Nieuw

We zijn niet bang

Dat schijnt de kreet in Spanje te zijn na de aanslagen in Barcelona en Cambrils en Alcanar. Ik heb geen verstand van psychologie maar ik geloof dat ze dan zeggen dat mensen nog in de ontkenningsfase zitten.

Dat hoop ik tenminste maar want als dat niet zo is dan zijn ze behoorlijk stom. Natuurlijk zouden ze bang moeten zijn, de overheid geeft er telkens weer blijk van dat ze ons niet kunnen beschermen tegen terrorisme, niet alleen in Spanje maar in heel Europa. Ja als je aangevallen wordt en er blijkt geen verdediging te zijn dan zou je het in je broek moeten doen. Alle kleuren stront om wat preciezer te zijn.

Na elke aanslag zijn het weer dezelfde dooddoeners die onze politici naar voren brengen, ik ga ze niet eens herhalen want u en ik hebben ze al zo vaak gehoord, het lijkt op een grammofoonplaat die blijft hangen en telkens weer hetzelfde stukje laat horen. Oei Rutte noemde ze dit keer schoften, nee daar zullen die jongens van wakker liggen!

En verder natuurlijk weer de Eiffeltoren waar de verlichting uitgezet wordt, in het zicht springende gebouwen die plots verlicht zijn in de kleur van het land van de laatste aanslag, de sporters die voorafgaand aan belangrijke wedstrijden een minuut stilte houden en met rouwbanden om spelen, allemaal om te laten zien wat een goede mensen ze zijn en hoe ze treuren om de slachtoffers en hun nabestaanden. Ze bedoelen het natuurlijk goed die mensen maar het lost het probleem niet op. Net zo min als het telkens maar weer herhalen dat het niks met de islam te doen heeft. Hoe achterlijk kun je zijn, ze hadden allemaal één overeenkomst; het waren islamieten. Hoezo heeft het dan niks met de islam te maken ?! Het heeft álles met de islam te maken !

Samen staan we sterk zei Merkel. Zouden mensen die gezamenlijk voor het vuurpeloton staan dat ook tegen elkaar zeggen ? En zijn er gevallen bekend dat dat hielp tegen de kogels ?

palace-guards-535567_640

Wanneer komen ze nou eens met een plan van aanpak ? Nee dan bedoel ik niet het eeuwige gezeur dat de inlichtingendiensten nauwer moeten samenwerken. Rot op. Elke keer horen we weer dat er een dader of verdachte “in beeld” was bij de veiligheidsdienst. Dat helpt geen flikker ! Mensen willen onderhand dat er opgetreden gaat worden bij die verdachten die “in beeld” zijn en dat we niet gaan wachten tot ze hun walgelijke plannen hebben uitgevoerd. Dan ben je te laat ! Niet zomaar een beetje, nee dan ben je veel te laat, zo laat zelfs dat een aanklacht wegens nalatigheid bekeken zou moeten worden.

En dat terwijl ze het ons zo makkelijk maken ! De daders hebben namelijk overeenkomsten. Ze zijn van Noord-Afrikaanse komaf en ze zijn moslim. Daarmee valt als ik de statistieken mag geloven zo’n 85% van de mensen binnen Europa af. Als er ooit iemand op zoek was naar een legitieme manier om te discrimineren, hier heb je hem ! Je hoeft niet alle twee of driehonderd passagiers van een vliegtuig te controleren, het volstaat om de tien of twintig Arabieren nauwgezet binnenste buiten te keren. Geen gezeur; “Oh ik wordt gediscrimineerd”, er vallen doden idioot, natuurlijk discrimineren we, wat had je dan verwacht ? Alle daders waren namelijk Arabieren sukkel, net als jij ! Daar moet je ons niet op aankijken maar je soortgenoten.

Reeds lang geleden had men door moeten pakken, onze op het christendom en humaniteit gebaseerde samenleving is namelijk niet opgewassen tegen mensen die graag een martelaarsdood willen sterven terwijl ze zoveel mogelijk mensen meenemen in hun dood. Het besef moet doordringen dat we van mensen met een Arabische achtergrond af moeten, niet alleen de terroristen nee allemaal want ook die vriendelijk Marokkaanse of Turkse groenteboer op de hoek kan morgen radicaliseren en een martelaarsdood gaan nastreven, het schijnt maar een heel klein stapje te zijn. Voorbeelden genoeg. Weg moeten ze, ze hoeven niet dood maar weg. Wij hebben geen plaats en geen behoefte aan mesjoggenaars.

stone-figure-2489865_640

Misschien denkt u na dit artikel dat Tijl nogal boos overkomt terwijl hij normaliter zo genuanceerd is, dat klopt. Tijl is niet zomaar een beetje boos, Tijl is pisnijdig. Woest om alle onkunde en onwil. Tijl zou het wel van de daken willen schreeuwen; wordt wakker stelletje lamzakken. Doe waar je dik voor betaald wordt. En ik beloof met de hand op het hart dat als jullie per ongeluk een keer een onschuldige Arabier naar zijn schepper schieten dat ik het niemand kwalijk zal nemen. Collaterol damage noemen ze dat in het Engels, learn to live with it zou ik zeggen.

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

23 Comments on We zijn niet bang

 1. Inderdaad Arabieren horen niet in Europa dat wordt iedere dag weer duidelijk en ja alleen arabieren controleren voor ze het vliegtuig instappen want daar hebben ze het ook naar gemaakt.

  Liked by 1 persoon

 2. Haha, BAM !

  Like

 3. templars2017 // augustus 19, 2017 om 03:31 //

  Het is niet de schuld van diegene die reageren zoals Tijl en vele anderen ,wij die reageren zijn een minderheid in een wereld die niet bewust genoeg gemaakt wordt van wat echt gebeurt.
  Daarmee bedoel ik dat er dieper op ingegaan moet worden ,hetgeen nu tentoon gespreid wordt is belachelijk ,het nieuws heeft altijd de mond vol met uitspraken die een bepaalde gehalte van spektakel moet hebben .
  Over het algemeen wordt gezegd voor je iets te zien krijgt “we moeten u waarschuwen ,het zijn harde beelden” of “de ergste beelden onthouden we u”.
  Wat je dan te zien krijg is frustrerend alle lichamen zijn weggeblurd ,je kan er niets van zien!
  Hoe kan je mensen wakker schudden als je de rauwe realiteit niet toont …..noem een koe verdomme een koe !
  Zeggen dat het harde beelden zijn en dan niets tonen is contraproductief .
  Wij zijn in een oorlog verwikkeld met een moorddadige ideologie ,wel behandel het dan ook zo.
  Maar nee massa’s mensen tonen die solidair zijn in hun verdriet werkt beter ,joh na twee dagen denkt niemand meer wat er is gezien .
  Als je iemand wilt laten herinneren wat en hoe het was dan moet je het op het netvlies branden ,het moet een blijvend gegeven worden en niet iets wat vervaagd na enige tijd .
  Verkondig data die zin heeft ,geef bijvoorbeeld het juiste aantal slachtoffers die gesneuveld zijn voor die voddekoppen hun terreur ,liefst met een indeling van mannen ,vrouwen en kinderen!!
  Bij ons hebben ze er maximaal 5 minuten aan besteed en het volgende “nieuws item” was hoe het stond met de sterilisatie van de man ,en hier werden wel cijfers getoond ,zulke dingen maken me echt pis en pisnijdig.
  Wat de mensen niet beseffen is dat ze er midden inzitten ,het kan overal gebeuren en altijd.
  Maar zolang er niets gebeurt om iedereen echt wakker te schudden dan denk ik dat het hopeloos wordt.
  Het is duidelijk dat er niet teveel aandacht aan gegeven mag worden zodat de merendeel van de bevolkingen het stillaan gaan normaal vinden dat er hier en daar een deel mensen de dood vinden en/of gewond raken…….als ze maar hun biertje kunnen drinken en naar het voetbal kunnen zien.
  Als de boel ontploft zullen velen afzien ,maar zeggen “dat wisten we niet ” zal weinig baten…..

  Liked by 4 people

 4. Dit kun je niet meer stoppen hoe erg het ook zal worden. Met de huidige generatie watjes aan aan het roer staan en zo graag politiek correct willen blijven maar die wel verantwoordelijk zijn voor de komende chaos zullen hun schuld nooit en te nimmer toegeven. Ik weet niet wat de drijfveren zijn van de huidige kliek incapabele politieke leiders maar het zal op den duur wel een hoger doel dienen denken ze vast in al hun wijsheid. Het is onbegrijpelijk dat het volk nog steeds niet in opstand komt en ik vraag mij af

  Liked by 2 people

 5. Goh naar al die jaren weet Rutte nu pas wat het werk van de politie in de grote stad inhoud .

  Hij kreeg zo een beeld van wat het politiewerk in een grote stad inhoudt.http://www.telegraaf.nl/binnenland/28972768/__Rutte_op_pad_met_de_politie__.html

  Like

 6. Esperanza // augustus 19, 2017 om 10:28 //

  Oppassen, Tijl, niet generaliseren anders heb je een probleem! 😉

  Like

 7. Esperanza // augustus 19, 2017 om 10:31 //

  Oudje van Pierre K.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 19, 2017 om 11:09 //

  Esperanza Arabieren zijn zeker geen zalige paarden. Jazeker ze zijn vaak bloedmooi met prachtige sprekende koppies en hebben bijna altijd een fabelachtig karakter maar daar stopt het wel zo’n beetje. Ze zijn klein en hebben een zeer steil achterbeen dat bovendien vaak achter de massa staat, als je erop zit zijn eigenlijk alleen de stap en de galop een bruikbare gang, zodra je gaat draven krijg je wandelende nieren. Het zijn wat ze vroeger noemden “schenkelgangers” gekoppeld aan een vaak strakke rug maakt dat ze totaal ongeschikt voor dressuur. Ook springen is niet iets waar ze in uitblinken en hun geringe schofthoogte werkt daarnaast in hun nadeel. Er zijn wel kleine paarden die goed kunnen springen, denk maar aan Jappeloup van Pierre Durand maar het zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen. Waar ze wel goed voor zijn dat is endurance wedstrijden, ze zijn bereid zich letterlijk dood te lopen voor je. In hoeverre je dat als sport moet zien moet ieder maar voor zich uitmaken, ik ben er geen fan van. Daarnaast werden ze vroeger wel gebruikt als veredelaar om het aloude landbouwrijpaard wat te verfijnen, ook fokkers van Friezen hebben daarmee geëxperimenteerd, hun fokproducten konden echter niet in het stamboek worden opgenomen en waren dus min of meer eindproducten. Conclusie; ze zijn prachtig, kunnen ook goed dienen als weilandstoffering of als recreatiepaard maar dat maakt ze zeker niet ‘zalig’

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // augustus 19, 2017 om 11:13 //

  En nog even on-topic; vandaag staat er een column in het AD van een zekere Anouk die haar opstel over Barcelona eindigt met;
  Tegen mijn tweede thuis – en dat van vele anderen – zou ik willen zeggen: blijf vandaag maar even liggen. Houd elkaar stevig vast. Niet omdat je bang bent voor dat busje, maar omdat alleen liefde en eenheid kwaad verslaan. In de hoop dat alle mensen die dit meemaken, zich mogen vastklampen aan een nieuwe dag.”
  Mooi geschreven hoor meisje en droom maar lekker verder, wat zal dat een klap geven als de werkelijkheid zich een keer aan je opdringt.

  Liked by 1 persoon

 10. Ik denk dat er heel wat mensen zijn die op barsten staan en het willen uit schreeuwen tegen deze lamzakken van regeringsleiders.
  De familieleden van dag tuig in den Haag moet eens getroffen worden door aanslagen…….ben benieuwd……..wat dan…….

  Liked by 1 persoon

 11. @Tijl Uylenspiegel je kan er altijd nog worst van maken Tijl of biefstuk .

  Liked by 2 people

 12. ik heb al op een site geschreven dat die griezels Merkel, Macron, Rutte beter in 1 keer van te voren opgenomen hun medeleven enz tonen en alvast met een paar plaatsnamen die ook gevaar kunnen lopen, hoeven ze niet elke keer opnieuw hun droefsmoelen op te zetten.
  Of je wordt aan gort gereden door een auto, gewoon op straat lopen is levens gevaarlijk, in Finland 2 mensen doodgestoken, nee hoor we zijn niet BANG, nou ik wel, ik wil Europa uit maar ik zou niet weten hoe
  En dan die rot Merkel, samen zijn we sterk, ja dat zal helpen, die achterlijke zeug haalt honderd duizenden binnen en ze gaat gewoon door met lieden die ons en het Westen haten binnen te laten,raar hé al die terreur als je de deur voor de toekomstige overheersers wagen wijd open zet

  Like

 13. De Spaanse bevolking is niet bang!

  Geen wonder, veruit de meeste slachtoffers waren immers toeristen en de nietsvermoedende zonaanbidders op de Spaanse stranden die worden geconfronteerd met horden uiterst militante bootvluchtelingen die een stormaanval uitvoerden zijn uiteraard ook toeristen.

  Het leek Omaha-Beach wel, met dit verschil dat er geen tegenstand werd geboden. Geen schot gevallen! Wel een gebroken been bij een politieambtenaar.

  De Spanjaarden die voor de camera om een reactie worden gevraagd zijn blijkbaar streng geselecteerd, want ze hebben het er allemaal over dat die aanslagen geen reden moet zijn om het vluchtelingenbeleid te wijzigen of dat er enig verband zou kunnen zijn met de alsmaar stijgende moslimpopulatie in West-Europa. De lokale imam die ook om een mening werd gevraagd was niet tot enig commentaar bereid. Een Soenniet blijkbaar, immers het zelfde gedachtegoed van de IS die ook aanhangers zijn van deze niet onbelangrijke stroming binnen de Islam.

  Spanje is een land wat in sterke mate afhankelijk is van de inkomsten vanuit de toeristenindustrie en is zeker niet gebaat bij een sterke afname vanwege een constante terreurdreiging. Dus die piepen wel anders als volgend jaar de boekingen sterk teruglopen.

  Het zal de nietsvermoedende Linkse Goedmens waarschijnlijk niet opvallen, maar alle terroristen zijn afkomstig uit Marokko of Algerije, zelfs de terrorist die in Finland een aanslag pleegde is een Marokkaan!
  Misschien verdwaald op weg naar Zweden of op excursie gestuurd door een Linkse organisatie?

  In Amsterdam gaan er nu stemmen op om bepaalde drukke stadspunten af te schermen i.v.m. een eventuele terreuraanslag. Van der Laan is hier sterk op tegen, om de volgende (voorspelbare) redenen: dergelijke maatregelen zouden met name de uiterst kwetsbare Marokkaanse minderheid in een kwaad daglicht kunnen stellen. Er zou zelfs een kans op stigmatisering kunnen zijn en dit past immers niet in onze tolerante en verdraagzame samenleving.

  Mark Rutte laat ons volk niet in de steek in deze bange en onzekere tijden. Voor het moment even afgeleid of we de eieren nu moet bakken of koken om het risico voor onze volksgezondheid te verminderen heeft de goede man stage gelopen bij de Rotterdamse politie.
  Bij een dergelijke rondleiding is het raadzaam om in het landsbelang een kogelwerend vest aan te trekken, je zal maar een uitgeprocedeerde asielzoeker tegenkomen of zo mogelijk nog erger: een verwarde Marokkaan op zoek naar zijn identiteit die toevallig zijn bomschoenen aan het inlopen is.

  Maar het schijnt allemaal goed afgelopen te zijn, met de volgende geruststellende conclusie: de zaak is onder controle, de bromsnorren doen hun plicht o.l.v. ervaren buurtvaders en hulpimams van moslimsignatuur.

  U KUNT RUSTIG GAAN SLAPEN, UW MP EN DE MOSLIMBROEDERSCHAP WAKEN OVER U!

  Liked by 1 persoon

 14. Tijl Uylenspiegel // augustus 19, 2017 om 13:17 //

  Horatius de straatinterviews hebben geen enkele waarde, er wordt niet bij verteld hoeveel mensen zijn geïnterviewd en waarop ze uiteindelijk zijn geselecteerd. Het lijken doorsnee reacties maar zijn dat niet.

  Like

 15. Exact.
  Bij de NPO is niets ‘doorsnee’, ‘toeval’, ‘spontaan’ of ‘ongedwongen’.
  Vrijwel alles -op het ‘weer’ na, want niet te sturen- wat niet in het extreem linkse straatje past van de NPO is geregiseerd, gemanipuleerd en/of geframed.
  (en ja, met nadruk is hier de term ‘extreem’ gebruikt)

  Oppervlakkig bezien zou je kunnen zeggen dat ‘oude tijden’ herleven. (Joseph Goebbels, Lenie Riefenstahl etc.)
  Totdat je de puzzle stukjes in elkaar leggende beseft, dat er oa. wat de NPO betreft, nooit “nieuwe tijden” zijn áángebroken…….

  En wat dat ‘niet bang’ zijn betreft. Dat is goed!
  Echter, wanneer dit synoniem is voor ‘jezelf niet weerbaar maken’ cq deze houding voortspruit uit de gedachtengang van het “gebroken geweertje”,……dan zou ik id niet bang zijn voor de islam.
  Dan zou ik mij eerder ernstige zorgen maken betreffende mijn geestelijke gesteldheid.

  Liked by 1 persoon

 16. Henk der Niederlànder // augustus 19, 2017 om 18:36 //

  Heerlijk toch dat ze in Spanje niet bang zijn.
  Komt politiek wel zo goed uit.
  Want stel dat ze in Barcelona zouden gaan roepen dat alle moslims het land uitgetrapt moeten worden, dan klopt de veroordeling van Michel Sturzenberger ook niet meer.
  Maar je kunt van mij gerust aannemen dat de usefull idiots die daar staan te kwijlen niet uit naam van de familie der slachtoffers hun onzin lopen uit te kramen.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel, Natuurlijk zijn er zeer uiteenlopende reacties van de lokale bevolking maar die worden uiteraard gefilterd zodat er het gewenste beeld ontstaat van de geschokte, maar wel politiek-correcte Spanjaard die gewoon door gaat met het leven, of er alleen maar sprake zou zijn van wat tragische incidenten.

  Onze staatsomroep probeert al jarenlang de harde waarheid onder de tafel te vegen en de domme massa trapt er met open ogen in zodat ze toch voor het merendeel op de Linkse partijen blijven stemmen.

  Op een gegeven moment kunnen ze er echt niet meer onderuit en worden ze toch gedwongen om alsnog bekend te maken dat de daders allemaal Marokkanen zijn.

  Waarschijnlijk gedwongen door de sociale media. Er doet zich een zekere gelijkenis voor met de nieuwsvoorziening tijdens de vorige bezetting, die van 40-45 toen de waarheid alleen te vernemen was via radio Oranje.

  Like

 18. Meestal ben ik het wel met Tijl eens, maar deze keer niet helemaal.
  Natuurlijk heeft Tijl gelijk dat de meeste figuren die daar staan te bleren dat ze niet bang zijn gewoon nog nooit hebben nagedacht, want dat bang zijn wel logischer zou zijn.
  Aan de andere kant…”wie bang is krijgt er ook van langs” dus dat bang zijn heeft niet buitengewoon veel nut. En ik vermoed dat er toch heel wat mensen zijn die net als ik echt niet bang zijn, omdat ze daar veel en veel te woedend voor zijn, maar dat zijn niet de mensen die daar een potje te staan zingen waarbij het verdomme wel lijkt alsof ze een feestje vieren.
  Mijn ouders wonen sinds 10 jaar in Spanje (en spreken vloeiend spaans, ze wilden zich aan het gastland aanpassen). En als zij met de gewone spanjaarden praten (aannemer, of een tuinman, een marktkoopman, iemand achter de kassa, of een winkelier, of een fysiotherapeut, of een postbezorger (je weet wel, gewoon werkende mensen, net als zij beiden altijd hebben gewerkt) dan is het meestal hetzelfde topic dat ter sprake komt: moslims en islam. En die werkende mensen hebben vrijwel allemaal dezelfde mening: moslims zijn tuig, ze zijn onbeschoft, eisen alles maar doen niks dan ellende brengen, hebben nergens respect voor en zijn te beroerd om een poot uit te steken.
  Anders dan hier is religie daar nog best een bindende factor, en die spanjaarden zijn niet vergeten dat de moslims Spanje hebben bezet, geplunderd, uitgemoord en tienduizenden vrouwen als slaven hebben weggevoerd. Nee, de gewone spanjaard zal veel meer bereid zijn te vechten tegen de islam dan de doorsnee hollander.

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2017 om 00:51 //

  “Aan de andere kant…”wie bang is krijgt er ook van langs” dus dat bang zijn heeft niet buitengewoon veel nut.”
  Zoals ik al zei, men heeft zelf niet de middelen om in te grijpen en overheden zijn niet bereid en niet competent genoeg om het te doen, ja dan moet je toch echt benauwd zijn. En direct daarna moet je bij de overheid stevig aan de poort gaan rammelen en luidkeels eisen dat ze ingrijpen, niet met halfzachte maatregeltjes maar snoeihard en niets of niemand ontziend.
  Of dat helpt ? Nou niet in het huidige Europa, maar eens zal de omslag moeten komen wil men de ondergang nog voorkomen.

  Like

 20. Tijl, ik heb alle hoop op bescherming door de overheid al lang laten varen. Ik heb dan ook zelf maatregelen genomen, voor zover mogelijk.
  Ik heb het geluk in een landelijk gebied te wonen. Dus ik heb me laten leren hoe strikken/vallen te zetten en te jagen. Ik heb 2 zware en 2 kleine kruisbogen, heb een tweetal legale handvuurwapens in het kluisje van de schietvereniging liggen, op minder dan 20 minuten afstand en heb een redelijke voorraad munitie in huis en nog meer in dat kluisje.
  Ik heb een waterfiltersysteem met koolstoffilter en reserve filters om zeker 10.000-15.000 liter water te kunnen filteren en heb voldoende voedsel in huis voor 3 maanden of meer.
  Daarnaast met 3 kennissen en hun gezinnen (die ook vergelijkbare stappen hebben genomen) ook in het veld 2 plekken gezocht waar we reserves hebben begraven in afgesloten vaten. Ook gezocht naar 2 goed verdedigbare locaties om onszelf te kunnen handhaven.
  En allemaal 2-3x per week naar zelfverdediging: krav maga en eskrima. En zelf een cursus mesvechten gedaan naast mijn jarenlange jiu jitsu ervaring.
  Misschien allemaal overdreven, maar in ieder geval zijn wij er zeker van dat we onze kansen hebben vergroot.

  Daarnaast zijn we het er allemaal overeens dat het hier niet meer te redden is. Mijn papierwerk is bijna rond en dan vertrek ik naar Polen. 2 van hen zijn nu ook aan dat proces begonnen. Er is daar ruimte en werk, mits je je aanpast. Dus een cursus pools is een noodzaak. Ik spreek het nu gebrekkig, maar ga daar 3 maanden intensief op cursus en zal het blijven oefenen. En daar is er in ieder geval nog nationale trots en een trots op het eigen verleden. En een enorme afkeer van alles wat naar islam neigt. Zelf ben ik atheist, maar ik zal me daar aanpassen aan de katholieke manier van doen, hoewel ik er niet te veel aandacht aan zal geven.
  En met meerdere mensen is het toch makkelijker.

  Like

 21. Even een aanvulling op
  de Spanjaarden en hun reacties op aanslagen.
  Spanjaarden zijn zeer solidair en familie-gehecht.
  Maar zolang Rajoy en zijn partij de PP aan de macht blijft is het zoals in Nederland, ze sturen de pers aan.
  De Spanjaard iets aandoen en anderen springen bij of erboven op, en indien er geen policia national of guardia civil is om omstanders op afstand te houden, dan hadden ze de dader allang eigenhandig een kopje kleiner gemaakt.
  Nog een voorbeeld van solidair zijn is, zit je zonder eten of slaapplaats, de Spanjaard maakt plaats vrij om aan te schuiven of je krijgt een plek om te slapen al is het maar tijdelijk.
  Groetjes aan iedereen.

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2017 om 01:37 //

  Dat is een tijd geleden Guardia, welkom terug, ik heb je gemist !

  Like

 23. Ja, welkom terug 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: