Nieuw

Erdogan helpt ons van ‘onze’ Turken af

Een Nederlands-Turkse man is in Turkije gearresteerd op verdenking van belediging van de president Recep Tayyip Erdogan.

Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken maandag na berichtgeving in dagblad Trouw.

De man is vorige week onmiddellijk bij aankomst op het vliegveld van Istanbul opgepakt. Volgens de aanklacht heeft hij Erdogan op sociale media een ”dief” en ”dictator” genoemd. Ook zou hij zich kritisch hebben uitgelaten over de politieke situatie in het land.

De echtgenote en kinderen van de man werden ook opgepakt, maar daarna weer snel vrijgelaten. De man zat vast voor verhoor en is in de loop van vorige week vrijgelaten, maar mag Turkije niet verlaten.

nu.nl >>

One down, 400.000 te gaan.

Vier dagen nadat dat stelletje slagroomsoezen dat onze regering vormt, besloten had dat ze wel weer verdachten aan Turkije uit konden leveren omdat ze garanties van de sultan hadden gekregen:

Nederland gaat weer verdachten uitleveren aan Turkije. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft Turkije voldoende garanties gegeven. Nederland stopte met het uitleveren van verdachten na de couppoging in Turkije vorig jaar.

Het ministerie benadrukt dat alleen mensen die verdacht worden van bepaalde vergrijpen, zoals moord of drugshandel, worden uitgeleverd.

Uitlevering gebeurt volgens het ministerie niet als er politieke beschuldigingen zijn. RTL >>

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7440 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: