Nieuw

Alles wordt teruggevoerd op kolonialisme en racisme

Dat moge onderhand wel duidelijk zijn. Niet alleen worden in Amerika standbeelden van hun sokkel getrokken ook in Nederland zijn standbeelden bepaald niet heilig.

Bij standbeelden van Jan Pieterszoon Coen, Peter Stuyvesant en Michiel de Ruyter staan bordjes om te wijzen op hun ‘dubieuze’ handel &wandel. Nou heeft men in Nederland het historisch besef van een borrelnoot (met dank aan het ‘moderne’ onderwijs) maar met name in Amerika wekt het bevreemding, ze zijn gemiddeld genomen erg nationalistisch ingesteld en je zou verwachten dat dit gepaard gaat met een gedegen kennis van de geschiedenis van hun land. Niet dus, hun burgeroorlog ging niet over slavernij maar over economie.

Maar dat is buiten zwarte actiegroepen gerekend, die zien in alles racisme, gespeend van enig historisch besef is agressie in hun ogen de manier om dat tegen te gaan. Dat hun voorouders nog met een handje kralen en een spiegeltje uit de boom werden gelokt isafrican-1314495_640 ondergeschikt. Dat Europeanen ze om die reden als een ondergeschikte diersoort zagen is in het licht van die tijd nou niet zo heel gek. Niemand die er ooit op wijst dat dezelfde kolonisten Japanners en Chinezen niet tot slavernij brachten. Waarom niet ? Omdat die een andere maar zeker niet mindere cultuur hadden, en op een aantal vlakken zou je zelfs kunnen zeggen dat ze op een hoger niveau stonden dan de Europeanen.

Ook in ons land kennen we de Surinaamse gemeenschap die alles wensen terug te brengen tot racisme, dat ze er zelf tegelijkertijd lustig op los discrimineren dat mag je niet zeggen. Zwarte Surinamers zien Hindoestanen als een soort lichtgetinte joden, negroïde mensen met een te donkere kleur worden steevast bosnegers genoemd en dat is niet als compliment bedoeld en ga zo maar door. Maar nee; racisme van blanken dát is pas erg.

stick-fight-412666_640

Nou ik heb nieuws voor al die racisme roepers, noch Tijl noch zijn ouders of grootouders hebben ooit slaven gehad, ze hebben ook geen landen gekoloniseerd en ik zie dus niet in dat ik me ergens voor zou moeten schamen. Je zou zelfs nog een stapje verder kunnen gaan, blanke arbeiders in de tijd van de slavernij hadden het niet veel beter dan de slaven.

.child-labour-74048_640

Opvarenden van koopvaardijschepen leden niet voor niets aan scheurbuik, dat was voorbestemd voor de lagere rangen aan boord, de officieren hadden daar beduidend minder last van. Matrozen en aanverwanten verdienden naast kost en inwoning een schijntje en hadden aan de wal vaak van de honger geen ontlasting wat het aanmonsteren op een nieuwe reis een goeie optie maakte. Varen op zo’n houten schip was daarbij zeker geen pretje, hun slaapverblijven waren minimaal want de laadruimte was vele malen belangrijker. Een storm op zee moet geen pretje geweest zijn, het waren bepaald geen cruiseschepen.

In de ogen van de racisme roepers waren alle Europeanen schatrijke slavenhouders en dat is je reinste geschiedvervalsing, dat was alleen een flinterdunne bovenlaag, een elite. En iedereen die niet tot de elite behoorde leidde een miserabel bestaan. Kinderarbeid was eerder regel dan uitzondering.

Hedendaags racisme bestaat natuurlijk, maar daarbij dringt zich toch ook de vraag op; wat was er eerder  de kip of het ei ? De negerbevolking van de USA is 12,4 % van het totaal maar ze zijn extreem oververtegenwoordigd in alle negatieve lijstjes vergelijkbaar met de Marokkanen in Nederland, worden ze dan gezien en behandeld als minderwaardig door hun gedrag of door hun uiterlijk ? Zegt u het maar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

13 Comments on Alles wordt teruggevoerd op kolonialisme en racisme

 1. Like

 2. Dit is wel racisme:

  Like

 3. En het Europese kolonialisme was een zegen;

  Het enige waardoor islam gemoderniseerd geweest is, was het Europese kolonialisme
  https://fenixx.org/2015/11/27/het-enige-waardoor-islam-gemoderniseerd-geweest-is-was-het-europese-kolonialisme/

  En niet alleen voor islamitische landen, zonder zou er in India en Afrika nooit een spoorlijn aangelegd zijn en zou Afrika nog in het stenen tijdperk leven en zouden ze ook geen drinkbaar drinkwater hebben.

  Like

 4. Oh ja, en over slavernij:

  Islam en slavernij – negers en blanken zijn de klos
  https://fenixx.org/2017/03/21/islam-en-slavernij-negers-en-blanken-zijn-de-klos/

  Zo. En nu excuses en herstelbetalingen graag !

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 01:55 //

  Tot mijn niet geringe verbazing toont de NOS een interview met de organisator van de rechtse demonstratie in Charlottesville (verspreid over een paar korte filmpjes) en de man vertelt toh een paar interessante feiten die je niet 1 2 3 ergens anders zult horen.
  https://nos.nl/artikel/2188835-bedreigde-organisator-extreem-rechts-protest-ik-sta-voor-witte-amerikanen.html

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 01:58 //

  Wow Fubar ! Ik laat mijn gevoel spreken maar jij komt met de aanvullende documentatie !
  Bedankt.

  Liked by 1 persoon

 7. Ik hou me nog in 😉

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 02:14 //

  In Amerika zouden ze geloof ik zeggen; Don’t hold back, let it all out ! 😀

  Liked by 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 01:55 /
  Tot mijn niet geringe verbazing toont de NOS een interview met de organisator van de rechtse demonstratie in Charlottesville
  ———–

  Was eerste een Occupy organisator (links) in New York. You can google it 😉

  Like

 10. templars2017 // augustus 20, 2017 om 03:12 //

  Het was te verwachten ,als het in de VS regent dan druppelt het in Europa.
  Het ganse gedoe met de standbeelden die zgz. naar racisme verwijzen zijn een deel van onze geschiedenis , ok er zijn dingen gebeurt die niet moesten gebeuren maar in naam van de paus en het kruis zijn ook tal van wandaden gesteld en oorlogen gevoerd ,moet daarvoor de paus van nu boeten ? nee die gaan we buiten kegelen omdat hij mee spant met de elite ,is nog net iets anders….niet?
  Maar het zit dieper ,in het ontvolkingsplan zit vervat dat het onderhavig volk eerst moet murw gemaakt worden , doe ze twijfelen aan alles wat ze kennen en voor waar aanvaarden en neem dat dan beetje bij beetje af…….
  Het is weer de eenrichting straat van links dat we horen , eerst mag je er niet over spreken , dan mocht je niet meer ervoor op straat komen ,en nu gaan ze herinneringen weg willen nemen.
  Waarover gaat het racisme ? neen het gaat om onze identiteit cultuur en geschiedenis ,ik weet niet of jullie het weten maar een volk zonder geschiedenis bestaat gewoon niet meer…….
  In Afrika staan toch ook beelden van Moboetoe en van idi amin dada ,beiden massamoordenaars van het ergste soort en tevens racisten ze vermoorden zwarten met bosjes.
  De zwarten die vermoord werden door deze heren waren van een andere stam dan de hunne ,zij beschouwden die stammen als minderwaardig dus hak er maar op los….
  Nog zo een voorbeeld Rwanda ,wie kent de genocide niet tussen Tutsi en Hutu twee verschillende stammen ,rassen , want ze werden doorgaans geidentificieerd
  als Hutu of Tutsi aan de hand van lichaamskenmerken, dat is racisme in zijn puurste vorm want het zijn niet de kleur maar de details die bepaalden wie wie was.
  Ik zou niet weten waar ik moet op letten maar die mannen wel ……
  Maar hier in Europa moet voorzichtig alle identiteit verdwijnen en wie gaat de schuur in brand steken juist het politiek correcte establishment .
  Die elitaire kloothommels gaan toestaan dat de geschiedenis en daarmee een stuk identiteit gaat verdwijnen ,niet omdat dat goed is voor ons maar omdat het een beter klimaat gaat maken voor die pokke imigranten die zouden kunnen geschoffeerd worden .
  Binnenkort gaan we zelfs geen nationale vlag meer mogen hangen omdat dat een racistische impact zou kunnen hebben ,geloven of niet maar in Duitsland en in Engeland is het al zo.
  Zo is er in Manchester een inwoner die een boete heeft gekregen omdat hij een st george (wit veld met rood kruis)vlag had opgehangen aan zijn venster , maar dat er verderop in de straat zo’n voddekop een isis vlag had daar durfde men niets van zeggen.
  In Duitsland werd de drager van een Duitse driekleur in een optocht aangemaand om deze niet ten toon te spreiden om geen aanstoot te geven tegenover de migranten.
  Wij zijn verwikkeld in een oorlog met als inzet onze cultuur en alles wat ons dierbaar is zonder dat het merendeel onder ons het beseft .
  Voorlopig wint de linkse kant want ze zorgen ervoor dat ze met alle mogelijke angstaanjagende middelen ons onder de duim kunnen houden.
  Als het nog lang zo verder gaat zal onze gal spuwen in woorden niet meer voldoende zijn ,
  al diegene die ik ken en die zich met deze materie bezig houden zijn het roerend een ,je voelt de druk groeien elke dag een beetje meer………de klok tikt.

  Liked by 2 people

 11. Republikein // augustus 20, 2017 om 03:25 //

  Liked by 1 persoon

 12. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 10:13 //

  Tijl moet iets bekennen, ik schreef dit artikel puur uit persoonlijke ergernis omdat ik het werkelijk van de zotte vind dat standbeelden van hun sokkels worden getrokken en dat er in Nederland bordjes komen te staan bij onze zeehelden van weleer. Ziek ben ik ervan dat bij alles gelijk “racisme” geroepen wordt. Ik had het gisterochtend geschreven maar heb tot gisteravond gewacht om het te plaatsen omdat ik dacht dat het alleen mijn persoonlijke ergernis was en dus niet zeker was of het als artikel op onze site thuishoorde. Ik ben dus min of meer blij verrast te zien dat ik niet de enige ben, min of meer want de aanleiding is niet iets om vrolijk van te worden.

  Liked by 2 people

 13. Hier Tijl, ik had hem al geplaatst onder https://fenixx.org/2017/08/16/links-en-islam-vernietigen-de-geschiedenis/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s