Nieuw

Europa: De gecensureerde film – ze willen niet dat je hem ziet

Door: Stefan Frank – Vertaald door W.J. Jongman en H. Sleijster

De manier waarop de WDR deze film heeft uitgezonden was uniek: aan het begin van de film, maar ook met korte intervallen tussendoor waren er waarschuwingen ingevoegd, steeds opnieuw en opnieuw, die er indirect bij de kijkers op aandrongen om niet te geloven wat ze zagen in de film.

Een Frans-Duitse film, waarvan aan niemand in Europa wettelijk wordt toegestaan om die zien, is de bron van een groot schandaal geworden. En de makers zijn het doelwit geworden van een ongekende laster- en haatcampagne door de Duitse publieke omroepen.

Middenin het schandaal staat één van Europa’s grootste mediabedrijven, de West Deutsche Rundfunk (WDR) – met 4500 medewerkers en een jaarlijks budget van 1,4 miljard euro – en de Frans-Duitse cultuurzender ARTE.

De televisiedocumentaire, “Gekozen en uitgesloten – de haat voor de Joden in Europa”, zal in de Verenigde Staten voor slecht één nacht alleen worden getoond, namelijk op 9 augustus. Het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles heeft aangekondigd dat het de film zou vertonen, nadat de Duitse en Franse netwerken geprobeerd hadden om de documentaire “te begraven voordat deze het kijkerspubliek met de waarheid kan besmetten”, volgens Rabbi Abraham Cooper van de Center’s Associate Dean, in een interview met Gatestone Institute. “Het is een film die moet worden bekeken door iedereen die bezorgd is over het antisemitisme en iedereen die bezorgd is over de democratische toekomst van Europa. Het is een waarheid vertellende en een ‘PC’-veroordelende documentaire,” zei hij.

De waarheid is dat het in het Europa van vandaag steeds moeilijker wordt om de waarheid te vertellen.

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/10824/europa-gecensureerde-film

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Europa: De gecensureerde film – ze willen niet dat je hem ziet

 1. Nou ja, dan zal deze ook wel niet mogen:

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // augustus 16, 2017 om 23:45 //

  Meerdere malen heb ik geprobeerd om meer te weten te komen over antisemitisme en wat de beweegredenen ervoor zijn, en het is gek, daar valt geen eenduidig antwoord op te vinden. Feit is echter wel dat het al vele eeuwen in verschillende gedaanten de kop op steekt en dat mensen erg ver gaan in hun op niets gebaseerde haat.

  Like

 3. Zelfs over de WOII wordt informatie achtergehouden onder het mom, niets bekend over die persoon of verhalen, of zelfs het feit dat ons Catshuis gebruikt werd tijdens WOII door de toenmalige grootmoefti om spionnen op te leiden gewoon niet bekend is?!. Zo ondervind ik nog steeds een zwart gordijn als het gaat over mijn Opa en mijn moeders jeugd. Door zwijgen en of ontkenning of misschien ( verplicht zwijgen??). Zo worden de akties van mijn Opa gedurende WOII met risoco voor eigen leven en mijn moeders jeugd gewoon ontkend…………………om ziek van te worden. Of dit bewust gebeurd of niet, het is en blijft een schande dat officiele instanties dingen onder de pet houden. Zum Kotzen!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: