Nieuw

Zomerwarhoofd

Geen idee hoeveel van u het aankonden om naar de uitzending van “Zomergasten” te kijken met als hoofdrolspeler de burgemeester van Amsterdam; Eberhard van der Laan.(PvdA)

Tijl wilde het zichzelf niet aandoen dus zult u wellicht denken waarom dan toch een artikeltje daarover. Nou dat komt vanwege een zinnetje in de aankondiging van het programma. Het is op verzoek van Van der Laan vooraf opgenomen, tikkeltje bizar om dat erbij te vermelden want volgens mij worden alle afleveringen van tevoren opgenomen maar dat terzijde.

De reden dat Van der Laan daarom vroeg was zijn ziekte; “Als mijn ziekte dan even opspeelt is het geen beletsel voor het live-programma“, zo liet hij vorige week weten.

amsterdam-2152771_640

Nou heeft de man uitgezaaide longkanker en is naar je mag aannemen een terminaal patiënt en ondanks dat ik hem veracht gun ik dat niemand. Ook hem niet. Maar als je nou al niet meer in staat bent een televisieprogramma met jou als hoofdpersoon live uit te laten zenden ben je dan nog fit genoeg om burgemeester van de grootste stad van Nederland te zijn? Een programma waar trouwens grote onderbrekingen in zitten door filmpjes die de hoofdpersoon belangrijk genoeg acht om ons daarmee te vervelen.

Tijdens het zappen kwam ik er even langs en zag een groot ballet, nou fijn voor de balletliefhebbers maar ik laat het even aan me voorbijgaan cultuurbarbaar als ik ben. Zou zijn weigering om op te geven misschien te maken hebben met het feit dat de PvdA gedegradeerd is tot een splinterpartij op links ? Zou zomaar kunnen want diezelfde partij heeft nu nog een groot aantal burgemeesters in haar gelederen en we hebben kunnen zien bij de demonstratie van Pegida waar die toe in staat zijn.

amsterdam-234528_1280

Elke werknemer zou zich als zo’n ernstige ziekte zich aandient af laten keuren en de afsluitende periode van zijn leven in familiekring door te maken. Je zou het als een loffelijk streven kunnen zien om toch door te werken. Dat is het in dit geval niet, een burgemeester van zo’n grote stad heeft grote verantwoordelijkheden en op het moment dat je fysiek niet meer in staat bent die functie naar behoren uit te voeren dien je af te treden, financieel kost hem dat niks want hij duikt zo het wachtgeld in en je bent het de burgers van dit land verschuldigd om alleen in functie te blijven als je nog in staat bent die functie te vervullen. Wordt je dat door ernstige ziekte onmogelijk dan moet je gewoon inpakken en wegwezen. Dat is niet hard of meedogenloos dat is gezond verstand.

Iemand heeft ooit gezegd; “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan is nu gekomen.” Amsterdam is de grootste, de bekendste en de beruchtste stad van het land en verdient een  burgemeester die fit is. Wat zeg ik ? Daar heeft ze recht op !

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

10 Comments on Zomerwarhoofd

 1. Van der Laan op Fenixx:

  https://fenixx.org/?s=van+der+laan

  Uit een prive-gesprek:

  “nah, ga t zo niet vinden, anyways: toen die weigerde de kosten van de immigratie uit te rekenen toen die minister van BZ was nav PVV vragen, zei hij: we rekenen niet uit wat mensen kosten. Twee weken later kwam die met de kosten van ‘de vergrijzing’, oftewel onze oudjes. Ik zou graag het krukje onder hem vandaan trappen of het touwtje van de valbijl loslaten.”

  “en dat die AFA expres gepositioneerd heeft bij die ene Pegida demo in Adam leidt geen twijfel, het was nota bene niet de eerste keer dat die iets dergelijks georganiseerd had”

  “en nu, dat walgelijke koketteren met zijn eigen aanstaande dood, het ultieme narcisme”

  Zo.

  Denk dat ik wel duidelijk ben.

  Maar ik wens hem een lang leven, achter de tralies, of lang genoeg dat ik dat krukje …

  Liked by 3 people

 2. Alphons Mantel // juli 31, 2017 om 07:40 //

  zijn partij gaf chronisch paspoorten aan niet-Europese moslims, met aantasting der natuur en welvaart als gevolg

  Like

 3. Socialist ten voete uit.En de enige goeie is een dooie.

  Liked by 1 persoon

 4. Je eigen zieligheid want je gaat zo dood projecteren op de jankschapen die snikken als hobby hebben en waarvoor het hoogst haalbare een viaduct met waxinelichtjes is waar 200 dezelfde lijkwagens onderdoor rijden. En daar krijgt ie dan een stijve plasser van. Als je kapot ligt te gaan doe je dat bij je eigen geliefden en niet tussen een zooitje emotioneel verknipte mafkezen.

  Like

 5. Valt me trouwens tegen dat Timmerfranz nog niet snikkend met biggelende trasnen en mooie vreselijk goed getimede uithalen met een mondkapje de show stal terwijl ie de cockring van de ‘burgervader’ laat zien. Burgervader noemen ze hem, werkelijk te dol voor woorden, als een soort koekje voor bij het doodgaan. Verknipte idioten.

  Liked by 1 persoon

 6. sudare // juli 31, 2017 om 11:26 //

  Flutzooi is bekijken niet waard, geldt feitelijk voor alle NPO producten. Bespaart ook energie, zowel electrisch als mentaal

  Liked by 3 people

 7. Wat sudare zegt; verbaas me nog altijd dat er mensen zijn die aan dit soort linkse bagger aandacht en energie verspillen.
  (wellicht personen met een voltooid leven…??!)

  Liked by 3 people

 8. Toen ik zijn kop in mijn Totaal TV blad zag staan met de vette tekst “Groot Voorbeeld” ja, toen ineens wist ik het. Naar die narcistische bagger kijk ik niet.
  Nou kijk ik dus al zelden of nooit naar de NPO, dat dan weer wel.

  Like

 9. Feniks // juli 31, 2017 om 14:49 //

  Prettige bijkomstigheid is, is dat deze socialist geen aanspraak zal maken op belastinggeld in de vorm van pensioen.
  Moge er nog velen zijn voorbeeld volgen..

  Liked by 1 persoon

 10. Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: