Nieuw

Reacties zijn soms om in te lijsten

Geregelde lezers weten dat onze site daar op een zeer ontspannen mee omgaat en dat er zelfs met enige regelmaat uitmuntende reacties tot artikel worden verheven. Reacties die het verdienen om bekeken te worden.

woman-1283009_640

Duchesne heeft daar al een aantal van geschreven die ook prompt de status van artikel hebben gekregen. Reacties zijn waardevol zeker als de schrijver ervan in staat blijkt zijn argumenten goed te verwoorden en dat is lang niet altijd zo gemakkelijk als men graag zou denken. Redacties van (internet)kranten doen het in hun broek voor reacties en daar wordt heel nauwgezet gemodereerd. In het AD. werd steevast elke reactie die niet strookte met het politiek correcte denken van de redactie geschrapt. En dat was al snel, heel snel zelfs. Een standpunt van de PVV verdedigen was de meest simpele manier om per direct in de prullenbak te eindigen.

Tot mijn niet geringe verbazing werd een tijd geleden eerst het hele reageren afgeschaft want die vervelende lezers hadden in grote getale een andere visie dan de redactie. Een ongewenste visie dus. Foei ! Daarna kwam de reactiemogelijkheid “terug” maar worden niet geplaatst ! Bij mijn weten een unicum.

Ook bij Elsevier hebben ze de reactiemogelijkheid beperkt en mogen alleen nog ingelogde abonnees reageren. Nou moet gezegd dat sinds die tijd nog maar zelden een reactie weg gemodereerd wordt. De mijne in elk geval niet en ik schrijf toch regelmatig dingen die niet iedereen op prijs stelt.

Zo stond er vandaag een reactie op Elsevier van iemand die zich Carel DeKadt noemt onder het artikel over “Trumps vriend Banner“;

Bannon is een economische nationalist. En van het briljante soort. Een zelfstandige denker die uiteindelijk aanhaakte met Trump. Ze kennen elkaar sinds de verkiezingen. Bannon is een krachtige voorstander van het afbreken van het flitskapitaal dat zich van internationale corporaties bediend om over de hele wereld machtige verbanden te leggen, die zelfs de macht van regeringen naar de kroon steekt.

Hij is een virulente tegenstander van het globalisme. Hij voorziet een catastrofe als deze ontwikkelingen niet tot staan worden gebracht. Economisch nationalisme wil de natiestaat voorop te stellen en handelsverdragen met andere landen sluiten die allereerst de eigen bevolking begunstigen. Het lijkt zo logisch maar dat is niet wat er de afgelopen jaren in gebeurd. Integendeel zelfs. Trump heeft niet voor niets gewonnen tenslotte.

Linkse krachten hebben zich opgelijnd met deze globalistische krachten. De Democratische partij volgt een koers van internationalisering, globalisering, mondialisering en outsourcing. Daarnaast van nationbuilding (verspreiding Democratie om globalisering te verspreiden), desnoods middels militair ingrijpen (zie alle buitenlandse avonturen van de afgelopen jaren). Linkse krachten werken samen met multinationals en mondiale spelers om de wereld grenzeloos te maken. Hierdoor neemt de macht van lokale nationale regeringen af. Bannon doorziet deze ontwikkeling en heeft Trump overtuigd hiertegen ten strijde te gaan. Er  is een Titanenstrijd gaande.”

Een mooie reactie die ik onze lezers niet wilde onthouden. Om in te lijsten !

(en voor de nieuwsgierige lezer, ik reageer bij Elsevier nog onder mijn oude nickname Charles de Gaulle)

structure-1914729_640

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

5 Comments on Reacties zijn soms om in te lijsten

 1. Republikein // augustus 17, 2017 om 16:37 //

  Mooi plaatje trouwens, je hebt er een neusje voor cher Charles?

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // augustus 17, 2017 om 16:45 //

  Nou in mijn geval kun je beter zeggen neus want hij heeft een flink formaat. Vroeger dreigden ze weleens om me met mijn neus in de tramrails te leggen en me aan mijn voeten naar de remise te duwen 😀

  Like

 3. Republikein // augustus 17, 2017 om 16:57 //

  Haha, nee, dat komt omdat je schrijft/reageert onder die naam, en zoals je weet had die vent een aardig exemplaar.
  Nez werd hij door velen genoemd, of le nez, nou kan je gewoon nee zeggen en heeft ook ja als betekenis,in zowel onze als andere culturen.

  Doet me denken aan die vent waartegen werd gezegd tijdens een praatje met nog een vent van, hé zeg, er hangt een druppel aan je neus waarop ie antwoordt van, haal jij h’m er ff af, je staat er dichterbij dan ik.

  Like

 4. De Neus is ook best een aardige jongen, maar hij moet niet in je portemonnee kunnen kijken.

  Like

 5. jodelahietie // augustus 17, 2017 om 23:14 //

  Nou….kijken mag, maar neuzen niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: