Nieuw

Ophef over vraag Jong Vld: “Een wapen bezitten om jezelf en anderen te beschermen. Akkoord of niet?”

Een voorstel over wapenbezit, van een lid van de jongerenafdeling van Open Vld tijdens het zomercongres, wordt op sociale media druk becommentarieerd. “Mensen moeten vrij een wapen kunnen bezitten om zichzelf en anderen te beschermen”, zo luidt een vraag die door Jong Vld op haar Facebookpagina werd gelanceerd. “Akkoord of niet?”, vragen de jongliberalen. Het voorstel weekt heel wat reacties los, zowel van voor- als tegenstanders.

HLN >>

 

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7177 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

18 Comments on Ophef over vraag Jong Vld: “Een wapen bezitten om jezelf en anderen te beschermen. Akkoord of niet?”

 1. “mits niet voor mohammedanen” Oftewel geestelijk gestoorden. Gewoon background check en een iq test, vallen ze vanzelf door de mand.

  Like

 2. Het lijkt erop of we de poll meerdere malen kunnen beantwoorden. Ga ik even uitproberen. Zonet nog waren er drie antwoorden waarvan de laatste in de meerderheid. 🙂 brb ..

  Like

 3. Haha lol … indeed. Ik heb nu twee maal gestemd met uw welnemen. Dat zou niet mogen, dat werkt corruptie in de hand. 😉

  Like

 4. Kan wel, kan ik invullen of dat wel of niet mag en heb ik toegestaan 😉

  Like

 5. Als je deze “Gekte wil overleven ? is dat een Must !! Het leuke van het bezit er van is dat je,de mogelijkheid hebt ,om niet âlleen je gezin te beschermen ,maar ook anderen !!

  Like

 6. “Kan wel, kan ik invullen of dat wel of niet mag en heb ik toegestaan”

  Daar heb ik dan maar even gebruik van gemaakt, ook namens de familie.

  Like

 7. vergeet niet een laser te monteren , je kan letterlijk een oog doorboren van je heup.

  Like

 8. Duchesne // augustus 4, 2017 om 11:58 //

  ….de ober deed zijn uiterste best ons correct te woord te staan, maar zijn Engels en Duits waren zeer beperkt. Toen hij zich omdraaide kwam even het voorste deel van een CZ75B even in het zicht. De man die pizza kwam ophalen had een wat korter vestje, zijn M90 hi-power kopie zat hoog in de holster en zat gezien de slijtsporen in een te krappe goedkope holster. De restaurantganger met zijn gezin rechts van ons had een “fannypack” van een bekend merk, mijn gok is dat het een CZ75 betrof, zijn vrouw had de kleinere CZ variant, een 7.65 … je zag het ding in een soort sneltrekholster toen ze haar tas opendeed.

  Het eten was geweldig, de mensen waren kei vriendelijk, de straten waren in tegenstelling tot het “rijke” buurland Duitsland schoon en goed onderhouden, en de overdaad aan verkeersborden en reclame was afwezig, er was —–rust—–.

  De boer die met zijn tractor bezig was onderweg had een geweer in de cabine, er was wild in overvloed, en hij had een borstholster op het lichaam. De agenten die ons onderweg stopten waren gewoon correct en beleefd en vroegen netjes als mens tot mens om de papieren, zonder te snauwen zoals ondertussen gebruikelijk is in Nederland. Zoals mensen met elkaar omgaan….respectvol.

  Het land was schoon, onderhouden en eenvoudig, er was veel bos, uitgestrekte graanvelden en graslanden, en de vervuiling in de rivieren was minimaal. Het eten was zonder stabilisators, E-nummers en antioxidanten en het brood werd in de avond hard. Een kipfilet die eigenlijk al volstond als maaltijd, zonder een sloot vocht bij iedere hap in je mond te krijgen, vlees dat zonder toevoeging een echte smaak had en groente die je nog kon ruiken. Het water drinken was een gewaarwording, en het contrast met het thuiskomen en de kraan opendraaien voor een glas om op te drinken enorm. Terwijl daar een heldere vloeistof uit de kraan kwam die je dorst leste werd ik thuis weer geconfronteerd met een soort verdund stijfsel, een mix van verschillende componenten die ineens opvalt als je schoon water nog in het hoofd hebt. Zuiver eten, zuiver water en zuivere lucht, Vrioendelijke mensen, respectvol en tevreden met wat er was, want het was genoeg, de oude Lada bracht ook iemand van A naar B, de houtkachel gaf ook warmte, de soep was ook voedzaam zelfs al was deze uit de eigen tuin geplukt en niet door HAK in en potje gestopt….het was goed.

  Ik was in Tsjechie, het schijnt dat Slowakije en Hongarije ook zo zijn, maar dat weet ik nog niet.

  Zien is weten, woorden zijn slechts informatie die wachten op verificatie.

  Niet iedereen heeft daar een wapen, maar dat is dan ook de vrijheid van keuze. De vrijheid van de individu. Het recht van een mens.

  Ik denk dat een land waar mensen respectvol met elkaar omgaan en waar de overheid de belangen van de burger als prioriteit nummer 1 heeft staan wapenbezit geen probleem zal zijn. Het gaat fout als de overheid liegt en bedriegt, als de overheid de burger respectloos behandeld en als politici stembusgang en uitsluiting van partijen nog als democratisch verkopen of het woord vrijheid in dezelfde zin als referendum gebruiken. Het gaat mis als geprivatiseerde bedrijven vrijbrieven hebben om de bevolking te plunderen met de wet achter de hand, want mensen dwingen te betalen voor diensten die niet geleverd worden of gewoon geweigerd is een vorm van afpersing. De zorgpremie gaat volgend jaar weer omhoog, de zorg verder naar beneden. Waarom? Omdat de burger moet betalen voor de import van zijn eingen verkrachters, berovers, bedreigers, toekomstige moordenaars en voor de financiele gaten in de staatshuishouding door wanbeleid en corruptie. Voor een garantie op een vastgesteld winstbedrag voor de roversbenden die men zorgverleners noemt, gewoon omdat het kan en weerstand niet kan worden waargemaakt. Omdat oppositie en regering in Nederland eigenlijk dezelfde incestieuze famillie zijn…en al het andere word afgemaakt, al dan niet met behulp van staatsveiligheid of de af en toe ingehuurde Antifa benden.

  En in zo’n land is wapenbezit van de gewone burger een gevaar voor de politici en de staat. Het door henzelf gelegaliseerd roven en afpersen onder bescherming van een politiemacht en met de dreiging van het destabiliseren door meer en meer import van afval uit andere landen. alles wat is verworven met pijn en moeite verkwanseld door figuren die op zichzelf totaal niets voorstellen, saletjonkers, pinokkio’s, veelvraten, leugenaars, arrogante honden.

  Het is een enorm contrast om van een open wereld met ademruimte binnen 12 uur weer in een bekrompen wereld van haat en smeerlapperij te komen. In het leven zijn er vele dingen die last kunnen geven, ziekte een van de ergste, misschien wel de ergste. Je hoeft niet rijk te zijn om een fiujn leven te hebben, een grote auto is geen garantie voor geluk, een dik betaalde baan is geen meetpunt voor succes, het is een ijkpunt voor wat je hebt opgegeven. Een leven, en in hun eigen angst iets tekort te komen, iets minder te hebben dan een ander, meer te willen terwijl genoeg al mijlenver achter in het verleden ligt. De ledigheid die men slechts op het sterfbed realiseerd.

  “there is a road, in the distant love,
  where the eagle flies with the dove,
  and if you cant be with the one you love,
  love the one your with,
  love the live there is”

  Project Exodus, Leaving Babylon, flying out of the coocooks nest, run to the hills…..

  Kortom, grijp je vrijheid, neem je leven in eigen hand, want een ander het meest waardevolle toevertrouwen dat je hebt leid tot VVD en Groen links politiek, afpersing en onderdrukking tot totale onderwerping en gehoorzaamheid, tot het zijn van een economisch nummer.

  De rust die komt van het even weg te zijn van het gelieg, gekonkel en bedriegen door pers en politiek, het constante opdringen van reclame en misinformatie, het even in een schoon land zijn zonder mislams en ander geteisem was gewoon fijn, en jezelf veilig voelen omdat anderen alvast hun recht op mens gebruiken om de boel veilig te houden. En op zo’n moment besef je dat vrijheid veel meer is dan iets mogen zeggen zonder direct geslagen te worden, dat is een fopspeen, het hele idee van vrijheid is iets mogen leven, jou leven naar jou inzicht, voor de tijd die je hebt.

  Liked by 1 persoon

 9. Tsjechië en Slowakije, ideale vakantie landen en van de souvenirs heeft U nog jarenlang plezier.

  Like

 10. Duchesne, geen speld tussen te krijgen, had ook al eens zo een aangename behandeling in het buitenland terwijl hier de gestapo het probeert je leven zuur te maken. Wie is er gek?

  Like

 11. Duchesne // augustus 4, 2017 om 12:38 //

  De souveniers zijn helaas enkel op vergunning voor hen die daar wonen en een examen afleggen, en daarmee niet bereikbaar voor ons “onderdanen”….
  Vrij te koop zijn flobertwapens, zowel in geweer, revolver als pistool te krijgen maar niet geschikt voor meer dan dreigen, iets wat je dus never nooit moet doen met een vuurwapen dat eigenlijk niks qua slagkracht heeft.
  De beste keus is een vrij antiek zwartkruitwapen zoals hier in Nedrland bij vele wapenhandels en op marktplaats etc te koop, werken gewoon, meestal kaliber 12 of 16 zwartkruit en de munutie is verboden maar wel in buitenlnd te vinden in onderdelen….
  Er is echter ene groot risico aan deze wapens, vaak zijn ze door de wapenhandel opgelapt en niet echt stevig meer en je moet de juiste maat kaliber 12 of 16 hebben, moderne munutie is langer en maakt een veel hogere druk door de lengte van de partoon als deze uitrolt en de loop vernauwt waar deze wapens niet tegen kunnen.

  Ik denk dat de noodzaak om burgers te bewapenen eris, maar dat de overheid en de politiek liever de burgers ziet sterven dan ze het machtsmiddel van zelfverdediging te geven….immers slaven hebben geen wapens.

  Like

 12. Gaan we weer @ Greengo quote : mits niet voor mohammedanen” Oftewel geestelijk gestoorden. Gewoon background check en een iq test, vallen ze vanzelf door de mand.
  Niet als er niet gehandhaafd wordt of zijn we Tristan van der Vlis alweer vergeten .
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Schietpartij_in_Alphen_aan_den_Rijn
  Wapenvergunning ondanks screening voor diegenen die niet op de hoogte zijn zal het even uitleggen .
  Deze tristan hadt een wapenvergunning ondanks de screening ‘ deze had nooit en ik herhaal nooit afgegeven mogen worden maarja vriendjes politiek he .
  De jongen heeft twee maal vastgezeten op een psychiatrische gesloten afdeling vanwege zelfmoord pogingen .
  Als je een gewelds delict op je naam hebt staan kom je niet in aanmerking voor een verlof tot het voorhanden hebben van wapens en munitie .
  Aangezien dat zelfmoord ook een gewelds delict is ook al is hij tegen het eigen leven gericht hadt deze jongen nooit een verlof moeten hebben simpel zat.
  Dan komt de schuldvraag die voor mij in iedergeval zo klaar is als een klontje die ligt bij de Politie afdeling bijzondere wetten die de screening doet .
  Maarja wie krijgt de schuld ? de schietvereniging natuurlijk makkelijk slachtoffer die geen inzage heeft in de politie nog juridische administratie van de overheid .
  Nee dat is het werk van de politie / overheid en niemand anders zij dragen dus alle verantwoordelijkheid in deze punt uit .
  Ik heb zelf in ballotage comissie’s gezeten en mensen hun verlof geweigerd omdat ze geestelijk instabiel waren en in overleg met de persoon zelf en deze gaf aan dat wel te begrijpoen en was het er ook mee eens .
  Ik wil namelijk niet mijn handtekening hebben onder een papiertje waarmee straks een 357 of wat anders wordt misbruikt of tegen het eigen leven of dat van een ander .

  Like

 13. @Duchesne, als de overheid je belazert, waarom zou je je dan nog aan de spelregels houden?.

  Like

 14. Duchesne // augustus 4, 2017 om 14:55 //

  …omdat je kansloos bent in je eentje tegen die overheid Bert….je kan enkel jezelf trachten te verplaatsen naar andere oorden, indien mogelijk….

  Het zijn de regels van de baas, de slavenmeester, de gedachte datje rechten hebten in een democratie leeft zijn tot een bepaalde hoogte realiteit, maar kom je ergens aan of schaad je de belangen van sommige anderen dan ben je rechtenloos. Gelijkheid voor de wet is de eerste leugen, stemrecht een hele graffineerde manier om iedereen 4 jaar lang het zwijgen op te leggen en 1 dag te laten denken dat hun gedachten er toedoen. Als tweemaal de “leider” van dit land een referendum uitslag als wc papier gebruikt en hij slingert vervolgens niet aan de takken van een boom in het Haagsebos dan is het ergduidelijk wie en wat in dit land de dienst uitmaakt. Het mooie is dat onze nieuwe burgers totaal anders denken en doen dus ook de VVD en Groen Links en de rest van de ratten hun achterban zal direct en indirect de gevolgen van de handelingen van hun leiders ondervinden. Tot dan is het gewoon zaken doen zoals altijd.

  Like

 15. @Duchesne, ik ben liever voorbereid op onheil en heb geen last van een slavenmentaliteit.

  Like

 16. @hslot4 12:39 ‘Gaan we weer @ Greengo quote : mits niet voor mohammedanen” Oftewel geestelijk gestoorden. Gewoon background check en een iq test, vallen ze vanzelf door de mand.’

  Die was niet van mij. Voor de goede orde.

  Like

 17. @hslot4 12:39 ‘Aangezien dat zelfmoord ook een gewelds delict is ook al is hij tegen het eigen leven gericht ..’ Wanneer iemand door een ander tot zelfmoord wordt gebracht, kan ik me dit nog voorstellen en is het de ander die dit delict aangerekend zou kunnen worden. Maar voor de rest ….. ???!! 😮

  Like

 18. Zou een goede zaak zijn. Ff kijken of het geen geestelijk gestoorde is, kijken of ze goed zicht hebben en klaar is kees. Heb 25 jaar bewapend gelopen en kan zeggen dat het zinvol is. Paar regels schrappen en gaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: