Nieuw

Vrouwen in Afghanistan willen zichtbaar worden: ‘Waar is mijn naam?’

Onder conservatieve Afghanen is het ongebruikelijk om een vrouw bij haar naam te noemen. Daar willen vrouwelijke Afghaanse activisten verandering in brengen. Ze begonnen een online campagne met #WhereIsMyName om het Afghaanse taboe te doorbreken.

Vrouwen in Afghanistan worden vaak aangeduid als moeder, dochter, echtgenoot of oma. In sommige delen van het land wordt de naam niet genoemd op geboorteaktes en op de trouwkaart is alleen de naam van de aanstaande man en de vader van de bruid te lezen. Het komt zelfs voor dat de naam van een overleden vrouw niet op haar grafsteen wordt gezet, maar aangeduid staat als vrouw van. Zeker in conservatieve kring is het ongepast om de naam van een vrouw in persoonlijke sfeer te noemen.

Volkskrant >>

 

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7440 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Vrouwen in Afghanistan willen zichtbaar worden: ‘Waar is mijn naam?’

  1. Je huis of auto hebben toch ook geen naam.

    Like

  2. Kentekenplaat: Jihad 1

    Like

  3. Skeeter dus ook niet? Even serieus…..Ik zag er eerder ook vreemd tegen aan want vader is hoofd van het gezin, bepaalt de domicilie enz. Dus kinderen hebben de vaders naam en de vrouw ook (v.v.t.) maar in Brazilië hebben de kinderen de achternaam van de vrouw en de vrouw heeft de naam van de man achter haar naam en niet ervoor. Toen ik ze dat onder de neus wreef met de woorden dat maakt een gezin niet sterk en ontslaat de vader van zijn verantwoordelijkheid enz…. Kreeg een antwoord van …..; Je weet maar nooit wie de vader is maar wel wie de moeder is. Daar sta je dan met je mond vol tanden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: