Nieuw

Meningsverschil

Een verschil van mening staat tegenwoordig bijna gelijk aan ruzie terwijl het toch de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Niet iedereen denkt gelijk en dat moet ook zo zijn, als je verschillend tegen bepaalde zaken aankijkt dan zou je kunnen proberen een ander op andere gedachten te brengen met argumenten.

Zo simpel zou het moeten zijn, belangrijk daarbij is dat je ook luistert  naar de argumenten van de ander en eventueel probeert die te weerleggen. Dat is echter niet langer de dagelijkse realiteit, een verschil van mening staat bijna gelijk aan ruzie.

Politici geven daar dagelijks het slechte voorbeeld in, een politicus zou volksvertegenwoordiger moeten zijn doch dat zijn ze reeds langere tijd niet meer, kijkend naar diverse statistieken (die bovendien vaak gemanipuleerd zijn) valt op te maken dat de bevolking niet verder wenst te “multicultiseren”, wat we hebben is (veel) meer dan genoeg en nóg meer is zeer ongewenst. Dat is echter niet wat politici willen en dat is op z’n zachtst gezegd eigenaardig. Nog eigenaardiger wordt het als politici mensen met een door hun ongewenste mening uit gaan maken voor xenofobisch of erger, ronduit absurd is het als partijen die wel op wensen te komen voor wat er leeft onder de bevolking worden buitengesloten.

De enige reden die daarvoor te bedenken is dat ze geen argumenten kunnen bedenken om die andere mening tegen te spreken want zoals altijd is schelden en buitensluiten een gebrek aan woorden (en argumenten.)

Het kan ook anders, afgelopen weekend was ik bij familie in Zeeland en wij denken verschillend over “multicultureel Nederland”, zij zien geen probleem in meer allochtonen, dat is ook niet zo gek want die zijn in Zeeland een stuk verder in de minderheid dan in de rest van het land. goat-satay-2377229_640Het leuke is dat ze wel wat problemen zien in Molukkers…! De reden is dat er verschillende wijken zijn waar uitsluitend Molukkers wonen en die accepteren geen Nederlanders in “hun” wijk. Je verzint het niet maar het gebeurt wel. Met andere woorden ze zien wel de problemen in hun eigen omgeving maar sluiten de ogen voor problemen elders, als je vertelt dat Den Haag voor bijna 70% uit allochtonen bestaat kijken ze je ongelovig aan en wordt je nog net niet voor leugenaar uitgemaakt.

Het vervelende aan de zaak is dat ze niet of nauwelijks politiek geïnteresseerd zijn en ze denken nog altijd dat ze “rood” zijn, socialistisch dus. En dat is een hardnekkig verschijnsel, bij het minste of geringste komen ze met in oude tijd verworven rechten zoals bijvoorbeeld de AOW, “dat hebben we toch maar mooi aan de socialisten te danken.”

Dat mag dan zo zijn maar dat is wel uit lang vervlogen tijden, recentere wapenfeiten zijn niet of nauwelijks te bedenken en als je tegenwerpt dat de grote Drees al vond dat ons land overbevolkt was met 10 miljoen inwoners en dat hij het hevig oneens was met de import van gastarbeiders dan wordt het stil. Terecht want die import had geen ander doel dan de lonen van arbeiders laag te houden, schaarste drijft de lonen op en overschot maakt dat lonen op zijn minst niet stijgen en in sommige gevallen zelfs voor verlaging zorgt.

Vanuit werkgevers gedacht is het natuurlijk niet zo gek dat ze de loonkosten zo laag mogelijk willen houden, lage lonen staan (bijna) gelijk aan hogere winst. Daarbij komt dat de overheid hun eigen rol hebben wegbezuinigd, liep een zieke werknemer vroeger nog “in het GAK.” tegenwoordig mag de werkgever maar liefst twee jaar lang het loon zelf doorbetalen zonder enige tegenprestatie. Niet voor niks komen er dagelijks nieuwe bedrijven met arbo-artsen, die beloven het ziektepercentage aan te pakken. Hoe ? Door zieke werknemers te dwingen aan het werk te gaan.

Hoe dat nu verder gaat met mijn familie en mij? Nou wij hebben een soort van status quo, zij accepteren dat ik anders tegen zaken aankijk en op mijn beurt accepteer ik met frisse tegenzin dat ze mijn mening niet delen. Maar, en daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen, we hebben geen ruzie !! Een verschil van mening dat wel.

woman-1852348_640.png

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Meningsverschil

 1. Het grote probleem met de huidige generatie politici dat ze zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk dat het een ziekelijke afwijking is geworden en het grootste voorbeeld daarvan vind ik Frans Timmermans die nog echt denkt ook dat hij goed bezig is en niet door heeft dat hij en samen met Juncker , Merkel en Rutte de gehele EU naar de kloten helpt .

  Like

 2. Wie niet horen will moet maar voelen Tijl, en voelen gaan ze zeker

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // augustus 16, 2017 om 16:47 //

  Nou ik ben blij dat jij daar zo zeker van bent skeeter, zelf ben ik lang niet zo overtuigd dat ze het (op tijd) gaan voelen.

  Like

 4. goed verwoord Tyl…mijn ouders zijn van mening veranderd over allochtonen na een reisje door Europa en de plaatsen waar ze hun jeugd doorbrachten. Totale aftakeling en constant onveilig, aangestaard met haat in de ogen, nog net niet beroofd of anders….en dan voor het stoplicht in de eigen woonplaats met de dood en andere zaken bedreigd….
  Ze zijn er achter dat de officiële berichtgeving en de werkelijkheid twee zeer verschillende dingen zijn.

  Het is enorm stil qua misdrijven gepleegd door allochtonen maar via iemand heb ik begrepen dat de ANWB alarmcentrale mrt veel meer ellende is overspoeld dan voorheen…

  Eigen ondervinding is de beste leermeester…..

  …en ik, ik ben volop aan het oriënteren, aan het uitdenken hoe en waarheen, en hoe het mogelijk kan zijn om met velen elders een nieuw thuis te vinden, met eigen regels en met het stukje zelfrespect dat een mens nodig heeft.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // augustus 16, 2017 om 23:27 //

  Dank Duchesne voor uw zoals altijd waardevolle reactie. En ja, een nieuw thuis, u heeft waarschijnlijk nog de leeftijd dat dit nog zin heeft, wat mij betreft is het te laat voor zo’n drastische stap gesteld dat die voorhanden zou zijn. Te oud en gebonden aan schrikbarend dure medicijnen die lang niet overal verkrijgbaar zijn schat ik zo in.
  Ik vraag me weleens af als je de cijfers ziet van Nederland, hoeveel geboortes in een jaar, hoeveel overledenen, hoeveel nieuwkomers en.. hoeveel emigranten. Die laatsten, zijn dat allochtonen die terugkeren naar hun vaderzand of autochtonen die het in Nederland/ Europa voor gezien houden ? Ze zullen het ons niet vertellen maar mijn inschatting is dat er niet veel allochtonen terugkeren naar de negorij waar ze vandaan kwamen.

  Like

 6. Esperanza // augustus 17, 2017 om 03:11 //

  Like

 7. Esperanza // augustus 17, 2017 om 03:17 //

  Like

 8. Ik ben nog steeds bezig terug te scrollen in 6000 mails.
  Nu ben ik bij dit art.van Tijl aangeland.
  De titel van dit bericht met een foto van twee schitterende elkaar de rug toe gekeerde koeien.
  Weer een prima gevonden combi Tijl.
  Fijne dag aan iedereen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: