Zweedse wetenschappers slaan alarm: Melk is een symbool voor rasbiologische reinheid en witte macht

Door: Chang Frick – Vertaling: rommel

Dus u was altijd in de gedachte dat het glaasje melk op de ontbijttafel iets onschuldigs is? Dan wordt het tijd om uw denkwereld te transformeren. Twee wetenschappers aan de Universiteit van Lund getuigen in een debatartikel in het links-liberale dagblad Aftonbladet dat melk een extreem rechts symbool is en YouTube- nazi’s melk drinken in videoclips.

Er zijn historische banden tussen melk drinken en “voorstellingen van witte superioriteit”. Dit beweren de twee wetenschappers Tobias Linné en Iselin Gambert van de Universiteit Lund in een debatartikel in Aftonbladet.

Zij wijzen erop dat een meerderheid van de wereldbevolking lactose-intolerant is en dat een genetische mutatie van Noord-Europeanen er voor zorgt dat volwassenen melk kunnen assimileren. Deze historische koppeling met racisme is weer actueel geworden nadat de Amerikaanse ”alt right”-beweging emoticons van een glas melk 🥛 gebruikt op Twitter.

Maar het racisme houdt daar niet op. De Lund wetenschappers wijzen er ook op dat YouTube- nazi’s melk drinken terwijl ze racistische leuzen roepen. Gelijktijdig mededelen de wetenschappers dat degenen die een glas melk willen drinken dit kunnen doen zonder dat men racist is.

“Dit betekent niet dat het racistisch is om melk te drinken. Daarentegen heeft melk en melkproducten wel historische banden met racisme en onderdrukking van geracialiseerde bevolkingsgroepen, waar melk wordt gebruikt als symbool voor ideeën van witte suprematie”, schrijven ze in hun debatartikel.

De melkdrinkers kunnen echter niet geheel opgelucht uitademen. Ter afsluiting van hun artikel concluderen de onderzoekers dat een glas melk altijd een “kwestie is van macht en onderdrukking”.

Bron:

https://nyheteridag.se/lundaforskare-slar-larm-mjolk-symbol-for-rasbiologisk-renhet-och-vit-makt/