Nieuw

Palestijnen: De metaaldetector zwendel

Palestijnen in de buurt van Jeruzalems Oude Stad protesteren tegen Israëls installatie van metaaldetectors bij de ingangen naar de Tempelberg, hoewel de metaaldetectoren al dagen ervóór waren verwijderd, op 28 juli 2017. (Foto door Ilja Jefimovitsj/Getty Images)

Metaaldetectoren zijn alledaags bij de meest prominente moskeeën in het Midden-Oosten, die met meer dan 5000 bewakingscamera’s (en 100.000 bewakers) de pelgrims volgens die in Mekka in Saoedi-Arabië zijn tijdens de jaarlijkse Hajj.

Na de enorme druk van de islamitische wereld en de internationale gemeenschap, verwijderde Israël alle detectoren en camera’s die gebruikt werden voor het toezicht op de infrastructuur van de Tempelberg in Jeruzalem, met name de locatie van de Al-Aqsa moskee.

Mogelijk om de reden te verduisteren waarom de metaaldetectoren werden geïnstalleerd in de eerste plaats – vanwege een terroristische aanslag op 14 juli waarbij drie Israëlische Arabische burgers twee Israëlische Druze politiemannen vermoordden met wapens die zij hadden verborgen in de moskee – waarna de Palestijnse Autoriteit (PA) de moslims opriep tot het lanceren van een boycot van de plaats en tot “dagen van woede” tegen de Joodse staat.

De Palestijnen beweren dat de metaaldetectoren een ‘ontheiliging’ waren van de moskee – die zich feitelijk bevindt op de heiligste plaats van het Jodendom en op de twee na heiligste plaats van de islam – en dat ze daarom de gewelddadige botsingen met de Israëlische veiligheidstroepen zijn aangegaan. De Turkse President Recep Tayyip Erdogan heeft Israël aangeklaagd en de moslims opgeroepen om Jeruzalem te “beschermen”.

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/10788/palestijnen-metaaldetector

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Palestijnen: De metaaldetector zwendel

  1. Logisch dat Israël metaaldetectoren en camera’s gebruikt om zijn land te verdedigen tegen terroristische Palestijnen, daar de ‘Verenigde Nazi’s’ elke actie van Israël als oneigenlijk zien. Wie verdedigt Israël als het aangevallen wordt?

    Juist Israël zelf.

    http://m.telegraaf.nl/article/28883971/franse-militairen-aangereden-in-parijs

    Heeft niets met de islam te maken.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: