Nieuw

Is West-Europa nog te redden ?

Die vraag dringt zich met enige regelmaat aan mij op nadat ik in de ochtend even de digitale krant heb gelezen. Je hebt het ene zorgelijke bericht nog niet gelezen of er staat wel weer een ander absurdistisch artikel onder.

Gisteren werd bekend dat men in België al sinds begin juni wist van de fipronil-eieren maar het niet nodig vond om alarm te slaan. Tja daar zijn het Belgen voor zullen we maar zeggen. Vandaag werd bekend gemaakt dat de NWA toch maar onderzoek naar kippenvlees gaat doen. Beter laat dan nooit nietwaar. De uitkomst laat zich raden; “niks aan de hand mensen doorlopen”. Dat zelfs een leek (zoals bijvoorbeeld ondergetekende) dat heel in het begin al kon bedenken toen bekend werd dat er mogelijk gif in eieren zat dat zal de NWA worst zijn. Ambtenaren zijn heel knap *kuch* maar op snelheid zijn ze zelden te betrappen.

Maar genoeg over eieren en kippen, daar wordt al meer dan genoeg over geschreven door zelfbenoemde experts.

Laten we even een kijkje nemen bij onze drinkwatervoorziening.”Als de provincie Zuid-Holland de lozing van de omstreden stof GenX door de Dordtse fabriek Chemours niet radicaal aan banden blijft leggen, kan hetdrinking-98618_640 drinkwater in Nieuw-Lekkerland al vanaf 2023 tot 2025 een bedreiging voor de gezondheid worden”. WTF ? “Chemours, die in het verleden aangaf ruimte te willen om 3600 kilo GenX te blijven lozen, brengt volgens het RIVM bij dat scenario het kraanwater over zes jaar al in gevaar in Nieuw-Lekkerland.” 3600 kg. Dus, als je even uitgaat van de blauwe plastic tonnen die je zo vaak ziet hebben we het dus over ongeveer 36 tonnen per jaar en Chemours is dus te beroerd om die vuiligheid op te vangen en als chemisch afval te laten vernietigen. Liever flikkeren ze dat gewoon in het water, het is nog een wonder dat ik de bodem van mijn bootje dat enkele kilometers verderop ligt elk jaar moet reinigen, je zou denken dat met al die vuiligheid die ze in het water kieperen de bodem van passerende schepen eruit zien als geborsteld roestvrij staal.

Nee dan Carla del Ponte die uit de VN-commissie voor onderzoek naar oorlogsmisdaden stapt. Del Ponte werd natuurlijk bekend dankzij het Joegoslavië tribunaal dat wel heelgown-655355_640 eenzijdige uitkomsten had, niemand had het over de misdaden door de islamitische minderheid die voor een deel zelfs ingevlogen was uit Arabische landen, dat de “oorlogsmisdadigers” in eigen land nog steeds vereert worden als helden en de achterliggende redenen daarvan dat kwam niet aan het bod.

Gisteravond gaf het NOS-Journaal ook nog even een eigen draai eraan door Assad vast te veroordelen nog voordat er zelfs maar een begin van een onderzoek was gestart. Er werden gifgasaanvallen uitgevoerd (zegt men) en Assad heeft het gedaan (althans volgens de helderzienden van de NOS).

Intussen staat er bijna dagelijks wel een voorval in het nieuws van “verwarde mannen” blade-2026342_640die al Allah Snackbar roepend mensen aanvallen en of verwonden, nee hoor “het heeft niets met de islam te maken” is steevast het commentaar achteraf. Ook een veelvuldig gehoorde kreet; “de dader was bekend bij de inlichtingendiensten”. Ja dat schiet lekker op dat ze bekend waren ! Wat schieten we ermee op als ze bekend zijn maar er wordt geen actie ondernomen ?

Ook niet islam gerelateerde berichten doen met enige regelmaat de wenkbrauwen fronsen, wat te denken van ouderen die zich misdragen ? Ja u leest het goed. Het AD kopt in chocoladeletters; “Treiteroudjes terroriseren bejaardenflat”

Volgens een aantal bewoners bestaat de harde kern pestkoppen uit zo’n twintig personen, voornamelijk vrouwen. ,,Ze schelden iedereen zonder reden de huid vol”, verzucht een bewoner, die uit angst voor represailles liever anoniem blijft. ,,Op zonnige dagen hangen ze voor de flat. Loopt er een donker persoon langs, dan roepen ze ‘ga terug naar je eigen land’. Sommige bewoners zijn zo bang voor de pesters dat ze hun appartement niet meer uit durven.”

elderly-woman-1036773_640

Persoonlijk geloof ik niet dat “ga terug naar je eigen land” onder treiteren valt eerder onder een diepgevoelde wens die velen koesteren maar nooit durven uiten. Maar goed waren we inmiddels “gewend” aan hanggroepjongeren nu moeten we dus gaan wennen aan hanggroepouderen. Waar kan ik me aanmelden ??

Nog zo’n “leuk” bericht; “De zwembond wil zwemles voor asielzoekers verplichten”. Nou prima, ik zou zeggen doe de lessen in open water, bij Dordrecht zijn nog wel een paar stukjes open water vrij die je kunt afschermen, zijn ze gelijk een stuk minder bruin na afloop, een win-win situatie.

sea-79628_640

Weet u, terwijl ik de krant zat te lezen schoot mij een zegswijze van mijn moeder voor de geest (ja alweer !), zij had vaak zegswijzen die ze volgens mij zelf verzon want ik hoorde ze nooit ergens anders. Bijvoorbeeld; “Stop de wereld ik wil eraf”

 

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

13 Comments on Is West-Europa nog te redden ?

 1. Het zijn toch maar blanken denken ze.

  Like

 2. Ik denk het wel, maar dan moeten de west europese burgers, partijen als de pvda, GL en D666 uitschakelen.

  Like

 3. De criminaliteitscijfers dalen lekker in Mokum.
  Die Pieter Jaap is ongetwijfeld een kundige hauptkommissar.
  http://regio.tpo.nl/2017/08/08/overvallen-eigen-huis-hartje-centrum-amsterdam-politie-aangifte-zinloos/
  Nou, dat verwacht je niet van een integer, divers en intersectioneel corps onder verantwoordelijkheid van een lieve burgervader.

  Like

 4. Esperanza // augustus 8, 2017 om 18:35 //

  BertG, ook leuk dat opschrift op het T shirt van de schipper van dat power bootje.

  Like

 5. Esperanza // augustus 8, 2017 om 18:53 //

  West Europa verloren imho.Tis allemaal too little, too late met dank aan de goedmensch.

  By the way, wat betreft die aangroei aan je bootje, had al weer een hele tijd geleden een ligplaats in Methana in de Egeïsche Zee. De eerste dagen daar wordt je onpasselijk van de stank van methaangas dat daar opborrelt uit de belendende bron, waarna ’t enigszins went. Verhaal ging dat je nimmer je boot hoefde te antifoulen zolang je daar regelmatig je bootje afmeerde.

  Like

 6. Esperanza // augustus 8, 2017 om 19:27 //

  Nog even voor de vrolijke noot nu we toch naar de bliksem gaan zie comment van DrumPiet | 08-08-17 | 17:45 🙂

  http://www.dumpert.nl/mediabase/7212193/7b23aef4/hond_beschermt_hoofd_tijden_epileptische_aanval.html

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // augustus 8, 2017 om 23:02 //

  Nee Bert zo handig ben ik bij lange na niet, nou beschik ik natuurlijk ook niet over een dergelijke aandrijving. Op zich denk ik dat ik aardig aan kan leggen, het vervelende is dat ik alleen ben, normaliter als je met zijn tweeën bent en een van beiden gaat op de voorplecht staan met een pikhaak dan zou het perfect gaan, nu lijkt het soms een beetje op de botsautootjes, tot nog toe gelukkig wel zonder noemenswaardige schade.
  Methaangas Esperanza ? Dat stinkt toch alsof je een scheet hebt gelaten (of iemand anders) ? Lijkt me niet dat dat echt went, aan de andere kant is het ook wel makkelijk, je kunt een scheet laten zonder dat iemand het merkt… nou ja als je het zachtjes doet dan hè !

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 8, 2017 om 23:08 //

  Leuke site trouwens van Breinbrouwsels, die had ik nog niet eerder bekeken.

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: