Nieuw

Niet-moslims zijn onrein, leert het schoolboek

In 2015 werden schoolboeken gevonden waarin staat dat niet-moslims gedood moesten worden.

Indonesië – Op openbare scholen hoort de islam geen ‘voorrang’ te krijgen boven de vijf andere religies die Indonesië erkent. Toch gebeurt dat wel, vooral op Java. Het leidt tot groeiende intolerantie en radicalisering.

Hoewel het ministerie van Onderwijs toegeeft dat de invloed van de koranstudiegroepen op openbare middelbare scholen een probleem is, verwacht Pipit Aidul niet dat er veel zal veranderen. De scholen worden alleen maar conservatiever, legt hij uit. Wanneer hij een schoolhoofd aanspreekt op de verplichte hoofddoek, halen schoolhoofden hun schouders op. Ze zeggen dan:
„Dit is beter dan dat onze leerlingen crimineel gedrag vertonen of aan de drugs raken.”

NRC >>

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7209 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: