Nieuw

Psychiatrische asielzoeker gooit kokend water over medewerkster

Een medewerkster van de psychiatrische kliniek voor asielzoekers in Balkbrug, het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht, is dinsdag zwaargewond geraakt toen een patiënt een kan kokend water over haar heen gooide.

Ze raakte zeer ernstig gewond, maar verkeert buiten levensgevaar.

De man die smeet met het kokende water is volgens V & J een man ‘met een buitenlandse achtergrond’, van wie er meer zitten in de kliniek. Het gaat om een groep met ernstige psychische stoornissen.

Telegraaf >>

We hebben in Nederland dus een  psychiatrische kliniek voor asielzoekers, een Centrum voor Transculturele Psychiatrie.

Pas dan ook Transculturele Psychiatrie toe en behandel Somaliërs volgens hun eigen methodes. Sluit ze op in een hok met een hyena:

Van islam gaat het al koken in je hersenpan, maar als je er elke dag een paar handenvol qat aan toevoegt en je je eeuwenlang voortplant met je meest naaste familieleden dan heeft dat op zijn zachtst gezegd niet een gunstige invloed op je geestelijke ontwikkeling.

One in three Somali’s has been affected by some kind of mental illness, a prevalence which is higher than in other low-income and war-torn countries. (bron)

The relentless shelling, fighting, killing and maiming, along with the repeated displacement of communities, has taken such a toll that Habeeb is on record as saying he doesn’t believe anyone in the whole of southern and central Somalia has good mental health.(bron)

We hebben hier niet de capaciteit, noch het geld, noch de kennis om dat op te lossen. Om die arme zielige Somali’s te helpen kunnen we ze het beste terug sturen. De hoogwaardige en verfijnde islamitische cultuur waaraan we alle moderne wetenschap te danken hebben is zelf het beste toegerust om dergelijke getraumatiseerde gevallen op te vangen.

01

Many Somalis attribute behavioural problems to bad spirits and seek help from religious leaders or traditional healers. One of the most extreme treatments involves locking a person up with a hyena.

“In Somalia, there’s this belief that hyenas can see everything including the thing that causes mental illnesses,” says Habeeb.

“Two hyenas were brought from the bushes and brought to Mogadishu. Patients were locked in a room with the hyena with the belief that when the thing that caused the mental problem sees the hyena it would leave the body of the patient and the patient would be fine after that.”

This treatment is not cheap – the cost can be around $560, according to Habeeb. It’s also highly dangerous. Patients are left with long lasting trauma, physical injuries and even die, according to a WHO report on mental health in Somalia.

een beetje Somalische psychiater kost al snel 560 dollar

Doe mee met 8.338 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7127 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Psychiatrische asielzoeker gooit kokend water over medewerkster

 1. ‘Het gaat om een groep met ernstige psychische stoornissen.’

  Angela Merkel: “WIR SCHAFFEN DAS.” ‘En zoniet dan niet, maar ze zijn er en ze blijven en er komen er nog veel meer.’ WANT NWO.

  Ondertussen Finland met karakteristieke, veelzeggende beelden.

  Mensen die dit soort wantoestanden blijven ontkennen, zijn het doodschoppen niet waard, maar het zal toch echt dienen te gebeuren.

  Like

 2. GVD WAAR zijn de antropologen?? Dit soort kankerpenissen erkent geen vrouwen. Moet ik dat nou vertellen ??

  Like

 3. Transculturele Psychiatrie Hahahahahahahahahahaha lmfao wat een debiel gestoord land .
  Valt me nog mee dat ie alleen water heeft gebruikt en niet 50/50 water suiker de bekende gevangenis napalm .

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // augustus 3, 2017 om 23:09 //

  Nou ‘alleen’ water zou ik maar achterwege laten, kokend water kan je voor het leven verminken, belangrijker is; wat gaan ze met dat stuk verdriet doen, ik kan zo wel een paar ‘behandelingen’ voor hem verzinnen waar hij niet vrolijk van wordt maar helaas is dat in Nederland ondenkbaar, een paar dagen isoleer is zo’n beetje het maximum en dan maar wachten op zijn volgende akkefietje.
  Ik zou zeggen kom er maar in met die hyena…. En mochten de € 560,= een probleem zijn dan ben ik in dit uitzonderlijke geval bereid die kosten voor mijn rekening te nemen, dat zouden de best besteedde € 560,= uit mijn hele leven zijn !

  Liked by 1 persoon

 5. Onze “vervangers”……Onder andere inteelt mislim Somaliërs die, door met eigen familie te neuken, gestoord zijn als een deur, worden hier opgevangen, pleur ze er uit de enige oplossing, want ze willen uiteindelijk allemaal een pan kokend water over de verschrikkelijke westerling gooien.

  Like

 6. @Greengo, Dr. Martins behandeling biedt vaak uitsluitsel.

  Like

 7. Claudia M. // augustus 4, 2017 om 09:18 //

  Tja, en dan vind je de volgende ochtend deze berichtgeving: http://www.telegraaf.nl/binnenland/28841245/__Zorgpremie_omhoog_in_2018__.html

  Een tegenvaller van 400 miljoen en die mogen wij weer ophoesten. Waar die tegenvaller vandaan komt, is mij tot nu toe overigens nog niet duidelijk geworden [kuch/hoest], maar ik kan het natuurlijk wel raden!

  Like

 8. HetZalWelWeer // augustus 4, 2017 om 09:51 //

  Ach ja, de beloofde baantjes zullen we maar zeggen.
  Echter een kanttekening, die psychiatrie zit vol met linkse lullers maar rechts vullen.

  460.000 werklozen volgens CBS in opdracht van Rutte.
  De werkelijkheid is 1,5 miljoen werklozen… op naar de 3 miljoen als we nog een termijn Rutte gaan krijgen.

  Like

 9. Like

 10. Greengo // augustus 3, 2017 om 22:04
  GVD WAAR zijn de antropologen??
  ————

  Hier. Ik heb dat 2 jaar gestudeerd. Officieel dan, ik deed zoveel mogelijk bijvakken, als ik aanwezig was, om een beetje overal rond te kijken, zodat ik een beetje een indruk kreeg wat ik wel interessant vond, omdat ik me van tevoren geen idee kon maken.

  Zo heb ik onder het mom van ‘niet-westerse sociologie en culturele antropologie’, zo heette het voluit onder andere vergelijkende godsdienstwetenschappen gevolgd en vergelijkende oosterse en westerse wijsbegeerte. Die laatste vond ik wel leuk om mee door te gaan, de hoofdvakken waren allemaal boring, maar dan moest ik naar Parijs omdat ze in Amsterdam (UvA) slechts een paar inleidingen geven.

  En ik was wel even uitgereisd op dat moment, had net een jaar rondgekacheld, had ook net het hele pand naast mijn benedenwoning in gebruik genomen, en mijn sex-met-mijn-ex 2 verdiepingen boven aan een etage geholpen en had ook hele leuke buurvrouwen aan alle kanten en het huisdealerschap verliep ook steeds lucratiever. De rambam met Parijs en ook met je suffe universiteit, al mochten we er toendertijd nog wel roken in de klaslokalen in het Nescio-gebouw aan de Sarphatistraat nadat we dat zelf ‘democratisch’ (dat bestond toen nog) besloten hadden.

  Like

 11. Fubar, leuke weergave van je geschiedenis destijds! Ik ben er van overtuigd dat zelfs wanneer je je diensten als kenner van wat antropologische kwesties kosteloos zou aanbieden, men, lees beleidsmakers, hier niet op zou wensen in te gaan puur gebaseerd op het feit dat je het spel wat men speelt niet mee zou spelen en in die zin heeft men h.w.s. dan ook geen enkele interesse in waarheidsgetrouwe antropologen gespeend met helikopterview. 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: