Nieuw

Acute migratiechaos bij de Canadese grens – Trudeau roept hulp in van leger

Fenixx heeft al eerder gerapporteerd over de vele illegale immigranten in de VS die naar Canada migreren sinds de Amerikaanse president Donald Trump duidelijk heeft gemaakt dat hij veel van hen het land wil uitwijzen, terwijl de Canadese premier Justin Trudeau het signaal uitgaf dat Canada zijn hart en grenzen heeft geopend. De situatie werd al snel problematisch voor Canada, met name rond huisvesting. Het land heeft nu het leger opgeroepen om te helpen bij het opzetten van tentkampen voor de immigranten als ze aankomen bij de Canadese grens.

Eerder deze zomer arriveerden er ongeveer 150 illegale immigranten bij de Canadese grens tussen de deelstaten Vermont en New York in de Verenigde Staten en de provincie Quebec in Canada, vijftig kilometer ten zuiden van Montreal. Nu is het aantal gestegen tot ongeveer 400 per dag. De immigranten nemen vaak een taxi naar de grens waar ze eenvoudig over de grens naar Canada lopen.

De politie in Canada had al eerder asielcentra bij de grens opgezet die nu niet meer aan het snel groeiende aantal illegalen voldoen. Niets wijst erop dat het aantal migranten zal afnemen, eerder het tegendeel, als Donald Trump gaat beginnen met het sneller uitzetten van illegale immigranten. Aangenomen wordt dat de Verenigde Staten op dit moment meer dan tien miljoen illegale immigranten heeft, van wie velen van plan zijn naar Canada te migreren.

De situatie voor Canada zal in de loop der tijd acuter en problematischer worden zolang Trudeau zijn welkom signaalpolitiek voortzet, en hij blijft weigeren om met Trump samen te werken om deze migranten te deporteren die zich in principe illegaal in Noord-Amerika bevinden, en meestal uit landen komen die veilig zijn om terug te keren.

De situatie is nu zo problematisch voor Canada dat het leger is ingeschakeld om tijdelijke tentenkampen op te zetten terwijl hun asielaanvragen worden verwerkt door de Canadese immigratiedienst. De meerderheid is afkomstig uit Haïti, maar velen komen ook uit Afrika. Een paar honderd Canadese soldaten zijn nu in het grensgebied waar de meeste migranten aankomen, maar dat kunnen er meer worden als de migratiechaos blijft of toeneemt.

Lena Gunja uit Congo wijst erop dat zij onder het beleid van Trump het risico loopt om uitgewezen te worden en wil in Noord-Amerika blijven om te genieten van de hoge kwaliteit van leven. Daarom stak ze de grens in Canada illegaal over. Gunja kan dus worden beschouwd als een economische migrant.

“In Trump’s country, they want to put us back to our country,” said Lena Gunja, a 10-year-old from Congo, who until this week had been living in Portland, Maine. She was traveling with her mother, father and younger sister. “So we don’t want that to happen to us, so we want a good life for us. My mother, she wants a good life for us.”

Of deze tentensteden aan de grens die het leger nu bouwt gebruikt kunnen worden tijdens de wintermaanden is twijfelachtig, aangezien de betreffende grensstreek tussen de Verenigde Staten en de provincie Quebec extreem koude en sneeuwrijke winters heeft. Bovendien zijn er geen scholen of werkgelegenheid in de nabijheid.

De migratiechaos in Canada doet steeds meer denken aan die van Zweden in het najaar van 2015. Wat overblijft is nu om te zien hoe de Canadese regering deze chaos gaat hanteren, hetzij via Trudeaus voortgezet “open hart beleid” wat migranten naar canada lokt, of meer in lijn met de politiek van Donald Trump en de Zweden Democraten met restrictief immigratiebeleid en uitwijzingen.

Bron:

http://avpixlat.info/2017/08/10/akut-migrationskaos-vid-kanadensiska-gransen-trudeau-kallar-in-militaren/

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4441 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

10 Comments on Acute migratiechaos bij de Canadese grens – Trudeau roept hulp in van leger

 1. Henk der Niederlànder // augustus 10, 2017 om 23:10 //

  Ik denk dat Trudeau zichzelf en zijn partij aardig in de vingers gaan snijden, want er zijn daar niet zo geweldig veel grote steden in dat deel van Canada, met het gevolg dat als er echt grote groepen illegalen gaan komen krijgt hij in dat deel van het land de bevolking tegen.
  Daarbij komt dat Canada niet een echt grote bevolking heeft dus zal het moeilijk zijn om al dat volk aan een baan.te helpen.
  Daarvan zal het gevolg zijn dat een aantal van die illegalen zullen moeten gaan stelen om enig eten bij elkaar te sprokkelen.
  Nou zijn heel erg veel Canadezen bewapend en die laten echt niet toe dat iemand aan hun huis komt, dus je kunt wel zeggen dat ze daar in Canada interessante tijden tegemoet gaan.
  Ik ken het land enigszins en kan zeggen dat men er in het buitengebied een soort wild west mentaliteit op na houdt.
  Tenminste als het over hun eigendommen gaat.

  Liked by 2 people

 2. Links graaft zijn eigen graf.

  Like

 3. Daar heb ik geen moeite mee, maar het is onvergeeflijk dat ze ook ons graf graven. Daar heb ik geen toestemming voor gegeven.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // augustus 11, 2017 om 00:28 //

  Links gepeupel is heilig overtuigd van de opwarming van de aarde, Trudeau zal er dus wel vanuit gaan dat het mee gaat vallen met die kou en die sneeuw. Laat ik ze dan maar vast een fijne wintersportvakantie wensen !

  Like

 5. Henk der Niederlànder // augustus 11, 2017 om 00:36 //

  @Tyl

  Whoehahahaha

  Like

 6. Tijl de ganzen zijn al terug, wordt vroege vorst

  Like

 7. Henk zegt;
  “Ik ken het land enigszins en kan zeggen dat men er in het buitengebied een soort wild west mentaliteit op na houdt”.

  Beter dan pussy east overgelopen met hordes barbaren. Take your pick.

  Liked by 1 persoon

 8. dit wou Trudeau toch zo graag , nou hij krijgt wat hij wil met zijn schijnheilige kop
  zullen de Canadezen blij mee zijn , maar ze hebben zelf deze kerel gekozen, nu moeten ze op de blaren zitten

  Like

 9. Eens kijken hoe trudeau zich hieruit gaat redden. Ik vrees voor hem dat hij dat niet gaat redden. Wel merkwaardig is dat je jaren geleden wel goede papieren moest meebrengen anders kwam je Canada niet in. Nu lijdt de hele wereld aan collectieve gekte lijkt het.
  Stop de wereld, ik wil er af.

  Like

 10. Danny // mei 2, 2018 om 12:50 //

  Traudeau, is en blijft een sociaal-liberaal die in Canada heeft geconfronteerd met masale moslimimport.

  En nu klagen dat ie geen moslimvluchtelingen uit de VS meer wil opnemen, terwijl Traudeau er voorheen niets aan heeft gedaan om de moslimimport een halt toe te roepen.

  Wat een hypocriet .

  Dat gelooft toch geen weldenkend mens.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: