Nieuw

Nederlandse rechter weigert uitlevering aan België – Antifoltercomité; gevangenissen zijn ‘onmenselijk en vernederend’

Geen gouden kranen waar voortdurend champage uit stroomt, geen keuze tussen aardbeien- of vanilleijsjes op warme dagen, geen breedbeeld-smart-televisies, geen 5 sterren driegangenmenu’s, geen jacuzzi’s op je privécel. Het lijkt verdomme wel een gevangenis. Dat Nederlandse rechters dat al langer onmenselijk vinden blijkt wel uit het feit dat er in Nederland nauwelijks nog boeven opgesloten worden. Een derde van de gevangenissen staat leeg, terwijl criminelen vrij spel hebben en zich onaantastbaar wanen en er op het platteland helemaal niet meer tegen misdaad wordt opgetreden.

De reden dat Nederlandse rechters nu niet meer aan België willen uitleveren is een vernietigend rapport van het antifoltercomité (CPT) van de Raad van Europa:

Sommige gevangenen zitten met zijn drieën in een eenpersoonscel. Helemaal schrijnend wordt de situatie tijdens de vele cipiersstakingen. Dan kunnen ze niet buiten wandelen en moeten ze op hun cel zitten. Stel je voor, opgesloten omdat je een boef bent. Dan kunnen ze niet regelmatig douchen of de hele dag telefoneren, of hun maîtresse ontvangen.

De Volkskrant schrijft het ietsjepietsje anders op.

Als de gestrafte snoodaards naar een gevangenishotel willen dan kan dat al voor 96 euro per nacht. In Roermond bijvoorbeeld. Ik durf er geen foto’s van te jatten, want dat levert vast gezeik op, dus u moet zelf maar even kijken (klik) hoe mooi het geworden is.

Het Arresthuis is located in the quiet and picturesque Dutch town of Roermond, close to the German border. The building served as a house of detention and later a state prison until recent years, with the hotel opening in 2011. Guests can choose between comfort cells, made up of three former prison cells, and deluxe cells, which are housed in former recreation rooms. Although the original bars still line the windows, guests will find the cells transformed to comfortable havens complete with flat screen televisions, tea and coffee making facilities, rain showers and dressing gowns and slippers. Staff are happy to arrange flowers, chocolate or Rituals beauty products for special occasions – a far cry from life in prison.

Of je moet je misdaden in het juiste land plegen.

Nederland geeft om de gevangenen, maar het personeel kan er barsten.

Ondanks een daling van het aantal gevangenen, was het aantal geweldsincidenten richting personeel in 2016 bijna 20 procent hoger dan het jaar daarvoor. Vorig jaar werd het gevangenispersoneel 1.880 keer fysiek aangevallen en 3.600 keer bedreigd. ‘Van collega’s hoor ik dat zij banger zijn dan vroeger’, zegt Rob Minkes, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR). ‘Agressie neemt alleen maar toe. Veiligheid is door de ondergrens gezakt.’ Volkskrant >>

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7177 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: