Nieuw

Allochtonen Den Haag gaan dood. Allemaal!

Jazeker, zoveel mag wel duidelijk zijn na het lezen van een artikel in het AD. Een grote kop in het Haagsche regionieuws brengt het nog wat versluierd;

‘Hitte in stad bedreigt de volksgezondheid’

Wat is er aan de hand vraagt u zich (net als ik) af ? Nou ik zal het uitleggen, Tijl leerde als kleine peulenbroek op de Lagere School (jazeker die heeft hij helemaal afgemaakt) dat Den Haag de groenste stad van Nederland was met vele en grote stadsparken. Maar de bestuurders (kuch) van de stad zijn op hun vingers getikt door “Climate Proof” (in gewoon Nederlands “Klimaatbestendig” maar dat klinkt lang niet zo interessant).

 

Deze luitjes zijn afkomstig van tien universiteiten en andere “kennisinstellingen”. (Wiardi Beckman Stichting ?) Wat hebben deze bollebozen namelijk ontdekt ? Den Haag is een regelrechte ‘hotspot‘. Bijna nergens in Nederland was het zó heet !

books-768426_640

Sindsdien is de stad niet bepaald afgekoeld, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Een digitale kaart van Nederland, afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), laat in één oogopslag zien dat Den Haag nog steeds veel meer bestaat uit asfalt, steen en staal dan uit parken en perkjes. Van de 388 gemeenten in Nederland komen slechts 16 steden nog slechter uit de bus.

Aldus het AD.  Den Haag versteend…. Er is meer asfalt en steen en dankzij de opwarming van de aarde zijn die concentraties gevaarlijk voor de volksgezondheid. Nou had Tijl de laatste tijd niet bepaald het idee dat besturend Nederland daar van wakker lag, bejaardenhuizen en verzorgingshuizen zijn in rap tempo gesloten, verzorgers de laan uit gestuurd en de premie voor uw ziektekosten verzekering gaat komend jaar weer fors omhoog, meer betalen voor minder, daar komt het zo ongeveer op neer.

Maar goed, nu worden dus de alarmklokken geluid want Den Haag versteend en dat kan er op een zonnige dag toe leiden dat de temperatuur 5 tot 8 graden hoger ligt dan aan de kust

.summer-149456_640

Goed zult u zeggen maar wat heeft dat nou te maken met die allochtonen? Nou het AD zegt het nog wat omfloerst; “Want: waar groen de warmte absorbeert, zorgt verstening juist voor uitstoot van hitte. En dat leidt tot effecten die je liever niet hebt en die zelfs bedreigend zijn voor de gezondheid van de inwoners in de meest versteende wijken, zoals Schilderswijk, Zuidwal, Rivierenbuurt en Transvaalkwartier.

Ja dat vraagt om uitleg voor mensen die in de gelukkige omstandigheid verkeren buiten de Randstad te wonen, dat zijn namelijk alle vier wijken waar een normale Nederlander nog niet dood gevonden wil worden, in Frankrijk noemen ze dat soort wijken banlieues, wijken waar uitsluitend ‘mensen met een migratieachtergrond’ wonen (dat is de nieuwe verplichte aanduiding om ‘allochtonen’ te omschrijven).

Wat onze bollebozen echter over het hoofd zien is dat de bevolking van die wijken gedurende de zomer veelal in hun vaderzand verkeren. Waarvoor ? Ja weet ik veel, misschien zijn daar festivals waar ze met zijn allen door de woestijn dansen op gejank uit eigenaardige Arabische muziekinstrumenten. Of om te zorgen dat hun heimwee intact blijft, elk jaar even kijken wat voor moois ze allemaal hebben moeten achterlaten om hier gratis geld te krijgen.desert-699267_640 Ja hoor eens, ik doe ook maar een gok, ik weet ook niet waarom ze allemaal met hun Mercedes diesel duizenden kilometers rijden om daar in de bloedhitte in een krotwoning door te brengen. Dat moet waarachtig geen pretje zijn, een stel jengelende kinderen en moeder de vrouw die in al haar kledinglagen steeds onwelriekender wordt naarmate de reis vordert.

U begrijpt na mijn aanvankelijke vreugde kwam dit toch een beetje als een domper toen ik me dat realiseerde, kunnen er eindelijk omstandigheden voorkomen waarvan ze massaal uitsterven zijn ze er niet ! Nou ja die omstandigheden wel maar de bewoners niet. Die zitten geheel vrijwillig in een nog veel heter gebied….desert-1570223_640 Potjandoppie nog aan toe, wat een tegenvaller !

Het lijkt Tijl met de huidige zomer ook helemaal niet zo erg als er stukken zouden zijn die wat warmer zijn, of was er al een hittegolf geweest toen ik even niet oplette ? Tijl is namelijk gek op warmte en na een aanvankelijk prachtig voorjaar laat de zomer nog even op zich wachten. Ik zou zeggen; kom maar op met die opwarming van de aarde.

winter-586993_640

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

16 Comments on Allochtonen Den Haag gaan dood. Allemaal!

 1. Haha mucho grappig. Ik heb me ondertussen wel verdiept in de climate hoax en beslist wel opwarmende aarde. Al die rotzooi in de lucht … Neem gerust eens een serieus kijkje bij het artikel 300 wetenschappers. Serieus leerzaam en een ieder die erom blijft grinneken en het niet serieus wil nemen … tja, it’s a pitty .. 🙂 Ik ga op zoek naar een serieus hepa filter. En hoop ondertussen dat men eens gaat inzien dat alles volstorten met beton heus niet gezond is. Eveneens de manier waarop tegenwoordig landbouw bedreven wordt, of getuinierd door hoveniers binnen en buiten de gemeenten. Mensen staan, zoals we nu wel weten mijlen ver af van de natuur ……… And that’s killing also.

  Liked by 1 persoon

 2. Esperanza // augustus 4, 2017 om 15:30 //

  Leuk stukkie, Tijl. Hier in jachthaven aan Costa plus 30 graden in de schaduw.. Paar honderd meter verderrop in stad drie graden warmer door opgewarmde bebouwing. Mocht wel beetje minder dus maar weer even haven uit en in baai voor anker.
  Misschien iets voor jou dit voor plekje in de zon?
  http://www.navicularia.com/en/untitled-25/

  Liked by 1 persoon

 3. Esperanza // augustus 4, 2017 om 15:32 //

  Liked by 3 people

 4. Tijl Uylenspiegel // augustus 4, 2017 om 15:43 //

  Kijk daar is Esperanza eindelijk weer ! Geef effe het dichtstbijzijnde adres op dan stap ik gelijk in mijn auto !
  Mijn plan was eigenlijk om vandaag weer eens een stukje te gaan varen, buienradar gaf gisteren aan dat vandaag de storm weer zou gaan liggen en het ongeveer windkracht 4 zou worden, nou waait het bij mijn ligplaats altijd harder dan ze aangeven (iets met een grote plas water) maar hier was het weliswaar geen storm meer maar je waait nog steeds uit je verschoning dus als het een beetje meezit ga ik morgen maar…
  Nee het wil hier met de zomer niet erg vlotten op het moment, de temperatuur schommelt een beetje rond de 20 graden en ik begin het pas lekker te vinden boven de 24 dus we hebben nog een stukje te gaan.

  Like

 5. American Enterprise Institute geeft allerhande info. Persoonlijk krijg ik ernstig allergische reacties van dit instituut maar men vertelt wel waar men mee bezig is .. ter info voor de geïnteresseerde.

  Like

 6. Nou Tyl, ben je de dagen nu alweer vergeten dat het 31 graden was en niet te harden?

  Like

 7. Greengo, ik denk dat Tijl dan helemaal zit te genieten.

  Maar Tijl, er nooit over nagedacht om een warmer land op te zoeken, 21 gr. is hier al bijzonder.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 4, 2017 om 16:02 //

  Niet te harden ?!? Ik vond het zalig !! 😀 En een mens vergeet snel tijdens zo’n natte moesson zoals de afgelopen tijd, het zit die bouwvakkers ook nooit mee…

  Like

 9. Heel verhaal over bebouwing, vroeger en nu (toen het nog mooi was, en nu lelijk). Tweet klikken en naar beneden scrollen;

  Like

 10. Is het mogelijk in Den Haag te warm, in Rotterdam is het nog een graadje erger.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28845097/___Aanrandingen_club_R_dam___.html
  Pas na anderhalf jaar van verkrachtingen en aanrandingen sluit de gemeente o.l.v. Aboutaleb het verkrachtingshonk club rotterdam.
  De competente lokale pliesie weet niemand te arresteren, dat scheelt natuurlijk lekker in de misdaadstatistieken en kan de hoofdcommissaris bij de eindejaarsiftar weer pronken met gedaalde criminaliteitscijfers.

  Like

 11. Henk der Niederlànder // augustus 4, 2017 om 18:28 //

  Anderszijds zou het ern oplossing geven voor een allochtonenprobleem.
  Niet dat ze dood moeten.
  Men zou in Den zhaag in die delen van de stad dus beter het hele straatwerk eruit kunnen slopen en alle stoepen en verharde tuinen.
  Geen last meer van extreme opwarming, geen overbelaste regenwater meer en tot slot veel xand te zien zodat ze zich in hun nieuwe zandbak geheel thuis zullen voelen.
  Met auto’s zal dat wel wat moeite geven maar dat is dan weer op te lossen met de invoer van een aantal kamelen, wat dan wrer een toeristische atraktie oplevert.
  Van welke kant je het ook bekijkt altijd een win win win win win situatie.
  😂😂😂😂😂😉

  Like

 12. Zelfs de eerste en tweede kamer zijn versteend, in ieder geval hun brein

  Like

 13. Wrath of Gnon, fantastische locaties. De reden waarom een bezoek aan Italië / Monaco mij bijzonder aansprak. Ook de kleuren welke worden verwerkt terwijl hier alles eenduidig en het liefst grijs dient te zijn en oude historische elementen liever worden gesloopt voor grijs en betonnen nieuwbouw waar je in Engeland dat soort elementen nog kunt terugvinden tussen de nieuwe bebouwing door. Uiteraard zijn er nog prachtige, historische en lieflijke dorpen, maar de steden met blokken beton zijn weerzinwekkend. Van R’dam is er weinig overgebleven ook vanwege de bombardementen waar in A’dam de klassieke panden zijn blijven staan. Toen Zoetermeer gebouwd werd, verwonderde ik me vooral over de intense lelijkheid ervan, maar de mensen gingen er op de e.o.a. manier toch graag wonen .. De invalshoek dat traditional urbanism communicatie bevordert / in stand houdt waar dat in het hedendaags urbanisme ophoudt, is interessant.

  Like

 14. M.i. gaan de Autochtonen in Den Haag dood of worden gedood en niet door de warmte…
  Door de misdadige import van massa’s barbaren/toeristen/terroristen zal dat proces “helaas” niet meer te stoppen zijn.
  Elke minuut denk ik aan de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen en dat beeld is zeer zwart “letterlijk & figuurlijk”.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // augustus 4, 2017 om 23:06 //

  Nou dat ben ik maar gedeeltelijk met je eens Greengo. Zeker de eerste grote wijken die in Zoetermeer gebouwd werden waren niet om aan te gluren, een soort Bijlmer 2.0, maar daar werd vrij snel van afgestapt en begon men met wijken met eengezinswoningen, in eerste instantie ziet dat er ook kaal uit maar zodra het een tijdje bewoond is en de tuinen een beetje kleur beginnen te krijgen valt dat reuze mee. Hetzelfde zie je nu gebeuren met de diverse vinexwijken. En ja mensen zijn bereid een hoop te accepteren om toch maar de verloederde steden achter zich te laten. Ze nemen de reistijd naar hun werk en de wat grauwe wijk voor lief, alles beter dan de kleurrijke wijken waar Nederlanders ver in de minderheid zijn. Ik begrijp ze wel.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // augustus 5, 2017 om 00:45 //

  Ja Bert natuurlijk heb ik er weleens aan gedacht om naar elders te verhuizen, ik heb echter een zeer ingewikkelde en sterk afwijkende geschiedenis van ziekte. Het ergste leed is geleden maar dat komt door hele dure medicijnen. Ik weet niet of die elders ook ter beschikking zijn en veel vertrouwen in de Griekse of Spaanse ziekenhuizen heb ik ook niet. Mijn zwagertje is ooit een nacht ter observatie gehouden in een Grieks ziekenhuis op Kreta. Daar werd niemand vrolijk van, dat zijn toestanden die hier ondenkbaar zijn. (eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden dat een deel van de problemen werden veroorzaakt doordat men Nederlanders vaak voor Duitsers houd en daar heerst nog veel rancune mbt. de oorlog)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s