gevoegd heb.

Waarom toch ineens die agressie bij Tijl, die probeert toch altijd de nuance te zoeken ? Ja dat klopt wel denk ik. Maar zo nu en dan grijpt de machteloosheid je bij de strot, zou je het uit willen schreeuwen of één van de verantwoordelijken zomaar vanuit het niks een onvoorstelbare knal voor zijn/haar kokosnoot te geven. Kiaiiii ! (ja sorry die uitroep leerden we bij de karate, dat maakt de stoot niet harder maar het brengt de tegenstander in verwarring)

anger-1300528_640

Voorbeelden? Nou die liggen tegenwoordig voor het opscheppen. Een Merkel die met een stalen gezicht durft te beweren dat het antwoord op islamitische aanslagen eenheid moet zijn en het uitstralen daarvan. Geen idee hoe ze dat voor zich ziet, moet je dan alsstrauss-687961_640 een vrachtwagen met een jihadist achter het stuur een voetgangersgebied in scheurt hand in hand naast elkaar voor hem gaan staan ? Zou hij zich dan bedenken ?

En telkens weer komen er politieke kopstukken aan het woord die nog niet begin van een antwoord weten maar wel de ene na de andere dooddoener lopen te orakelen.

Feitelijk kun je al die al ontelbare malen voorgekauwde “argumenten” al van tevoren uittekenen. Van de week kwam er zelfs al een Twitterbericht voorbij (dankzij Fubar) dat de daad bij het woord voegde;

DHcZCTxXYAExqEN

Geen idee of ik een uitzondering ben dat ik me zit te verbijten als er weer eentje voorbij komt met zo’n nietszeggend antwoord. Verbijten ? Pisnijdig wordt ik daarvan! En u moet me geloven dat zit normaliter niet in mijn genen, ik ben helemaal niet zo’n opgewonden standje. De laatste keer dat het me overkwam was zo’n achttien jaar geleden tijdens mijn gedeeltelijke afkeuring door het UWV. Daar zitten volslagen idioten die zich van de een of andere instantie “arbeidsdeskundige” mogen noemen. Een titel waar je kennelijk al voor in aanmerking komt als je de kleuterschool met succes hebt afgerond.

Inmiddels snap ik wel hoe het werkt bij mij, het overkomt me bij totale machteloosheid, dán komt ineens die agressie tevoorschijn. Uit het niets ! Zomaar ineens ! Als een donderslag bij heldere hemel. En ik neem aan dat ik niet de enige ben die zich na weer een zoveelste islamitische aanslag machteloos voelt. Misschien zelfs niet de enige die met liefde en met alles dat hij/zij in huis heeft een linkse of rechtse directe uit zou willen delen.

En eerlijk gezegd tel ik dan alleen de aanslagen in de westerse wereld, als er eentje in Istanboel of Bagdad of aanverwant is dan keur ik het hele bericht niet eens een blik waardig, je gaat je gang maar jongens, moord mekaar maar uit in naam van je sprookjesfiguur. Je gaat je goddelijke gang maar. Gek hè ? Misschien moet ik mij onder behandeling laten plaatsen bij een psycholoog, die hebben er voor geleerd zegt men. Wellicht dat die een handvat aan kan reiken om die woede te beteugelen. Of zou hij misschien zeggen dat het niet gezond is om je woede te onderdrukken ? Dat zou een mooie goedkeuring zijn om Alexander P. uit zijn suède schoenen te slaan.

Ik zie het in gedachten al helemaal voor me ! U ook ? Wat moet dat heerlijk zijn !Zou het de voorpagina halen ? En wat zou de straf zijn ? Veertien dagen voorwaardelijk ? Goh nou ik erover nadenk….. 😀

boredom-1977519_640  Tijl

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on De voldoening van iemand op zijn muil slaan

 1. Tja zo duikt er bij mij ook af en toe een duister klappen uitdelend beeld op maar dan met name naar mensen die een beetje meepraten voer de islamisering maar b.v. niet stemmen ( omdat dat toch niet helpt zeggen ze dan) en/of de organisatie voor een tientje per jaar ondersteunen die o.a.verantwoordelijk is voor die kut marok vlag bij dodenherdenking ( omdat ze ook goeie dingen doen en deden in het verleden). Dan wordt ik moedeloos en daarna kwaad en heb zin om met borden te smijten…………o jee……………..

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 16:39 //

  Terwijl ik mijn stukje zat te schrijven zag ik steeds in gedachten het verbouwereerde gezicht voor me van Alexander P. vlak voordat het lichtje uitging en hij ter aarde stortte. Wat moet dat een voldoening geven !

  Like

 3. Esperanza // augustus 20, 2017 om 16:49 //

  Prima idee, Tijl, maar een vuist maak je niet zoals op plaatje hierboven afgebeeld, dat zul jij als (voormalig) karateka kunnen beamen. 😉

  Like

 4. Esperanza // augustus 20, 2017 om 16:53 //

  Overigens had ik ook die zuigende etterbak Tim Hofman graag nog wat harder op zijn muil zien getimmerd.
  Spijtig dat die huisbaas nu spijt meent te moeten betuigen maar dat zal hem wel door zijn advocaat zijn ingefluisterd.

  https://www.metronieuws.nl/nieuws/showbizz/2017/08/huisbaas-die-hofman-gebroken-kaak-sloeg-heeft-spij

  Like


 5. en dan even serieuser lol .
  De sleeping beauty : https://www.youtube.com/watch?v=NLhN05Y6Yr4

  Like

 6. Het beeld van Pechtold komt bij mij ook naar voren maar dan overreden door zo een terrorist die hij zo graag binnen haalt. Als je al die opmerkingen van de NPO leest is één ding duidelijk. Alles mag tot het opblazen in winkelcentra zolang Geert maar niet wint. Bij demonstraties is ook het schijnheilige stiekeme gedrag van die ultra linkse klootzakken duidelijk. Allemaal gemaskerd om niet herkend te worden. Rechts loopt gewoon zoals ze zijn. Dus is het voor de overheid makkelijker rechts aan te pakken want die kennen ze. Volgens mij geldt er nog steeds een verbod en gebod op gelaatsbedekkingen. Arresteer ze eens allemaal, weten ze gelijk met wie ze van doen hebben.

  Like

 7. Mijn zegen heb je hoor @Tijl enne, twee weken? Ik zou er voor gaan 😉

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 18:55 //

  Om eerlijk te zijn Esperanza ik haal mijn plaatjes altijd van Pixabay ivm. eventuele auteursrechten en de laatste tijd is het steeds moeilijker het plaatje te vinden dat in de buurt komt van wat je graag zou hebben. Van de week gebruikte ik een keer als steekwoord “neger” en dan verwacht je eigenlijk pagina’s vol maar er kwamen maar een stuk of vier (stuks, niet pagina’s)

  Like

 9. Wraak is geen goed uitgangspunt, preventief handelen om anderen ellende te besparen is sociaal acceptabel en een vorm van opoffering ten nut van de gemeenschap…

  Gaan voor die mep en alsie ligt met een moker of kliefbijl even nakloppen, het is geen mens, het is ongedierte. Zelf ga ik ze niet opzoeken, maar zou zoiets toevallig over de zebra lopen dan gaat het gas er vol op. Wat het mij an “straf” in een systeem wat niet het mijne meer is kost zal me een rotzorg wezen, een kwezel minder geeft mijn kinderen en die van anderen iets meer kans op een normale toekomst.

  Het advies aan het gajus in Den Haag is dan ook niet uit de beschermde omgeving te kruipen, wij geen veilige toekomst, dan jullie ook niet. En God zal wel oordelen en Petrus zeggen wie de hemelpoort in mag en wie niet, hier op aarde kunnen we alvast wat voorselecteren…

  Liked by 1 persoon

 10. Wat zou ik graag die linkse ongelooflijke outlul en super watje Frans Timmermans eens lekker voor zijn correct politieke muil willen slaan en dan wel zo hard dat alle draadjes in zijn hoofd hopelijk weer de goede aansluiting vinden. Ik vind dit de grootste onbenul die de politiek ooit heeft voortgebracht en die in zijn hele loopbaan niets maar dan ook echt niets heeft gepresteerd anders dan zakkenvullen en parasiteren op de zakken van de belastingbetalers .

  Like

 11. Tijl je bent zeer zeker niet de enige. Iedere keer dat ik ‘onze’ politici weer dar riedeltje leugens hoor afdraaien begint mijn bloed te koken en gaat mijn bloeddruk en hartslag enorm omhoog.
  Vervolgens geef ik mn stootzak dan maar een paar dreunen, maar gottegot, wat zou ik die lamballen graag eens op hun leugenachtige bek timmeren, net zolang tot ze echt doorkrijgen dat hun leugens niet worden gewaardeerd en smeken om te worden opgehangen.

  Like

 12. LoL, nog meer support voor Tijl:

  Like

 13. templars2017 // augustus 20, 2017 om 20:14 //

  Tijl jongen ge denkt toch niet dat je de enige bent die dit ervaart , het is heel normaal ,laat het me zo stellen het is een vorm van overlevingsinstinct , als je bedreigd wordt of je bedreigd voelt dan gaat je geest een mechanisme in werking stellen die je in een staat van paraatheid brengt.
  Het is wel zo dat je het “gevaar ” moet kennen en als gevaar inschatten anders werkt het niet.
  Ik werk veel met herdershonden en daar wordt op dat systeem ook aangeleerd wat te doen als er gevaar dreigt ,geloof me die dieren hebben geen inzicht in racisme of wat dan ook maar ze hebben wel een heel groot instinct ,eerst kijken we wat ze doen ,normaal gaan ze ervan weglopen maar als je ze goed op en begeleid leren ze het inschatten en er tegen in te gaan ,dus hun angst inbedwang te houden ,eens ze hun angst onder controle hebben zijn er geen moediger dieren dan die.
  Bij de mens is het net hetzelfde als je het gevaar ziet kun je 2 dingen doen gaan lopen of er het hoofd aan bieden ,in de Engelse taal heet dit fenomeen fight or flight (vecht of vlucht)
  Dus als je een gevaar kent en inschat naar zijn waarde is het normaal dat je persoonlijkheid een keuze zal maken , zij die op zichzelf kunnen passen zullen eerder de fight mode kiezen al de anderen de flight mode.
  Dus als je bij het zien van wat dan ook dat je tegen de borst stuit zal iets je in staat van alarm brengen ,niks racisme , niks islamofobie ,(alhoewel dat dit een verzwarende omstandigheid is)
  maar gewoon menselijk overlevingsinstinct.
  Al die politieke zever is dus een laagje vernis om het beest in ons onder de duim te houden,
  Ik heb de indruk dat het laagje almaar dunner wordt.
  Een goede raad voor diegene die niet op zichzelf kunnen passen doe er wat aan want er zal niet genoeg volk zijn om op jullie te babysitten .
  Dus Tijl en vele anderen met hem zijn normale mensen die niet in de kuddegeest leven en zich laten doen door de elite of wie dan ook ,di verdient respect !
  Hier zie je wat tamelijk simpel en effectief werkt (heb vroeger ook zulke dingen geleerd)

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 22:48 //

  Ach Templars ik heb in het verleden vechtsporten beoefend maar het vereist een zekere mate van fitheid en helaas die fitheid ben ik volledig kwijtgeraakt. Daar wil ik zeker niet zielig over doen, het zijn de dingen die iedereen met het ouder worden vroeg of laat overkomen al moet gezegd dat het bij mij al vroeg gebeurde. Achtenveertig jaar jong, net gepromoveerd naar de groene band kyokusin-kai karate, één van de hardste vormen van karate waarbij je ook de nodige klappen en schoppen moet incasseren, en toen ging mijn linkerknie volledig naar de bliksem, na meerdere operaties en behandelingen was het 12 jaar later nog altijd huilen met de pet op. Daarna heeft men me op de nieuwste reumamedicatie gezet en dat hielp. Het is niet weg maar er valt mee te leven maar de hele weg heeft wel zijn tol geëist tot het punt waar ik nu ben beland. Zelfs de simpelste vormen van zelfverdediging zijn me niet langer gegeven en een aanval is complete zelfmoord dus nee, men heeft van mij niet veel te vrezen.

  Like

 15. NPO = ……….
  we worden in de zeik genomen
  behandeld als kinderen (ouderen)
  burgers telkens voorgelogen
  burgerrechten ontnomen
  achter gesteld
  beroofd
  En ga zo nog maar een poosje door!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: