Nieuw

Gaan we weer terug naar de tijd van…?

Ik hoor het u bijna denken; “waar heeft die Tijl het nou weer over ? “. Nou ik wil graag even met u terug in de tijd. De tijd van de Koude Oorlog om wat preciezer te zijn.

De tijd ook van de “Bescherming Bevolking” zoals het voluit heette, meestal werd het gewoon de B.B. genoemd. Mijn generatie deed daar terecht een beetje lacherig om, het deed een beetje denken aan de populaire Engelse comedyserie “Dad’s Army”.black-white-2030008_640 Nauwelijks getrainde mensen die het op moesten nemen voor de bevolking in geval van oorlog. Ze werkten vaak met afgeschreven legermateriaal. Een militaire vrachtwagen die door de tijd was achterhaald ? Ach geef hem maar aan de B.B. misschien kunnen die er nog wat mee. Vrijwilligers of mensen die vanwege broederdienst “Buitengewoon Dienstplichtig” waren kregen een semi-militaire organisatie in handen met heuse rangen. Sergeant, luitenant, kapitein allemaal binnen handbereik van mensen die daar normaliter niet voor in aanmerking kwamen.

 

Een mens wil niet weten wat het doet met personen die middels een uniform denken een zekere autoriteit te hebben. Trek iemand een zwart pak aan, plak er een grote verchroomde V op en plots stralen ze autoriteit uit (dat denken ze althans).

guard-1816309_640

Hoe ik daar opeens zo op kom ? Nou door een artikel in het AD.

http://www.ad.nl/buitenland/hawaii-bereidt-zich-voor-op-de-bom~a675597e/

Mensen gaan elkaar weer wijsmaken dat ze een atoomaanval kunnen overleven, nog even los van de vraag of je dat wel moet willen is het natuurlijk ridicuul. Gesteld dat er een partij besluit tot een kernaanval dan houden ze het echt niet bij één bommetje maar gaan ze ermee strooien als ware het pepernoten. Geen idee hoe u erover denkt maar als ik in een gebied zou leven waar men zo’n aanval plaatst dan hoop ik dat ik bij de eerste dodelijke slachtoffers zit, ik moet er niet aan denken dat je het zwaargewond zou overleven. Daar lig je dan, zwaar verbrand in radioactief gebied, alles om je heen is vernietigd en hulpverleners, zo die al hun leven wagen, zijn volstrekt machteloos. Nee dan heb je het naar je zin zal ik maar zeggen !

Ik weet nog van het Handboek Soldaat van mijn oudste broer dat soldaten werd aangeraden om bij een atoomaanval in een greppel te gaan liggen. Nee daar ben je mooi klaar mee, dan leef je een uur langer ! Nee dank je wel, dan maar liever ineens dood, gewoon in 1 of 2 seconden, een soort euthanasie waar D66 zo’n voorstander van is ! Euthanasie 2.0 zeg maar !

En tussen de regels door wordt ons wijsgemaakt dat het de schuld is van Trump, men weigert toe te geven dat Noord-Korea al decennia agressieve taal uitslaat en dat er nu eindelijk eens een president is die de hakken in het zand zet.

Het is net alsof op een schoolplein een paar vervelende jochies de heleboel lopen te terroriseren en als de bovenmeester er eindelijk wat van zegt dan is het zijn schuld.

teacher-2328932_640

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Gaan we weer terug naar de tijd van…?

 1. Henk der Niederlànder // augustus 15, 2017 om 18:11 //

  Hehehe Ik kan me de filmpjes nog herinneren dat men bij een atoomaanval onder de tafel zou moeten schuilen.
  Dezelfde idioterie.

  Like

 2. Mark Rutte zal ons ongetwijfeld vragen weer een nieuwe Saab te kopen.

  Like

 3. Henk: en zouttabletten slikken, met jodium, niet te vergeten

  Like

 4. Henk der Niederlànder // augustus 15, 2017 om 19:55 //

  Hehehe inderdaad @Krelis.
  Was Ik ff vergeten.

  Like

 5. Lord of Hosts // augustus 15, 2017 om 21:14 //

  “En tussen de regels door wordt ons wijsgemaakt dat het de schuld is van Trump, men weigert toe te geven dat Noord-Korea al decennia agressieve taal uitslaat en dat er nu eindelijk eens een president is die de hakken in het zand zet.”

  Ja, de propagandafabriek van de Yanks draait op volle toeren. Kost jaarlijks miljarden, maar doet zijn werk uitstekend zo te zien. Van de waarheid een leugen maken, daar is Amerika groot mee geworden en dat willen ze graag zo houden.
  Een president die zijn hakken in het zand zet?! De man doet onderhand precies wat hem opgedragen wordt, geheel in de voetsporen van zijn voorgangers…

  Als Amerika soevereine landen gaat bedreigen dan hebben ze rendement voor ogen, dan valt er wat te halen.

  Noord-Korea heeft helemaal geen kernbommen, dat is een vaststaand feit en dat weet Washington heel goed. Ze (Noord-Korea) hebben ook geen, door het IMF, gecontroleerde banken. En ze zijn niet afhankelijk van de Amerikaanse dollar….
  Maar weet je wat ze wel hebben? Een land vol rijkdom in bodemschatten/minerale-rijkdom. De waarde van deze rijkdom, Noord-Korea is een gesloten land en geeft dus ook geen informatie over dit, wordt door Amerika geschat op 10 biljoen dus er valt nogal iets te likkebaarden voor onze overzeese overlord.
  De Amerikaanse-multinationals en het Amerikaanse banksysteem, dus gunstig voor de dollar, wil dat graag exploiteren. De gehele Noord-Koreaanse economie willen ze onder hun beheer.–> Make Amerika Great again… Dat mag mensenlevens kosten, al moeten ze het hele land grotendeels ontvolken. We hebben dit al eerder gezien.
  De economische oorlogsvoering, waar de hele wereld toe verplicht is en op gecontroleerd wordt, tegen Noord-Korea begon 25 jaar geleden vergeet dat niet…

  Like

 6. “Noord-Korea heeft helemaal geen kernbommen, dat is een vaststaand feit en dat weet Washington heel goed.”
  Je hebt zeker een direkte verbinding met Kim, die heeft je natuurlijk ook verteld dat er geen concentratie kampen zijn.

  Like

 7. Lord of Hosts // augustus 15, 2017 om 22:27 //

  Ah Skeeter, concentratiekampen??!, waar denk je dat die informatie vandaan komt? Alle informatie uit Noord-Korea wordt gefabriceerd. En dat is niet zo vreemd want de westerse-media heeft helemaal geen (betrouwbare) bron zoals, ooggetuigen, foto’s of filmpjes…, maar brengen wel het nieuws over het nucleaire programma, over de raket testen…, over het totalitaire regime en de vreselijke gevaren van een dergelijke regeling. De enige opvallende waarheid is dat Noord-Korea nooit positieve publiciteit krijgt.
  Worden we, dit is tenslotte dagelijkse kost, weer misleid?
  Het lijkt er meer op dat Amerika in haar veroveringsdrift weer een valse vlag voert.

  Weet je trouwens dat Amerika een wet heeft die hen het recht geeft om de wereld, dus ook China en Rusland, te controleren op eventuele (onderlinge) handel met Noord-Korea? Zelfs humanitaire voedselhulp is verboden. De boetes bij overtreding zijn niet mals.
  Over (wereld) dictatuur gesproken…
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.nl&sl=ru&sp=nmt4&tl=nl&u=http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/120966/&usg=ALkJrhi9K3xKRiDaev2CH7QHLL71TMwjbQ

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 15, 2017 om 22:54 //

  Nou het zal mijn goedgelovige geest wel zijn maar ik geloof wel degelijk in de berichtgeving over Noord-Korea en nee, ik geloof niet dat de USA zo stom zijn dat ze geloven een buurland van China te kunnen veroveren.

  Like

 9. LOH, voor mij was een brain dead jochie terug sturen al over de streep.
  Je hebt echt geen NOKO beelden nodig om tot conclusies te komen.
  Maar ja WTF weet ik nu, SOKO is de aggressor en NOKO is een prachtig democratisch land.

  Liked by 1 persoon

 10. Esperanza // augustus 15, 2017 om 23:33 //

  Like

 11. Esperanza // augustus 15, 2017 om 23:38 //

  Dat was dus Remco Breuker.

  Like

 12. Esperanza // augustus 15, 2017 om 23:40 //

  Nog meer Remco

  Like

 13. Esperanza // augustus 15, 2017 om 23:52 //

  Een kelder hadden we niet, wél een soort kelderkast onder de trap dus daar moesten wij ons heil zoeken als de bom zou vallen.
  En blikopener niet vergeten.
  ff lachu dan maar.

  Like

 14. Esperanza // augustus 15, 2017 om 23:58 //

  Doe Maar deed het begin jaren 80 nog eens dunnetjes over.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // augustus 16, 2017 om 00:04 //

  Ja dat is nou lullig Esperanza, die Remco Breuker die weet er natuurlijk niks van en die wordt betaald door de CIA 😀

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // augustus 16, 2017 om 00:09 //

  Hé dat is bijzonder Esperanza, ik dacht dat die brief en dat boekje van de B.B. ouder was, mijn moeder geloofde er heilig in en heeft ons ‘rommelkamertje’ eraan opgeofferd. (tot grote hilariteit van de rest van het gezin). Ik dacht echt dat ik toen nóg kleiner was.

  Like

 17. Als hospik kreeg ik training, speciale training bij nucliäre aanvallen.
  Speciale pakken en wachten op het sein “stralingsvrij”
  Het zijn maar twee voorbeelden die ik hier even benoem.
  Je moet even realistisch denken, voor zeker een half jaar koolstoffilters bij je hebben om je gasmasker te verversen, met de twee die je kreeg redde je het nooit.
  Wachten op het sein “stralingsvrij”? De straling en gevolgen duren jaren, zo niet honderden jaren eer iets stralingsvrij is. Het was een term waarbij werd aangegeven wanneer je gewonden of lijken kon gaan ruimen.
  Even schuilen in een kelder……..bij een explosie krult de aarde als een vloerkleed op, krachten van exploderen, daarna trek de lucht weer terug richting explosie en krijg je een implosie, opnieuw trekt de bovenlaag v d aarde mee als een vloerkleed. Dus de kelder of iets onder de grond zal twee keer heftig heen en weer gaan en vervolgens instorten.
  Dan de fall-out. De actief geladen deeltjes radio-actief in de lucht die neerdwarrelen als een motregen. Dit kan weken zo niet maanden duren, dus leef je nog ……dan binnenblijven als je nog iets van eten of drinken hebt en niet bedolven bent.
  Boven beschreven is uitzichtloos en het beste is jezelf direct aan de hevige stralingszone bloot te geven, dan is het zeer snel met je afgelopen.
  fijne dag voor iedereen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: