Nieuw

Vrijheid van meningsuiting voor iedereen tenzij….

Dat werd voor de zoveelste keer wel duidelijk tijdens de ernstige rellen in Charlottesville. En dat uitgerekend in het land waar die vrijheid zo hoog in het vaandel staat, een stuk hoger dan in Europa in ieder geval.

Laat ik voorop stellen dat deze zogenaamd rechtse betogers geen doorsnee lieverdjes waren, als je met een bloksnor en een Hitler-kapsel de Hitlergroet brengt dan gaat het niet helemaal goed met je. Als je met versierselen van de Ku Klux Klan rondloopt dan is er wel wat mis met je brein. De beste manier mijns inziens is om zulke mensen keihard uit te lachen of te negeren. Maar dat is wereldwijd niet hoe Linkse mensen over vrijheid denken, je mag (van hun) van alles en nog wat zeggen of beweren zolang het in hun kraam van pas komt, zo niet dan schijnen zij het legitiem te vinden je met geweld het zwijgen op te leggen.

In Nederland en Duitsland gebeurt exact hetzelfde als Pegida demonstreert; geweld van extreem-linkse groeperingen. En in veruit de meeste gevallen pakt de politie niet de geweldplegers aan maar de groepering tegen wie het geweld gericht is. Dat is op zijn zachtst gezegd nogal eigenaardig.

De media laten zich ook niet onbetuigd, zo weten meerdere kranten en televisie programma’s bijvoorbeeld te melden dat de Amerikaanse burgeroorlog over de slavernij ging en dat is je reinste geschiedsvervalsing.

Je kunt en mag dus zoals Reve een passage in het boek Nader tot U opnemen waarin Reve beschrijft hoe hij gemeenschap heeft met een als ezel geïncarneerde God, dan staan de Linkse fanatici te gieren van het lachen, zeg je daarentegen iets over allah of de islam dan is het lachen snel verstomd, ze hebben dus niets met religie tenzij…

Je mag ook geen racist zijn, (en alweer) tenzij… je het over het antisemitisme van Palestijnen en Arabieren in het algemeen hebt want dan schijnt het ineens wel te mogen. Je mag van de Linkse rakkers ook niet tegen LHBTQ(en zet het hele alfabet er maar achter) zijn tenzij… je van niet-Westerse komaf bent want dan hebben ze er ineens wel begrip voor, dan is het ineens ‘cultuurgebonden’.

Veel gehoord is ook dat “als wij dit toestaan” dan marcheren de nazi’s straks weer door de straten, wat daarbij wijselijk verzwegen wordt is dat de nazi’s boven alles socialisten waren en dat de weg voor hun werd vrijgemaakt door een zootje gespuis dat zich SA noemde, dat gespuis had meer overeenkomsten dan verschillen met de huidige Antifa bewegingen.

Daarbij is het niet aan Antifa om te beoordelen of een demonstratie al dan niet mag plaatsvinden, dat is een taak die we aan de overheid hebben toevertrouwd, je mag ertegen zijn dat wel maar de grens hoort te liggen bij geweld en juist die grens daar hebben Linkse “idealisten” het zo moeilijk mee, niet zomaar incidenteel nee structureel. Je mag boe roepen, je mag ze uitlachen of proberen ze belachelijk te maken, allemaal prima maar je mag niet slaan of geweld in de breedste zin van het woord gebruiken.

anger-1300528_640

De Duitse nazi’s hadden de zo verfoeide boekverbrandingen, maar op de een of andere manier weigert men te zien dat het vernielen van standbeelden die herinneren aan de helden van de Geconfedereerde Staten van Amerika feitelijk van hetzelfde laken een pak zijn.

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Vrijheid van meningsuiting voor iedereen tenzij….

 1. Natuurlijk zijn kkk-ers en neo-nazi’s geen lieverdjes maar die linkse bende daar in Charlotteville
  had ook knuppels en ander slagmateriaal bij zich, dus zo vredelievend zijn die zeker ook niet.
  Bovendien had de gemeente die tegen-demo moeten verbieden en maar op een andere dag
  laten plaatsvinden want op deze manier lok je geweld uit

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // augustus 15, 2017 om 13:18 //

  Vergis je maar niet Lisa, hetzelfde gebeurt hier, vraag maar aan van der Laan die weet er alles van en hij is mede daarom tot Godheid verklaart door alles dat zich Links noemt. Massa’s huisvrouwen zitten te glijden op hun stoel voor de buis als die “zielige terminale man” zijn socialistische prietpraat zit te verkondigen, kritiek is ten strengste verboden.

  Like

 3. Esperanza // augustus 15, 2017 om 13:41 //

  Beetje info over generaal Lee, de man van het omstreden standbeeld:

  ‘Oktober 1859 raakte de latere generaal betrokken bij de crisis rond de Amerikaanse abolitionist John Brown, die in het zuiden van Amerika probeerde een slavenopstand te ontketenen. Op 16 oktober 1859 viel Brown met zijn mannen het federaal wapenarsenaal van Harpers Ferry aan. Met de wapens die hij hier buitmaakte wilde Brown de zuidelijke slaven bewapenen. In Virginia moest de grote slavenopstand beginnen…
  Hoewel Robert E. Lee op dat moment op verlof was, kreeg hij het commando over een eenheid mariniers die het op moest nemen tegen Brown en zijn mannen. Lee wist de gewapende abolitionisten te omsingelen. Twee van Browns zoons raakten bij gevechten vervolgens dodelijk gewond. Brown zelf werd uiteindelijk gearresteerd. Dit daadkrachtige optreden vergrootte de reputatie van Lee nog meer’

  http://historiek.net/robert-e-lee-generaal-amerikaanse-burgeroorlog/70451/

  Like

 4. Esperanza // augustus 15, 2017 om 13:44 //

  Ook een vorm van slavernij 😉

  I want you to be my ball and chain ..

  Like

 5. Esperanza // augustus 15, 2017 om 14:00 //

  Hij kon er wat van, die Gerard: 🙂

  Het begint allemaal in augustus 1963. Gerard bevindt zich in Algeciras. Zijn geld dreigt op te raken en dus schrijft hij een ‘Brief aan zijn Bank’.
  In 1965 verschijnt het eerste nummer van het tijdschrift ‘Dialoog, tijdschrift voor homofilie en maatschappij’, opgericht om ‘te komen tot verruiming van de levensmogelijkheden voor de homofiele mens’. Gerard is redacteur. In dat eerste nummer staan twee pagina’s met zijn ‘Brief aan mijn Bank’.
  Het is zonder meer een schitterende brief met prachtige stilistische vondsten als: ‘vanmorgen tegen tienen ging ik, met een onderwaterluchtzwemzuiger die ademhaalt maar tegelijk ook kijkt, met een balletjespijp, naar la playa. Enfin, ik kom aan, wandel half in gedachten, zachtjes zingend naar beneden, en zie opeens dat een stier van 800 kilo me het pad verspert’. De stieren worden door Gerard met een bevallig oog bekeken: ‘Ik vind ze ook ongelooflijk mooi, stieren, die brede borst en poten, dat schitterende lijf en die aandoenlijke vatenkwast aan hun lul, die vertedert me nog het meest. Wat een fijne schatdieren, haast even lief als de Olifant, die overigens mijn patroon is, ook zo’n geweldig sterk dier, dat nochtans content is zich te voeden met nederige Kruiden des Velds.
  Maar het liefst zijn hier de ezels. Dat zijn zulke schatten! Maar ze hebben het heel hard. Ik geef ze altijd mijn suiker, want die gebruik ik niet als ik op terrassen koffie drink. Als God zich opnieuw in Levenste Stof gevangen geeft, zal Hij als Ezel terugkeren, hoogstens in staat een paar lettergrepen te formuleren, miskend en verguisd en geranseld, maar ik zal Hem begrijpen en meteen met Hem naar bed gaan, maar ik doe zwachtels om Zijn hoefjes, dat ik niet te veel schrammen krijg als Hij spartelt bij het klaarkomen. Ach, soms smelt je hart, als je een ezel ziet met een ezelsveulen – wie dat ziet en dan nog God zou kunnen loochenen, dat is onbegrijpelijk.’

  https://www.groene.nl/artikel/gerard-36-het-ezelsproces-1

  Like

 6. Onze jeugd (het gros)denkt ook zo geweld is toegestaan en zelfs gewenst als men de mening van de ander ‘gevaarlijk’ vind.
  Schrok ervan.

  Like

 7. In feite was er ook niet zoveel aan de hand, veel geschreeuw van extremisten, weinig wol en 1 verkeersdode.

  Like

 8. “De Duitse nazi’s hadden de zo verfoeide boekverbrandingen, maar op de een of andere manier weigert men te zien dat het vernielen van standbeelden die herinneren aan de helden van de Geconfedereerde Staten van Amerika feitelijk van hetzelfde laken een pak zijn.”

  Totale onzin en het omkeren van de feiten.

  De boekverbrandingen in Nazi-Duitsland waren onderdeel van een campagne van de Duitse Studentenvereniging gericht tegen de bolsjewistische lectuur die werd beschouwd als subversief en ondermijnend. De meeste bolsjewisten waren zeer invloedrijke joden die met hun geschriften de geest van het Duitse volk vergiftigden. Dit aspect maar wordt zelden belicht en de zaken worden dikwijls – bewust of onbewust – verkeerd voorgesteld (zie citaat).

  Het zou vergelijkbaar kunnen zijn met het verbranden van de Koran dat evenzo als subversief en ondermijnend kan worden gezien en de geest van de Europese bevolkingen vergiftigt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: