Nieuw

Confederate monuments taken down in Baltimore overnight

Confederate statues in Baltimore were removed from their bases overnight, as crews using heavy machinery loaded them onto flat bed trucks and hauled them away, an end to more than a year of indecision surrounding what to do with the memorials.

Monument removedThe action comes after Mayor Catherine Pugh pledged to remove four statues linked to the Confederacy from public spaces in the city and the Baltimore City Council unanimously passed a resolution to tear them down after a national conversation was renewed following a deadly act of terror during a white supremacist rally in Charlottesville, Va. on Saturday.

Confederate monuments removedMayor Catherine Pugh said Wednesday morning crews working for the city began removing the four Confederate monuments at 11:30 p.m. Tuesday and finished at 5:30 a.m.

“It’s done,” she said Wednesday morning. “They needed to come down. My concern is for the safety and security of our people. We moved as quickly as we could.”

Pugh said she personally watched as monuments were taken down.

As she did on Monday, Pugh again said she was surprised more hadn’t been done on the process of removing the statues before she took office. She said the city is still lining up plans on what to do with the monuments now that they’ve been taken down. But the quick overnight action was designed in part to avoid violent conflicts over their removal like what Charlottesville experience.

Confederate monuments removed“I did not want to endanger people in my own city,” she said. “I had begun discussions with contractors and so forth about how long it would take to remove them. I am a responsible person, so we moved as quickly as we could. “…

readmore>>
baltimoresun
Also published on Zeepertje.com

antifa masks police doctors

Related; guardian>> cnn>> nytimes>> usatoday>> hln>>

 • Video: Crews remove Baltimore’s Confederate statues overnight

 • Baltimore City Mayor Catherine Pugh: All 4 City Confederate Statues ‘Should Be Removed’

 • Rumors swirl of vigilant threats to Confederate statues

 • Charlottesville ignites battle over Confederate statues (SOME WHINING)

 • Trump: ‘What about alt-left violence?’Trump: ‘What about alt-left violence?’ – BBC News (MUST SEE)

 • Durham deputies arrest woman in connection with toppling of Confederate statue

 • What Really Happened in Charlottesville (MUST SEE)

 • Mayor Pugh plans to remove confederate monuments in Baltimore

 • The history of Confederate monuments

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1531 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, just always remember this!

3 Comments on Confederate monuments taken down in Baltimore overnight

 1. Henk der Niederlànderunaal // augustus 17, 2017 om 10:01 //

  Een nieuwe beeldenstorm maar nu op de Amerikaanse geschiedenis.

  Liked by 1 persoon

 2. Gaan er nu ook beelden van Noordelijke generaals omgetrokken worden?

  Liked by 1 persoon

 3. Maak je borst maar nat, de VS krijgt de burgeroorlog die ze willen, het weghalen en zwichten voor geweld is is vooral in het zuiden een aanval op de persoonlijke vrijheid en trots. Wat ik hoor is dat een massa mensen lettelijk iedere losse kogel opkoopt en dat vele wapenzaken al leeg zijn, zelfs bij Cabela’s en bij Brownell is een boel niet meer op voorraad. En de voorbereidingen vinden plaats van zuid naar noord. In de afgelopen paar jaar zijn een aantal staten in de VS hun eigen munteenheid gebaseerd op goud gaan hanteren, compleet met het slaan van eigen munten van edelmetaal. Als ik alle info die ik heb ga optellen dan is de kans groot dat staten zicj uit de unie van de VS gaan terugtrekken. Ook in het leger van de VS is onrust, en er zijn afdelingen uit het zuiden die op zeer gespannen voet staan met andere eenheden die uit bijvoorbeeld Californie komen en voor een groot deel uit zwarten en Hispanics bestaan….de eenheid die een uniform moet voorstellen is ver te zoeken bij het leger van de VS, maar dat is een ander verhaal…

  Hetzelfde is bezig in Griekenland, waar zowel Macedonie als Kreta bezig zijn met voorbereidingen tot het verlaten van de Griekse unie, en in Spanje waar behalve in Catalonie ook Galicie, Asturie en in Aragon de roep om afscheiding van Spanje steeds harder klinkt, over Baskenland nog maar gezwegen.

  De Visegradlanden zijn paralel aan de EU inspanningen ook zelf drukbezig met het organiseren van een alternatief, en het schijnt dst Finland de banden met Noorwegen en de Baltische staten meer dan aan het aanhalen is, een soort mini EU is in de maak, net als een Oostelijk “EU”….

  De oorlog die moest worden uitgebannen door alle landen broeders te maken is het recept tot versplintering en oorlog….

  De mulitculturele samenleving en de vrijheid van godsdienst is de kruiwagen geworden van een godsdienst waanzin die door de middeleeuwen en de Inqusitie niet geevenaard kunnen worden.

  Met de maatregelen die wereldwijdin de afgelopen dagen zijn genomen qua uitsluiting van “rasisme” en “haat” is enkel de haat zelf gediend, want Islam word nergens gecensureerd en zelfs gesubsidieerd met ons geld. Zeg er iets van en je bent racist, een haatsmurf, een islamofoob. Het einde van ontwikkeling en de afbraak van vrijheid gaat sneller dan ik kan bijhouden…

  Gisteren is een man in de aanval gegaan tegen intimidatie en geweld door “hangjongeren”, twee weken geleden werd een man door zulke “hangjongeren” op de grond vastgehouden naar goed ritueel slachtgebruik en doodgeslagen. U mag uw mening hebben, maar dexe rasictische Nederlanders zijn in de ogen van de wet en pers fout. Het is zover gekomen dat zelfverdediging strafbaar en rasictisch is geworden, en dit is slechts het topje van de ijsberg die onze kant opkomt. Hoe diep kan een volk vallen dat men de eigen burgers tot slachtoffers dwingt te zijn?

  Winter is coming…..

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: