Nieuw

Het ene schandaal is het andere niet

Het eierschandaal zoals het inmiddels is gaan heten. Is de hele boel opgeklopt of houdt men juist erger nieuws onder de pet ? Beiden zouden zomaar waar kunnen zijn.

Hier dus maar wat vragen van een leek;

Ga je dood na het eten van een besmet ei ? Nee. Ga je dood na het eten van 2 eieren? Nee. Acht dan of tien ? En zo nee is het Grote Alarm dan toch wat overdreven misschien ?

Waarom horen we bijvoorbeeld niks over hoe lang dit al speelt, eten we misschien al jaren besmette eieren of is fipronil vorige week pas voor het eerst gebruikt door de pluimveehouders. Waarom horen we niks over producten waar eieren in gebruikt worden ? Is de fabricage van advocaat stilgelegd, kun je nog gewoon een patatje met mayo nemen en hoe zit het bij de bakker, bakt die nu ineens zijn cake zonder eieren ?

kitchen-scale-532651_640

Hoe zit het met kippenvlees of hadden alleen de broedkippen last van bloedluis, was dat bij slachtkuikens niet zo belangrijk ?

egg-1364869_640

Experts zullen het wel afdoen als domme vragen maar zijn ze wel zo dom, als de gifeieren werkelijk een gevaar zijn voor de volksgezondheid waarom stellen journalisten dan de logische vervolgvragen niet, waarom hoor je wel dat Duitsland de eierimport heeft stilgelegd maar niet wat er zou moeten gebeuren met producten waar die eieren in gebruikt zijn. En hoe gaat dat nu, heeft de bakker een hulpje ingehuurd die al die nummers van die eieren op zijn gemak zit te controleren ?

Wat voor vuiligheid is dat fipronil eigenlijk als het al in staat is via schoongemaakte hokken en daarna via de poten van de kip in de eieren terecht kan komen, waar was dat middel dan oorspronkelijk voor bedoeld en waar is het allemaal gebruikt. Het middel tegen bloedluis bevatte slechts voor een klein deel fipronil en dat middel werd dan waarschijnlijk nog aangelengd met water voordat het geschikt was om te gebruiken.

Kortom dat fipronil moet toch een heel gevaarlijk goedje zijn, waar werd het gemaakt en met welk doel ? In welke hoeveelheden werd dat geproduceerd, hoe werd het vervoerd, waren vaten toereikend of had men complete tankauto’s nodig.poison-1481596_640 Wordt het misschien ook nog in andere diergerelateerde zaken gebruikt, zit er een kans in dat er straks ook blijkt dat varkensstallen ermee ontsmet/besmet zijn, of melkveestallen. Of was het middel bedoeld om auto’s te ontdoen van roest. (Ik noem maar wat.) Er moet toch ergens een fabrikant zijn die dacht dat het een goed plan was om die stof te maken, waar wordt dat spul dan voor gebruikt ?

chemistry-2363248_640

Het zijn zomaar wat vragen van een leek maar hoe kan het dan dat een zichzelf serieus nemende journalist niet met die voor de hand liggende vragen komt, en waarom nemennewspaper-442976_640 ze de eventuele antwoorden daarop zomaar als waarheid aan ? Moet daar geen onderzoek naar gedaan worden, het moge duidelijk zijn dat we het niet langer aan de verantwoordelijke instanties over kunnen laten, die hebben zichzelf tot in lengte van jaren gediskwalificeerd als zijnde vergaand incompetent.

Zou dit hele schandaal zoals het nu speelt de genadeklap kunnen zijn voor de hele bio-industrie, moeten we weer terug naar de tijd dat we dieren nog als dier hielden en niet als productie-eenheid en wat voor effecten zou dat hebben op onze economie. Schaalvergroting is decennialang het mantra geweest in de agrarische sector en het is niet meer dan logisch dat er dan steeds drastischer maatregelen nodig zijn om planten en dieren ziektevrij te houden. Let wel, niet alleen in de veehouderij maar ook bij gewassen. Die noodzaak neemt onevenredig toe bij bedrijven die zich specialiseren en welk bedrijf doet dat tegenwoordig niet. Het maakt nogal wat uit of een boer slechts een gedeelte van zijn beschikbare oppervlakte bebouwd met paprika’s of ineens zijn hele totaal, niet alleen neemt de kans op een ziekte dan toe bestrijding daarvan is voor het bedrijf ineens van levensbelang. Eén mislukte oogst kan een bedrijf zich misschien nog wel veroorloven maar bij twee houd het wel een keertje op. Dan komt toch de Nederlandse Meedenk Bank even informeren of het nog wel goed gaat met hun investering. Stelt zo’n boer dan nog de voedselveiligheid bovenaan zijn verlanglijstje of is dat inmiddels vervangen door het bedrijfsbelang ?

Een hoop vragen dus, vragen die niet of nauwelijks gesteld worden door ‘onze’ journalisten, die hebben het kennelijk veel te druk met Trump en het verzinnen van het volgende ‘schandaal’ rondom hem. Het zijn heus geen domme jongens hoor die journalisten, vraag is of zij van hogerhand gestuurd worden of dat ze uit eigener beweging de juiste berichtgeving achterwege laten.

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

48 Comments on Het ene schandaal is het andere niet

 1. Tjah lang verhaal he kwam er achter dat er veel meer eieren besmet zijn en dat die nummers niet bekend zijn aangezien bedrijven die geen keurmerk hebben ook niet gecontroleerd worden (handig).
  Wat me dan wel weer opvalt is dat sites zoals qualitrail waar je herkomst van je ei kunt bekijken ineens niet meer te berijken zijn .
  http://urlm.de/www.qualitrail.de
  http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Achtergrond/2017/8/Fipronil-affaire-gaat-niet-over-gevaar-maar-over-vertrouwen-166974E/

  Like

 2. Ik heb net bij Bron gelezen, dat een oer oud insecticide middel om luis bij kippen te bestrijden is, is om tabak te sprayen.
  Schijnt uitstekend te werken.
  Dus waarom ze dat dan niet gebruikt hebben.

  Like

 3. En bij bakkers hebben ze geen losse eieren, die komen binnen in blikken.
  Dus dan weet helemaal niemand van welke kippen boeren dat afkomt, dat kunnen er meerdere zijn.

  Like

 4. Fipronil schijnt hetzelfde spul te zijn als die druppels die ze bij honden en katten in de nek druppelen tegen vlooien waardoor het in de bloedbaan terecht komt.
  Dat wil niemand in ze eten hebben zitten.

  Like

 5. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 14:03 //

  Hier stelt reageerder @van Puffelen de juiste vragen denk Ik persoonlijk.
  Nmm. Moet de Nederlandse eierproductie naar de kloten om de corrupte Oekraine een handje te helpen en een aantal Nederlandse en andere investeerders hun zakken te laten vullen met hun ei en kuiken handel.
  Dan word tegelijk duidelijk waarom het journaille geen verder onderzoek wil doen naar de gang van zaken rond het hele fipronil schandaal.
  Van mij mag je gerust aannemen als een journalist het hele geval zou willen onderzoeken hij of zij grote problemen zal gaan krijgen en grote kans heeft om zonder werk te komen en ook geen kans heeft om ergens anders aan de bak te komen.
  Een artikel bij thepostonline bracht me bij de vragen die van puffelen ook al steld.
  Daarom als verduidelijking een link naar het bewuste artikel van TPO.
  Het zou me niet verbazen als iets dergelijks ook hier speelt.

  http://media.tpo.nl/2017/07/31/journaliste-claudia-zimmermann-als-aan-duitse-omroepen-ligt-is-carriere-voorbij/

  Like

 6. westflinge, jij hebt wel een hele wazige link geplaatst,
  Iets van microsoft words met Chinese tekens erachter en het woord fipronil.
  Probeer je iedereen een virus op z’n pc aan te smeren of zo.
  Ik heb ‘m dus niet geopend.

  Like

 7. Is een PDF van 5 pagina’s over fipronil, geen virus.

  Liked by 1 persoon

 8. Fipronil is in Zuid-Amerika en Australië gewoon een legaal landbouwgif en zit op alles wat je vreet wat daar vandaan komt. Maar hier moet de kippensector er voor kapot.

  En voor de rest:

  Liked by 1 persoon

 9. Fubar, worden ingestuurde links gescand door wordpress op troep. (had ik eerst rommel ingevuld i.p.v. troep, maar dat klinkt niet zo vriendelijk)

  Like

 10. In die zin dat er een hele hoop bagger automatisch in de prullenbak beland.

  Like

 11. BertG. // augustus 5, 2017 om 13:18 //
  Tabaksrook bevat meer dan 70 (willens en wetens toegevoegde) stoffen die kanker (precies de bedoeling) veroorzaken.

  Like

 12. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 14:03 //
  (Daar kom ik weer:) Oekraïne / TTIP / CETA / MONSANTO

  Like

 13. trebor2110 // augustus 5, 2017 om 15:43 //

  dit is een truk om de kippenhandel kapot te maken en naar Oekraine te verplaatsen

  Like

 14. trebor2110 // augustus 5, 2017 om 15:44 //

  wie zit er ook al weer in de kippenhandel daar ????

  Like

 15. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 15:46 //

  Ik zal eens wat verder gaan neuzen @Greengo.
  Kom Ik wat tegen zal Ik posten.
  Mischien een artikel waard.

  Like

 16. Like

 17. Von Puffelen // augustus 5, 2017 om 13:10 //
  http://www.dutchnews.nl/news/archives/2015/09/dutch-banks-invest-in-massive-ukraine-poultry-farm/

  ‘For example, both Rabobank and ING have invested in the plant and, the Volkskrant says, the involvement of Rabobank is particularly significant because of its ties to the Dutch farming community.’

  Zijn deze banken wellicht ook medeplichtig aan het ‘legaal’ op massieve schaal vernietigen van het regenwoud in Indonesia waar werknemers gehouden worden als werkslaven in een omgeving die slechts depressiviteit oplevert. Geen andere keuze want de gehele habitat is weg !!! Heb destijds me ingezet voor Tomnod en wat ik daar heb gezien via satelietbeelden bracht mij tot tranen met tuiten. Ecocide / Genocide. Te walgelijk voor woorden.

  Boycotten deze banken; Welke banken werken er nog eerlijk? Wie het weet, mag het zeggen! Dank!

  Like

 18. Greengo // augustus 5, 2017 om 15:17 /

  Wat ik gelezen heb, is dat je er een oplossing van moet maken (tabak, en weet ik veel wat, kan ook water zijn) en dat sprayen tegen luis voor kippen.
  Dat schijnt te werken, ik heb er verder ook geen verstand van.

  Like

 19. Aanvulling op mezelf, en dat het eeuwen oud is.

  Like

 20. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 16:15 //

  Blijkt dat ING en Rabobank in het totaal ongeveer
  170 miljoen hebben geinvesteerd in de oekrainse eieren en kippenvlees industrie van MHP.

  Een zeer interessante site over dit corupte zooitje te vinden onder deze link.

  https://www.foodlog.nl/artikel/foodwatch-c.s.-halen-1-miljoen-handtekeningen-tegen-ttip

  Ondertussen is in Slowakije eenzelfde soort fabriek in aanbouw.
  Die zal dan wel gaan werken onder Europese regels uiteraard, maar zeker zal zijn dat deze fabriek gebruikt gaat worden om zogenaamd oekraiens kippenvlees via doorvoer verkocht gaat worden als vlees dat onder Europese richtlijnen geproduceerd is.

  Liked by 1 persoon

 21. BertG. // augustus 5, 2017 om 16:10 //

  Eeuwen geleden was Tabak nog puur. Tegenwoordig met, slechts ahum, 70 (!!) toegevoegde kankerverwekkende stoffen zou ik denk dat je die kippen (alsmede jezelf) daarmee geen enkel plezier doet. Met de bestrijdingsmiddelen gebruikt in de landbouw is het uiteraard niet veel anders. Onze genetica zal en moet kapot. Van Perma-cultuur heeft men ‘nog nooit gehoord’ en dat is economisch en farmaceutisch ook helemaal niet interessant…

  Like

 22. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 16:15 //
  Goed bezig !!! 😉

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // augustus 5, 2017 om 16:48 //

  En vandaar dat we een goede en betrouwbare Voedsel en Waren Autoriteit nodig hebben, Rutte dacht daar anders over en heeft flink bezuinigd op die instantie en nu zijn de poppen aan het dansen en is hij muisstil, net als al die ‘onderzoeksjournalisten’ die het kennelijk niet de moeite waard vinden om terug van vakantie te komen, die liggen aan het zwembad en denken; na mij de zondvloed.
  Genetisch gemanipuleerd voedsel, het heeft eventjes in het spotlicht gestaan en daarna hoorde je er niets meer van. En de schappen liggen er vol mee. Zaadhandelaren doen goede zaken want van het zaad uit die planten kun je geen nieuwe planten kweken. Niet omdat men dat niet wil maar omdat het niet langer gaat. Ongeveer hetzelfde als dat een muildier en een muilezel onvruchtbaar zijn. Ook de experimenten waarbij men leeuwen en tijgers kruiste bleek dat de lijgers en teeuwen onvruchtbaar waren.
  Wat ons in de winkel verkocht wordt als kippenvlees is in werkelijkheid een kuiken van +/- 50 dagen jong. Neem eens de proef op de som, kook een kippenpoot in een pan water en je krijgt een redelijk heldere bouillon, doe nu het trucje met gesneden kipfilet en je krijgt een of andere troebele smurrie. Daar zit meer rotzooi in dan in een 80-jarige Russische hoer.

  Liked by 1 persoon

 24. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 16:55 //

  Ik denk erover om bij ING en Rabo een mail binnen te flikkeren waarin de nodige beschuldigingen staan en dan eens om een reactie vraag.
  Maar eerst nog even een en ander opzoeken.
  Is op dit moment wel een beetje een probleem omdat Ik alles op mijn smartfone moet doen.
  Niet echt makkelijk dus.
  😭😭😭😭

  Like

 25. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 17:00 //

  @Tijl.
  Die worden volgespoten met water.
  Komt hierop neer dat je bijv. een kilo kippenborst koopt maar daarvan is dan ongeveer 15 to 20 procent water.
  Tja een oplichter moet ook wst verdienen toch.

  Like

 26. Tijl, ik kook toch wel eens een kipfilet voor mijn katten in stukjes gesneden, ongeveer 10 min.
  Hoelang moet je het laten koken om het prut te laten worden dan.

  Like

 27. Kennen jullie het verhaal over Stevia? Een prachtig plantje dat als een natuurlijke zoetstof gebruikt en geconsumeerd kan worden. Totdat de multinationals daar weet van kregen en het voor elkaar kregen dat dat plantje niet verbouwd mocht worden. Want, zo bleek, daar had men zelf plannen mee. Nu gebruikt de kankerverwekkende Cola-industrie het als ‘natuurlijke toevoeging’ in hun producten en verkopen dat alszijnde ‘groen’. Zoiets wil men nu ook gaan ondernemen met de eveneens prachtige en heilzame kokosnootproducten.

  Liked by 1 persoon

 28. BertG. // augustus 5, 2017 om 17:07 //
  Die van mij krijgt zo nu en dan een rauwe kippendij en zelfs met haar leeftijd kan ze dat zeer waarderen. De hond vreet wanneer ze er klaar mee is het bot op. TIP: Geef NOOOOOOOIT een gekookt / gebakken bot aan je dieren want dat is niegoeh!!

  Like

 29. Ik word altijd heel geil van Zwarte Kip.

  Liked by 1 persoon

 30. http://www.survivalinternational.org/progresscankill

  Governments are a big failure; they don’t work for the people, they are working for multinationals and the money industry; killing earth’s people without any shame. They are psychopaths. Like the Bilderberg industry.

  ‘Het ministerie van Economische Zaken wijst de verzoeken van de boerenfinancier en de boeren af. De boeren hebben zelf gekozen voor een leverancier die hun dieren met een verboden middel heeft opgezadeld. Het ministerie acht dat een regulier ondernemersrisico.’ Waar dan is de warenwet met ambtenaren goed voor?
  https://www.foodlog.nl/artikel/bank-en-boeren-vinden-fipronil-onvoorzienbaar-risico-ez-niet/

  ‘Godwin Ojo of Friends of the Earth Nigeria said: “Three years on and the government and Shell have done little more than set up processes that look like action but are just fig leaves for business as usual. The lack of meaningful action in the face of incontrovertible scientific evidence is outrageous. The Nigerian government and Shell are quite simply getting away with environmental and human rights abuses in the Niger Delta.”
  https://milieudefensie.nl/nieuws/pers/berichten/nigerian-government-and-shell-continue-to-ignore-horrendous-pollution-in-niger-delta

  ‘Toen dit voorjaar bleek dat Bumitama ondanks toezeggingen aan de RSPO en de Rabobank doorging met ontbossing en het beheer van een illegale palmolieplantage heeft Milieudefensie er in gesprekken met Rabobank op aangedrongen dat de bank haar relatie met Bumitama zou verbreken, iets wat de Rabobank tot nu toe halsstarrig weigert.’
  https://milieudefensie.nl/nieuws/pers/berichten/milieudefensie-dient-oeso-klacht-in-tegen-rabobank-vanwege-lening-aan-palmoliebedrijf

  ‘The complaint, filed by Lok Shakti Abhiyan and supporting coalitions in S. Korea, Netherlands, and Norway, concerns POSCOs failure to seek to prevent human rights abuses and carry out comprehensive human rights and environmental studies for its proposed iron mine, steel plant and associated infrastructure in the State of Odisha, India.’ ABP – Pensioenfonds
  https://www.oecdwatch.org/cases/Case_261

  Afrika moet een beetje leeg dan is er meer terrein om via fracking aan gas te komen
  https://milieudefensie.nl/nieuws/pers/berichten/milieu-speelt-nauwelijks-rol-bij-besluitvorming-over-schaliegas-in-zuid-afrika

  Dat WIJ burgers niet zitten te wachten op hordes WOEDENDE Afrikanen die hier de boel komen slopen, is terecht. Dat men woedend is, n.a.v. hetgeen daar gebeurt met medewerking van de MULTINATIONALS/BILDERBERG (…) is terecht. Het zijn dan ook de Multinationals en Bilderberg-leden en Biljonairs die zouden moeten BLOEDEN. Aangezien WIJ, BURGERS daar geen FUCK aan kunnen doen.
  alhoewel ………………………..
  STOP HET FORENSEN !!!! zou een hele mooie eerste stap kunnen zijn. Een tweede is om te leren BEWUST te consumeren / in te kopen / weg te smijten. BECAUSE IT’S ALL SO FUCKING SAD … and there are so f* many people STUPID !!!! Braindead.
  En een deel van de woede is dan ook zó begrijpelijk.

  Dit moest ik toch echt nog even kwijt, anders ga ik niet rustig slapen vannacht.

  Like

 31. Bert ……. pffffffffffff whahahahaha

  Like

 32. Als je het hele beeld volgt is de enige conclusie inderdaad dat dit is opgezet om de Nederlandse export naar de klote te helpen. Belgisch bedrijf en met opzet gehandeld. Wel of niet met medeweten van de voedsel en waren autoriteit. Nu kan ik je vertellen dat elke Nederlandse autoriteit er op gebrand is Nederlandse bedrijven naar de klote te helpen. Het zijn gewoon instanties waar ze mislukte politici en hun vriendjes van een met goud betaalde en ik bedoel goud baantje te geven. Kennis is niet nodig want ze doen toch niets.

  Like

 33. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 21:43 //

  Een kleine vraag aan de webhost.
  Zou het mogelijk zijn om deze draad op een in de kijkerd lopende plaats te laten staan om de corruptie vanuit Den Haag aan te kaarten en aangekaart te houden.

  Like

 34. Henk der Niederlànder // augustus 5, 2017 om 21:43 //
  Ik, gast, agree !!

  Like

 35. Tijl Uylenspiegel // augustus 5, 2017 om 23:09 //

  Nee Bert het gaat er niet om of je een filet kapot kookt of niet, het gaat erom dat de bouillon direct troebel wordt en er smerig uitziet, bij filet trouwens iets minder dan wanneer je gesneden blokjes/dobbelstenen koopt. Ik maak weleens kippensoep en dat moet je toch maar niet doen van blokjes, dat ziet er niet uit. Het oogt als drab. Vraag me niet hoe het smaakt want daar waag ik me niet aan, ik heb het destijds direct in de vuilnisbak gegooid.

  Like

 36. @Tijl, in een beetje horecakeuken gaat de bouillon een stuk of wat keren door een schone passeer(kaas)doek voor deze als basis van een goede soep wordt gebruikt.

  Like

 37. Mij gaat een lichtje branden na e.e.a. aan bovenstaande info ‘Shell / Nigeria’ – ‘Grafiekje / Nigeria’ = vele, vele autobranden. ??! Dit alles heeft niets met Fipronil en/of eieren te maken; ik zit slechts een eitje uit te broeden.

  Like

 38. Terug naar het thema ei; even een ander artikel van destijds terug gezocht :
  ’16-MEI-2012 – In eieren van zangvogels zijn embryonale afwijkingen vastgesteld. Een ernstige dioxine blootstelling lijkt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Stichting Bargerveen aan de tapuit en graspieper. In de onderzochte eieren van deze vogels werden hoge concentraties dioxines aangetroffen. Het onderzoek heeft zich toegespitst op twee Nederlandse natuurgebieden, het Noord-Hollands Duinreservaat en het Aekingerzand, een stuifzandgebied in Drenthe. De dioxines in de eieren zijn vermoedelijk afkomstig van insecten die deze gifstoffen opnemen uit de bodem. De eerste resultaten worden deze week gepubliceerd in het Vakblad voor Natuur, Bos en Landschap.’
  https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=17850

  Nu eet ikzelf alleen kippeneieren met een code beginnend met NUL ….. vrije uitloop en een fijn leven enzo, insecten oppikkend vanuit een GEZONDE bodem … een gezond ECOSYSTEEM … Landbouwgiffen helpen daar niet aan mee. Monsanto heeft de oplossing en de pest aan insecten (en bijen). Monsanto is ook werkzaam in geoengineering / cloudseeding / Albedo Management. Bill Gates heeft daar ook een berg centen inzitten. En zo komen we vanzelf weer uit bij Oekraïne en CETA/TTIP, alhoewel er al vele farmers in Usa en India zwaarrrr de dupe zijn geworden van Monsantopraktijken en deze is nu bezig is in Azië en Afrika en ……….. de rest van de wereld. Joh, het moet goed komen !! (not)

  Like

 39. Henk der Niederlànder // augustus 6, 2017 om 18:49 //

  Toch nog even een laatste opmerking.
  Ongeveer half Juni werd de eerste bbesmetting van de bewuste eieren ondekt, maar zoals je van de voedselautoriteit mag verwachten kwam er hoegenaamd geen reactie.
  Dan laat men deze firma gewoon aanmodderen met het ontsmetten zodat genoeg grote stallen verontreinigt zijn en plots schiet men in de arbeidsmodus, met het gevolg dat miljoenen eieren vernietigt moeten worden.
  Ondertussen is het eerste bedrijf al failliet en meerdere zullen uiteraard nog volgen.
  Men kan mij dan nog wel iets wijs proberen te maken, maar in dit geval durf Ik gewoon te spreken van kwaadwillige opzet.
  Als een voedsel en waren autoriteit zoveel tijd nodig heeft dan is zij of niet capabel voor hun werk of er is zoals Ik zeg kwaadwillige opzet in het spel.
  Zoals we allemaal begrijpen is het niet in het belang van de NVWA om op deze manier voor schut gezet te worden.
  Dus mag men gerust annemen dat vanuit een hogere instantie hiertoe opdracht is gegeven.
  Vraag je maar niet af wie deze hogere instantie is want Ik geef met stelligheid aan dat deze opdracht om het onderzoek te frustreren uit Den Haag is gekomen.
  Dit ivm met dat spel wat in oekraine en Slowakije gespeeld word waarmee grote investeringen gemoeid zijn.
  Iemand het niet eens met deze conclusie graag onderbouwd antwoord.

  Like

 40. Ik ga met je mee @Henk der Niederlànder, maar besef wel dat die luitjes in ’t Haegsche slechts trekpopjes zijn van de Europesche Unie en Mark Rutte (nog??) de spreekbuis of intermediair. De luitjes in de EU unie zijn weer trekpopjes van de ongekozen eenmanskandidaat Juncker en hebben allen portefeuilles (dubbele belangen) zitten in de Multinationals welke hun optrekjes hebben rond Bruxel. Daarbij en niet onbelangrijk is de illuminati-man George Soros er onlangs nog op visite geweest om hele belangrijke, geheime zaken te bespreken dan wel kort te sluiten; alles in het belang van de NWO 2 come.

  Echt, soms is het gewoon te lullig om teveel te weten aangezien precies dát de reden kan zijn dat te staken waaraan een mens wil gaan beginnen om dat wat krom is recht te krijgen en/of minstens bespreekbaar / openbaar te maken. Doch, niet allen binnen de politiek zijn bekend met alle feiten; velen doen gewoon hun joppie. Doch2, spiegels voorhouden waardoor men zich prijsgeeft, is ook gewin.

  Ik alvast wil jou alle POWER die er voor nodig is, toewensen om dit ding te gaan ondernemen. Tot ’t gaatje !!
  Zorg dat je CC’s en BCC’s en de boel door de spellingscontrole. 😉

  Like

 41. Ik vermoed overigens dat er zomaar nog wat tips geplaatst kunnen gaan worden, dus ajb laat vooral mij hierin niet het laatste woord hebben en jouw laatste opmerking niet de laatste zijn. 🙂

  Like

 42. @Henk der Niederlànder, vind ik déze ook nog in mijn nieuwscollectie; vers van de pers:
  ‘Afgelopen week stond het nieuws uit Nederland natuurlijk in het teken van het schandaal rondom giftige eieren. Zeer kwalijk natuurlijk dat zoiets heeft kunnen gebeuren. Maar is dit nu een uitzondering? Helaas weten we dit niet, maar ik vrees het ergste. Welke misstanden halen de kranten niet? …’
  https://www.goudstandaard.com/column-zelfregulering-werkt-helaas-niet?

  Like

 43. Zo, Nederlandse kippenboeren geruimd. Dan nu:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: