Nieuw

Antifascisme Antifa AFA

Heerlijk, gisteren marcheerden de Antifa-leden door Amsterdam. Burgemeester van der Laan had aanvullende eisen gesteld aan de demonstratie omdat die niet tevoren was aangevraagd. Zo was gezichtsbedekking uit den boze net als vuurwerk. En Antifa toonde opnieuw dat ze schijt hebben aan alles en iedereen en met name aan aanvullende eisen.

Normaliter had de demonstratie dus vrij snel na het begin beëindigd moeten worden doch daar is niet eens een poging toe gedaan, er zijn ook geen arrestaties verricht. Bijzonder want de voorman van Pegida hoeft maar een natte wind te laten en hij zit weer een dag in een politiecel.

De verslaggever Tom Staal van website GeenStijl mengde zich tussen de demonstranten en stelde een terechte en simpele vraag; wat is (in jullie ogen) fascisme ? Je zegt tegen fascisme te zijn dus je zou denken dat ze die mogelijkheid met beide handen aangrijpen om uit te leggen waar ze tegen zijn. Maar zo gemakkelijk en simpel is dat zelfs voor de aanhang van de antifascisten helemaal niet. Sterker nog; ze kunnen nog niet het begin van een definitie geven van waar ze nu eigenlijk tegen zijn. Dat zou grappig kunnen zijn maar dat is het niet omdat ze geweld bepaald niet schuwen, en in hun ogen is iedereen die het niet met hun eens is een tegenstander. Ja hoor eens wie is hier nou de werkelijke fascist ?

person-875165_640

Zo is er bijvoorbeeld een hardnekkig misverstand dat nationaal-socialisme gelijkstaat aan fascisme. Dat is niet terecht omdat het twee verschillende ideologieën zijn.

Nou ja omdat het best moeilijk is een definitie van fascisme te geven dus maar even Wikipedia geraadpleegd, dit zeggen zij;

 

Het begrip ‘fascisme’ is niet eenduidig te definiëren. Het is een complex en gevarieerd verschijnsel dat moeilijk beknopt is te omschrijven. Toch heeft het fascisme een aantal basiskenmerken die het onderscheidt van andere politieke stromingen. Deze zijn:

 1. Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.
 2. Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.
 3. Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, voor zover dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
 4. Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
 5. Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
 6. Het fascisme streeft naar een totalitaire staat — de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
 7. Het fascisme is extreem nationalistisch.
 8. Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten.
 9. Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
 10. Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.

Soms wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘Fascisme’ (met hoofdletter) en ‘fascisme’ (zonder hoofdletter), waarbij ‘Fascisme’ verwijst naar de oorspronkelijke Italiaanse politieke stroming en ‘fascisme’ naar stromingen die op het Italiaanse fascisme lijken.

(noot van Tijlcontemporaine“betekent huidige of hedendaags)

Het lijdt geen twijfel dat onze site en de vaste lezers en lezeressen daarvan door het gajes van Antifa gezien worden als zijnde fascistisch daar hoeven we ons geen illusies over te maken. Ik zou zeggen loop het rijtje van de definitie even langs en beoordeel zelf of ze enig recht van spreken hebben.

Tijl is best een eerlijk ventje en zal zijn antwoorden met u delen en dan is het aan u omnazism-144975_640 uit te maken of hij een van die vuile fascisten is of dat het wel meevalt en hij eigenlijk wel een net kereltje is.

Ben ik tegenstander van traditionele politieke partijen ? Nou in principe niet mits ze datgene uitvoeren wat hun kiezers willen en daarmee valt het grootste deel dus af maar dat maakt me nog geen tegenstander. Ik zal nooit op christelijke partijen stemmen maar ik respecteer ze wel, ze proberen hun gezamenlijke geloofsovertuiging gestalte te geven en op zich is daar weinig mis mee hoewel kerk en staat strikt gescheiden zouden moeten zijn.

Punt twee dan maar, als men met contemporaine conservatieve instellingen de huidige elite bedoelt, ja dan minacht ik die.

Punt drie dan maar, nou dat is een inkoppertje; nee daar ben ik het niet mee eens

Punt vier dan maar; ik zie noch in Nederland noch in de ons omringende landen geen enkele charismatische leider dus waar hebben we het over, ik ben het eens met Wilders en le Pen waar het hun standpunt omtrent de islamisering en de multiculturele samenleving betreft. Dat is volkomen legitiem net als dat anderen het recht hebben het eens te zijn met onderdelen van de onzin van kereltje Pechtold.

Punt vijf; ik ben tegenstander van welke vorm van dictatuur dan ook dus het antwoord is nee.

Ook punt zes kent een kort antwoord; nee.

Punt zeven dan maar, die is wat moeilijker, ja ik ben wel nationalistisch maar volgens mij niet extreem dus alweer is het antwoord nee.

Punt acht. Als men bedoeld een ongewapende strijd; ja

Punt negen ? Een vreemde stelling maar als er bedoeld wordt dat de middenstand hoger gewaardeerd zou moeten worden; ja.

Punt tien. Ik denk niet dat een gehele opheffing mogelijk is maar ik zou het wel tot een absoluut minimum willen beperken. Nee dus.

Nu is het dus aan anderen om over mij te oordelen, moet ik met pek en veren het land uitgeschopt worden of valt het eigenlijk best mee.man-1483479_640 U zult begrijpen dat ik zelf mijn ideeën nou niet bepaald als extreem zie laat staan als fascistisch, ik ben zeker niet antidemocratisch dus volgens mij diskwalificeer ik me daarmee als fascist waarbij aangetekend dat de leden van Antifa dat vast anders zien. Maar ja die wisten nog niet één deel van de definitie te benoemen dus die hebben er gewoon de ballen verstand van. Volgens mij zijn ze dan ook niet antifascistisch maar eerder anarchistisch.

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

20 Comments on Antifascisme Antifa AFA

 1. Waar is de bus van / met “uiterst rechts”? nee dit gebeurt alleen door de moslim en dat kan ELKE moslim zijn, want wij de kafirs moeten dood, het antifa geteisem werd weer gespaard voor een bus tocht, maar ook deze linkse nuttelozen gaan er aan als de mislim het hier voor het zeggen krijgt.
  Toch nog een klein lichtpuntje dus………

  Like

 2. Henk der Niederlànderunaal // augustus 18, 2017 om 14:55 //

  Wat her artikel heel erg duidelijk maakt is wel dat Soros cs. het geen ene flikker uit maakt wie of wat het westen destabiliseerd.
  Ze zijn antifascisten maar kennen zelf de definitie van het fascisme niet eens.
  Kun je nagaan welk een mafketels idioten dorpsdwazen koekwouzen en aanverwant intelect deze antifascisten zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Like

 4. @Fubar, het is een aardige omschrijving van het Turkije onder erdogan.

  Like

 5. http://www.telegraaf.nl/buitenland/28967404/__Man_neergeschoten_na_steekpartij_Finland__.html
  Laat ik nou denken, dat ik weet, uit welke bekende hoek deze ellende komt.

  Like

 6. Like

 7. Vlag en Wimpel @Tijl
  Vlag en Wimpel ipv Pek en Veren

  Liked by 1 persoon

 8. Liked by 2 people

 9. templars2017 // augustus 18, 2017 om 22:30 //

  Wel als ik die punten waaraan Fascisme moet voldoen om zijn naam waardig te zijn dan is er weldegelijk een instelling die hier in past.
  Enkel punt 1 is een beetje verwarrend ,maar als je links en recht opheft en alle regels met linkse ideologie schrijft dan is er in feite geen duiding links of recht meer mogelijk ,er zijn in de wiskunde ook dergelijke regels .
  Hetgeen ik bedoel is dat de Europese unie in grote mate voldoet aan al de vereisten ,mits een klein beetje manipulatie …….
  Het is onnozel om telkens de vergelijkingen te maken met het Fascisme uit de jaren dertig.
  Trouwens ik ben benieuwd of die antifa criminelen wel degelijk beseffen dat de oorsprong van hun zo verguisde “fascisme” veel ouder is dan de jaren dertig.
  De benaming komt vanuit het Italiaans.
  Het Italiaanse fascio, betekend o.a. ‘bundel’ ,dus b.v. politieke krachten samenbundelen om standpunten te verdedigen ,iets wat ALLE politieke partijen doen .
  Het enige verschil zit in het verbinden van de kwalijke reputatie die aangewend is geworden in de jaren ’30.
  Het wordt nog straffer het Romeinse rijk gebruikte het reeds waar het bekend was onder de term
  “fasces cum securibus” het Oud-Romeinse symbool van autoriteit (een bundel roeden om een bijl heen, waarvan het blad uitsteekt) en het recht om straf uit te delen.
  Dus waren de Oud-Romeinen ook al fascisten…………
  Het is al te gemakkelijk om iets uit het recente verleden te nemen en dat te gaan gebruiken om je eigen visie er door te drukken door je zgn. tegenstanders te beschuldigen ervan .
  Aangezien de elite er gebruik van maken en het zelfs instrumenteren om hun vuil werk te doen kan niet anders besloten worden dan dat de elite de geesten zijn achter het wansmakelijke plan waar iedereen nu mee wordt geconfronteerd.
  Minister Spaak (Belg) heeft vroeger nog gezegd tegen Robert Rotschild ” Ik denk dat we het Romeinse Rijk hersteld hebben zonder dat er ook maar een schot werd gelost.”
  Dit was na het ondertekenen van het verdrag van Rome in 1957.
  Mensen laat U geen zand in de ogen strooien de elite beweert dat ze alles doen voor het welzijn van het gewone volk , de waarheid is dat ze een eigen vuile agenda hebben en wij zijn allemaal ondergeschikt en aan de elite en aan hun agenda .
  Jammer genoeg weten we wat er op hun hoge ontmoetingen gebeurt en beslist wordt nadien.
  Maar kijk naar de geschiedenis om een inzicht te krijgen in wat ze in petto te hebben , blijf kritisch “know they enemy” .
  Er is veel over te vinden ,maar zij hebben het zo gemaakt dat bijna niemand nog de tijd (veel werken) of zin heeft ( televisie berooft je van een kritische geest) of durft ( kritisch zijn is tegenwoordig gevaarlijk).
  Niet te min geef ik nog een link waarin gesteld wordt hoe de Benelux werd geofferd .
  https://sites.google.com/site/ncfaktueel/nazi-nederland

  Liked by 1 persoon

 10. Ik ben, en met mij vele anderen van mening dat het D66 raadslid op het filmpje directe psychiatrische opname nodig heeft en daarom het verzoek aan enige overheid instantie die dit lezen om bemoeizorg in te schakelen en gedwongen opname met behandeling in een gesloten inrichting te adviseren voor betreffende vrouwpersoon. In Eindhoven is iemand in minder verwarde toestand afgelopen week nog door een arrestatieteam neergeschoten….

  Ik wist dat er veel verdwaasden onder de Antifavlag verzameld zijn, maar de graad van gestoordheid heeft mij overdonderd.

  Dat de burgermeester van Amsterdam dit heeft toegelaten zondr voorafgaande aanvraag en ook gemaskerde en gewapende lieden heeft laten doorlopen is het ultieme bewijs dat Antifa een knokploeg is van de PVDA.
  En voor die duidelijkheid ben ik dan weer dankbaar.

  Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // augustus 18, 2017 om 23:04 //

  Nou Templars ik denk dat u vele gelijkgestemden op onze site zult vinden, men is het hier lang niet over alles eens, de EU vormt de uitzondering, daar is iedereen het wel over eens. De EU is ondemocratisch om het aardig te zeggen. Het is een wangedrocht en hoe eerder men gaat kijken naar de goedkoopste manier om zowel uit de EU en uit de €uro te stappen hoe beter het is. Het fundament waar het op begon was goed; economische samenwerking. Maar ergens onderweg is het fundament gestolen door politici die er een heel ander gebouw bovenop wilden zetten.
  De fout van Antifa en aanverwante organisaties is dat ze nazisme en fascisme door elkaar halen, ze zeggen dat ze antiracistisch zijn, maar het fascisme is op zich niet racistisch, het nazisme wel, zo erg zelfs dat ze bereid waren zes miljoen joden om het leven te brengen. Waar ik zeg fout zou ik misschien beter kunnen zeggen één van de fouten want ze maken er vele.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // augustus 19, 2017 om 02:06 //

  Het kan wel ! Kijk maar !

  Like

 13. copywriter // augustus 19, 2017 om 07:05 //

  Me dunkt we moeten maar eens ophouden met het gebruik van de naam “Antifa”.
  Het is zo onderhand genoegzaam bekend dat je de letters “anti” maar beter kunt weglaten.
  Voortaan noemen we ze “FA”

  Like

 14. Hier krijgen de faschistjes alle ruimte van de softe vd Laan, dit zijn eigenlijk de toen ook in het zwart geklede SA /NSB ers (die deden geen sjaaltjes om de gore smoelen,dat dan weer wel) van deze tijd, die straks ook kristalnacht zullen vieren samen met het moslim ratten tuig.

  Like

 15. De Poolse nationale tv maakt er geen geheim van: http://www.youtube.com/watch?v=q7WHgGnyHtM

  Liked by 1 persoon

 16. Henk der Niederlànder // augustus 19, 2017 om 18:53 //

  van der Laan.
  Burgemeester van Amsterdam.
  Uitgezaaide longkanker.
  Even bovenstaand resumeren.
  De man heeft dus uitgezaaide longkanker en loopt dus feitelijk op zijn laatste benen.
  Maar wat doet deze linkse rat.
  Hij gaat gewoon verder om Amsterdam nog een groter riool te maken als het al is door deze linkse fascisten een podium te blijven geven zodat dat getriefel zich nog meer gesterkt voelt om hun idiologie steeds verder door te drijven.
  Mij lijkt dat van der Laan maar snel kapot moet gaan (zo cru als het klinkt)
  Het klinkt inderdaad cru maar vergeet niet dat dezelfde van der Laan het fascistische onderkruipsel het podium geeft om hun misdadige idiologie aan ons op te dringen en willen we niet luisteren dan ook maar ons aan te vallen onze huizen winkels te plunderen en waar nodig onze auto’s af te fakkelen.
  Wat mij betrefd heer van der Laan, tot ziens op je zo spoedig mogelijke begrafenis.
  Jou geluk vieze hond dat een eventueel volkstribunaal je dan ook onthouden word.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // augustus 19, 2017 om 23:12 //

  Als je het niet erg vind Henk heb ik zo mijn twijfels bij die uitgezaaide longkanker, ik heb verschillende gevallen van kanker in mijn omgeving meegemaakt en die waren zonder uitzondering A) binnen de kortste keren overleden en B) in de eindfase zeker niet in staat om op tv te komen. Van der Laan is al zowat een jaar terminaal, dat moeten ze me dan toch even uitleggen want op die manier is iedereen terminaal. We gaan tenslotte allemaal dood nietwaar.

  Like

 18. Henk der Niederlànder // augustus 20, 2017 om 00:40 //

  Zekur op onze leeftijd tijl.
  Hier is 65 plusser.
  Hehehehe

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: