Nieuw

Hongarije wil verplichte lessen krijgskunde in scholen en schietbanen voor de jeugd

De Hongaarse regering wil verplichte lessen krijgskunde invoeren op school. Dat heeft de staatssecretaris voor Onderwijs Zoltan Maruzsa gezegd in de regeringsgezinde krant ‘Magyar Idök’.

De Morgen >>

De Belgische Volkskrant voert vervolgens bezorgde leraren en ouders op zonder bron, dus aan het waarheidsgehalte mag getwijfeld worden:

Leraren en ouders waarschuwen al langer voor de dreigende militarisering van het onderwijs in Hongarije, waar in sommige scholen krijgskunde al geruime tijd een keuzevak is. Die vrees wordt versterkt door de door Orban aangekondigde bouw van 200 nieuwe schietbanen, vooral gericht op de opleiding van jongeren.

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7463 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Hongarije wil verplichte lessen krijgskunde in scholen en schietbanen voor de jeugd

 1. Henk der Niederlànder // augustus 7, 2017 om 20:13 //

  Dit bericht is al enige tijd geleden in the Times te lezen geweest.
  Eigenlijk was het nog niet eens een idee van Orban.
  Lees zelf maar.
  Waarschijnlijk hebben de Belskus een manier gevonden om Orban te bashen of zo iets.

  https://www.thetimes.co.uk/article/hungary-wants-shooting-ranges-in-schools-23p0n7g6w

  Liked by 1 persoon

 2. Tempelier // augustus 7, 2017 om 20:19 //

  Bij twijfel of iets er is of niet dan kan je zoeken ,in dit geval de bron van de bewering in de krant de morgen , geloof het of niet gevonden binnen de 5 minuten .
  Het bericht in de krant is juist de bron voor het artikel is hier te zien :

  http://hungarianspectrum.org/2017/08/06/introducing-patriotic-physical-education-classes/

  In Hongarije zijn ze er dus daadwerkelijk mee bezig om de jeugd een dergelijk militair geinspireerde opleiding te geven tijdens de schooltijd.
  Er zou een schietbaan komen per onderwijskring ,dus een aantal scholen in een bepaald gebied , waarschijnlijk te vergelijken als één schietbaan voor scholen per arrondissement zeg maar.
  Het lijkt er wel op dat ze daar zich voorbereiden op iets dat op ons afkomt , die regelingen worden door de media natuurlijk in een slecht daglicht gesteld in de aard van ” het zijn uitspattingen van een dictatoriaal regime” .
  Maar het is nog altijd beter om een wapen te hebben en het niet te hoeven te gebruiken dan een geen wapen te hebben als je er een nodig hebt……….
  Dus zijn de alternative berichten weer beter dan de mass media aka de foefeljournalistik , het kan ook zijn dat de informatie in de morgen opzettelijk geen bron heeft vermeld om enerzijds Hongarije te bekladden in hun pogingen en anderzijds het te vermelden als een fait divers om een soort van verwarring te zaaien.
  Bij deze is wat de bedoeling van de morgen ook was be of ontkracht door een echt bericht te verstrekken aan hen die het willen lezen ……

  Liked by 1 persoon

 3. Tempelier // augustus 7, 2017 om 20:22 //

  Henk der Niederlander is juist maar verwijst naar een ouder bericht ,Nu wordt er dus werk van gemaakt om het effectief in werking te stellen……

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: