Nieuw

Lastiggevallen op de pont: ‘Kijk niet weg als je kunt helpen’

 

Door: Hanna Bijl

Hanna Bijl werd op de pont lastiggevallen en verwachtte elk moment de eerste klap. Ze schrok van de agressie, maar ook van de passiviteit van de medereizigers.

Als Noorderling ga ik dagelijks met de pont, vaak meerdere ­keren per dag. Nooit voelde ik me hierbij onveilig, zelfs niet in het holst van de nacht. Goed, gekkies zijn er overal en dus ook op de pont, maar het gezelschap van de medereizigers zorgt voor een veilig gevoel. Je bent ­immers onder stadgenoten.

Maar de onbevangenheid waarmee ik altijd op de pont stond ben ik sinds een paar weken kwijt. Op een zonnige maandagavond, uur of half tien, was ik op weg naar huis na een etentje bij een vriendin. Ik fietste de pont op – in gezelschap van een man of honderd – en wachtte op de afvaart.

Lees verder:

https://www.parool.nl/opinie/lastiggevallen-op-de-pont-kijk-niet-weg-als-je-kunt-helpen~a4510832/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4984 Articles)
Altijd in oppositie.

12 Comments on Lastiggevallen op de pont: ‘Kijk niet weg als je kunt helpen’

 1. Henk der Niederlànder // augustus 13, 2017 om 19:25 //

  Geen naffers natuurlijk, of mag de afkomst niet vermeld worden bij het parool.

  Liked by 1 persoon

 2. Veertig jaar geleden of zo was er een documentaire op de TV waarin een mevrouw (actrice) bij een heel drukke tramhalte werd lastig gevallen door een onverlaat (acteur). Onbekend of ’t een #dobbertuiger betrof. Niemand reageerde, tot het erg grof werd en een oude dame de onverlaat met de tas op z’n flikker begon te slaan. De rest, bij de tramhalte, stond erbij en keek er liever niet naar. Vergeet ’t maar, er is geen ‘wij’ meer, die hebben ze vanaf een jaar of 50 geleden heel sluw gemold, iedere dag een beetje.

  Like

 3. Claudia M. // augustus 13, 2017 om 19:30 //

  Mensen kijken weg, omdat iedereen weet dat in discussie gaan met dit soort klanten geen enkel nut heeft en je alleen maar klappen kunt krijgen. Tijd voor bewaking op de boot!

  Wat een fantastisch land hebben toch, nietwaar Rutte…

  Like

 4. Als ik de beschrijving zo lees Henk zullen het wel van die licht getinte Noord-Afrikanen zijn.
  Met zijn allen over boord flikkeren en kijken of ze kunnen zwemmen. Weet je het gelijk zeker.
  Ik weet dat we vanaf de jaren 60 Turken, Italianen, Spanjaarden en Joegoslaven binnen haalden om onze rotzooi op te ruimen maar ik heb nooit ergens gehoord dat we ook Marokkanen hadden uit genodigd. Volgens mij hebben ze dat zelf gedaan en blijven ze dat doen. Konden blijkbaar Frankrijk on voormalig kolonisator niet vinden.

  Like

 5. De voormalige verzetskrant is uiterst PC en niet meer dan het lokale propaganda blaadje van de pvda.
  Derhalve hoort U niets van de afkomst van de agressieve lieden, maar het is hetzelfde pontje waar 2 agressieve marrekanen op de scooter natuurlijk, verleden jaar 2 nichten het ziekenhuis in mepten.

  Like

 6. Henk der Niederlànder // augustus 13, 2017 om 22:42 //

  Nee Claudia, geen bewaking op de boot.
  Meer lijkt me nodig om het Nederlandse manvolk zo ver te krijgen dat ze hun strontluier uit doen en hun mouwen gaan op stropen.
  Ik heb verdomme de halve wereld afgereisd maar laf manvolk als het Nederlandse heb Ik nooit ontmoet, in welk land dan ook
  Zelfs in Italie kom iemand met bovenstaand niet weg zonder een paar tanden te missen.

  Like

 7. JackvanderVeen // augustus 14, 2017 om 12:39 //

  Claudia M., wtf bewaking. Tijd voor vereenvoudigde deportatie inclusief hun hele familie in rechte lijn horizontaal alsook verticaal, zover de horizon rijkt!

  Like

 8. Claudia M. // augustus 14, 2017 om 16:22 //

  @JackvanderVeen, ik ben het roerend met u eens, maar we weten beide dat dat niet gaat gebeuren met dat stelletje lamzakken in Den Haag en dan is er ook nog het gevalletje EU. Het is iets wat overigens al veel langer geleden had moeten gebeuren, dan had het nu wellicht niet zover gekomen. Uitzicht op deportatie zou de boel absoluut kunnen temperen. De rapen zijn echt al geruime tijd gaar, dus voor zover mogelijk, zover mogelijk uit de buurt van deze klanten blijven!

  Like

 9. Claudia M. // augustus 14, 2017 om 16:35 //

  @Henk der Niederlànder
  Deels ben ik dat met u eens, maar deze roedels helhonden weten precies welke ze wel en welke ze beter niet kunnen aanvallen. Het is het laagste van het aller laagste vuige tuig en zou zoals @JackvanderVeen zegt, gewoon het land uitgelazerd moeten worden.

  Like

 10. templars2017 // augustus 14, 2017 om 21:58 //

  Volledig mee eens , ik heb ook een gezin met twee zonen en een dochter , als ex- militair weet ik dat de merendeel van de bevolking niet zal optreden in dergelijke gevallen , bij ons is het net zo , veel verschil tussen Nederland en België is er op dat vlak niet.
  Ik geef mijn gasten lessen in zelfverdediging zodat ze op zichzelf kunnen passen ,niet hetgeen ze in een club zouden leren , neen het zijn de technieken die ik zelf heb geleerd , snel brutaal en effectief.
  Wat ze ook hebben is respect voor anderen ,als iemand in nood is dan ben je verplicht hulp te bieden, het is reeds éénmaal voorgevallen dat ze hebben gebruikt hetgeen ze hebben geleerd..
  de agressieveling was er niet te goed van…..het slachtoffer enorm dankbaar
  Zelf zou ik ook bijstand geven indien nodig (is trouwens al voorgevallen) het is gewoon de durf om het op te nemen voor iemand die je niet kent ,de angst voor het onbekende zeg maar ,dus het is makkelijker om weg te kijken en de dingen hun beloop te laten ….als je dit allemaal leest heb ik maar één vraag …..hoe kun je jezelf nog in de spiegel kijken met zulk een geweten?

  Like

 11. Op de pont is personeel. Dat kan de politie bellen. En even wachten met afmeren totdat die is gearriveerd. Probleem opgelost.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: