Nieuw

Zweden laat man die Facebook-verkrachting filmde vrij

Door: Chang Frick – Vertaling: “rommel”

Een “begripsstoornis” zal hoogst waarschijnlijk de 24-jarige moslim die de beruchte verkrachting in januari in Uppsala filmde en op Facebook publiceerde van strafvervolging laten afzien. Het Hoge Gerechtshof heeft verkondigd dat zij voornemens zijn om de schuldvraag voor de 24-jarige te onderzoeken omdat zijn juridische vertegenwoordiger in een hoger beroepschrift heeft geschreven dat hij niet “begreep dat er een verkrachting gaande was”.

De 24-jarige die in januari de groepsverkrachting filmde en live uitzond kan geheel van strafvervolging ontzien worden. Het Hoge Gerechtshof  heeft medegedeeld dat zij van plan is het vonnis tegen de 24-jarige te herzien omdat zijn advocaat in een hoger beroep argumenteert dat zijn cliënt lijdt aan een “begripsstoornis” en daarom niet begreep dat het om een verkrachting handelde, schrijft de site Dagens Juridik.

Het Hof van Beroep had in eerste instantie de straffen aangescherpt voor de drie mannen die veroordeeld zijn voor “verkrachting, medeplichtigheid aan verkrachting, gebrek aan melding verkrachting, en grove laster”. Het Hof veroordeelde de 24-jarige tot acht maanden gevangenisstraf voor grove laster en het niet melden van verkrachting.

“De rechtszaak wekt meerdere vragen op met zowel betrekking tot wat laster is als welke criteria er gelden om verplicht te zijn een verkrachting te melden”, schrijft de advocaat in zijn beroepschrift.

Bron:

https://nyheteridag.se/24-aringen-kan-frias-forstod-inte-att-det-var-valdtakt/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4984 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Zweden laat man die Facebook-verkrachting filmde vrij

  1. Bij een begripssstoornis hoort een neurologisch onderzoek om e.e.a. te bevestigen.
    In dit (misselijkmakende) geval heeft deze crimineel bewust filmopnamen gemaakt.
    Wat een walgelijke verdraaing en devaluering van taal om een monster proberen vrij te pleiten

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: