Nieuw

Ophef in Marokko na filmpje waarin vrouw in T-shirt en jeans belaagd wordt op straat door horde jonge mannen

Een filmpje waarin te zien is hoe een vrouw die alleen over straat loopt, gekleed in T-shirt en jeans, wordt opgejaagd door een grote groep jonge mannen, heeft voor ophef gezorgd in Marokko.

Het incident speelde zich af in Tanger, vermoedelijk begin deze maand. In de lokale media waren mensenrechtenactivisten snel om het incident te veroordelen. “Niet alleen het agressieve gedrag van de mannen, maar even goed de vele mensen die stellen dat het haar schuld is, zelfs al droeg ze een jeans en een simpele T-shirt”, zegt Nouzha Skalli, mensenrechtenactiviste en ex-minister van Vrouwenrechten, aan persagentschap AFP.

De mensen in kwestie zijn voornamelijk anonieme commentatoren op online fora en social media. Velen wezen het slachtoffer met de vinger. “Ze mag zich zo bloot kleden als ze wil, maar niet in onze conservatieve stad”, klinkt het. “Die hoer heeft gekregen wat ze verdiende”.

Lees verder:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170811_03013786

(h/t Fubar)

Doe mee met 8.363 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: