Nieuw

Wat is onze grootste bedreiging ?

En dan bedoel ik de bedreiging van de westerse beschaving, grofweg dus Europa en Noord-Amerika. Het antwoord op korte termijn is vrij simpel en wordt gelukkig steeds breder gedragen; de islam.

De een ziet het als bedreiging, de ander als uitdaging, maar hoe je het ook bekijkt het is zeker voor Europa maar zeer de vraag of we die bedreiging het hoofd kunnen bieden. Gelukkig is de westerse beschaving breder dan alleen Europa. De narigheid is dat het gevaar niet door iedereen gezien wordt als een bedreiging. Dat is vreemd want bij de meeste problemen kijken we naar het verleden om daar lessen uit te leren. Een mens hoeft niet bepaald diepgravend onderzoek in de islamitische geschiedenis te doen om te zien dat de islam een bloedige historie kent, een geschiedenis ook van verovering en expansiedrift. Als een olievlek heeft ze zich verspreid en dat ging vaak niet zachtzinnig.

De aarde heeft zeer vele beschavingen gekend, grootste gemene deler is dat ze bijna allemaal tot een eind zijn gekomen de huidige uitgezonderd, in het verleden vaak door oorlogen met andere beschavingen. Het is zeker niet zo dat de Europese blanken daar niet schuldig aan zijn geweest en daarvoor hoef je niet eens zo heel ver terug in de tijd, het koloniale tijdperk is ook bepaald niet zonder bloedvergieten geweest.

terracotta-army-1864972_640

Er is echter wel een groot verschil met het heden, Europeanen veroverden grote delen van de wereld om economische redenen terwijl de huidige bedreiging er een is van een min of meer religieuze oorsprong. Min of meer want steeds meer mensen erkennen dat de islam slechts voor een klein deel religieus is.

Zoals gezegd; dat is op korte termijn. Daarbij is het maar zeer de vraag of Europa deze bedreiging kan doen keren, met de huidige politieke leiders stevenen we regelrecht op een pijnlijke nederlaag af en het is maar zeer de vraag of de realisten onder ons die het gevaar wel als zodanig erkennen op tijd de overhand gaan krijgen.

Laat er geen misverstand over bestaan, als dat niet lukt is dat het einde van de westerse beschaving in Europa. Daar moeten we vooral niet te kinderachtig over doen, de hele geschiedenis van de islam heeft dat aangetoond.

Gesteld dat er een omslag in het denken en doen komt dient zich een heel andere bedreiging aan. De overbevolking van de wereld, op onze site is al meerdere malen aandacht aan Afrika besteed, Afrika groeit uit zijn voegen en dat leid tot expansie van de bevolking naar andere werelddelen. Tot nog toe zijn wij “de gelukkigen”. Dankzij vergevorderd socialisme zijn wij natuurlijk ook uitermate aantrekkelijk, werken is geen noodzaak, als je niet productief bent dan staat dat niet gelijk aan een bestaan van honger en ellende. Terwijl het dat wel zou moeten zijn. Dat klinkt hard maar is het niet, het is gewoon realistisch.

crowd-of-people-1488213_640

Het is echter niet alleen Afrika dat uit zijn voegen barst, ook in China en India dreigt dat, met name India groeit qua bevolkingsaantal binnenkort boven China uit. En ook in Azië is die bevolkingstoename beangstigend, die zijn straks niet meer in staat het benodigde voedsel voor de eigen populatie te produceren.

Wij zijn hier in Nederland opgegroeid met het idée fixe dat de USA onbetwist het veruit machtigste (lees sterkste) land is en dat zij ons zullen beschermen. Een misvatting van jewelste, zij zullen dat alleen doen als dat in hun belang is. Daarbij zit met name China niet bepaald stil met bewapening, je moet er niet aan denken dat China en de USA met elkaar in botsing komen en dat is lang niet zo ondenkbaar als we graag willen geloven, China stevent linea recta af op een clash met het door het westen gesteunde Japan en andere landen in de regio af.

De problemen die toekomstige generaties het hoofd moeten bieden zijn groter dan alleen de islam en complexer dan alleen de islam. De wereld is nu al sterk overbevolkt en die neemt alleen maar in een steeds hoger tempo toe en anders dan in het geval van de islam is dat nog niet eens onderwerp van gesprek.

Dat zou het wel moeten zijn.

Kijk maar;

In 1804 woonden er één miljard mensen op de wereld. In 1927 waren dat twee miljard. Eind jaren ’50 groeide de wereldbevolking tot drie miljard personen. Op 11 juli 1987 werd het Kroatische jongetje Matej Gaspar symbolisch uitgeroepen tot vijf miljardste wereldburger.

Op 19 juli 1999 werd volgens de Verenigde Naties de 6 miljardste mens geboren. Een jongen uit Sarajevo kreeg de eer. Dit was uiteraard een symbolische keuze, omdat het niet was na te gaan wie daadwerkelijk de zes miljardste wereldburger werd. De VN koos voor Sarajevo om te tonen dat de regio zich herstelde. Op 31 oktober 2011, iets meer dan 12 jaar later, werd de 7 miljardste mens geboren. In 213 jaar van 1 miljard mensen naar ruim 7 miljard nu, hoe meer dat tot je doordringt hoe beangstigender het wordt, er zijn berekeningen die ervan uitgaan dat in 2050 de 12 miljard te verwachten zijn. Het is als een op drift geraakte vrachtwagen die steeds harder gaat rijden terwijl er geen remmen op zitten. Je weet dat het misgaat op den duur, hoe waar wanneer is de vraag maar dat het gaat gebeuren daar kan geen twijfel over zijn.

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Wat is onze grootste bedreiging ?

 1. Inderdaad is de bevolkingsexplosie in Afrika en het Oosten naast de islam het grootste
  probleem dat op ons afkomt.
  Ik denk niet dat er een oplossing voor komt.

  Liked by 1 persoon

 2. De grootste bedreiging zie ik onze eigen incapabele politieke leiders en de financiele elite die prima weten waar ze mee bezig zijn en enkel en alleen acteren ter meerdere eer en glorie van zichzelf en hun bankrekeningen in fiscaal aantrekkelijke landen want ze vinden belasting betalen iets is voor het gepeupel en vinden zichzelf daar te goed voor .
  Hoef ik alleen maar onze eigen souterrain PvdA socialist Frans Timmermans als voorbeeld te nemen die in zijn hele leven nog geen deuk in een pakje heeft geslagen maar wel allerlei topfuncties heeft gekregen van zijn vriendjes voor bewezen diensten. In de politiek geldt namelijk een omgeschreven wet , niets voor niets en als ik jou zakken vul dan vul jij de mijne .

  Daarin zit het grote gevaar en daarom is alles zo vreselijk uit de hand gelopen en de schuldenbergen niet meer te overzien en onder controle te krijgen met alle gevolgen van dien en dagelijks zien we in het nieuws de gevolgen ervan voor degenen die het willen zien.
  Jammer dat 99 % van de mensen een stel struisvogels zijn die denken als ik het niet lees is het er ook niet en ondertussen van alle kanten door de politiek en de elite links en rechts genaaid worden

  Liked by 1 persoon

 3. Greengo // juli 30, 2017 om 17:30 //

  Hebben jullie al naar de lucht gekeken?
  Maan en Zon zwaaien naar elkaar.
  NASA is a big scam.
  en dan deze erbij: http://itccs.org/
  en dit als extraatje
  https://www.ibm.com/blogs/think/2017/07/42097/

  Like

 4. Greengo // juli 30, 2017 om 17:41 //

  En de satanistische katholiekgeïnspireerde pausgod maar volhouden dat het NIET MAG VAN GOD OM AAN GEBOORTEBEPERKING TE DOEN. TJA …..

  Like

 5. Greengo // juli 30, 2017 om 17:43 //

  N.B. Tyl, mooi, eerlijk artikel !!

  Liked by 1 persoon

 6. Greengo // juli 30, 2017 om 18:27 //

  Macron werd miljonair bij Nestlé

  Like

 7. Lord of Hosts // juli 30, 2017 om 18:29 //

  Het buitenlands beleid van onze overzeese overlord is mijns inziens de grootste bedreiging voor de wereld. De honderdjarige militaire, economische en (geo) politieke overheersing, voortdurende oorlogen op buitenlands grondgebied om hun macht te vergroten of veilig te stellen gebruikmakend van de NAVO, het aftappen van internet en telefoon van hun trouwste bondgenoten, de zogenaamde wereldwijde oorlog tegen het islamitisch terrorisme waar ze zelf de hoofdsponsor van zijn en de vruchten van plukken, de dwingende motor van de islamitische invasie richting de bondgenoten want internationale verdragen…
  Neen, de Islam heeft een thuisland en heeft hier zelfs geen binding… maar hoe zit het met de Yanks? Zij worden blindelings op al hun wenken bediend, zelfs een oorlog op Europese bodem wordt getolereerd, oorlogsmaterieel van Amerikaans makelij is al ingevlogen en de Navo wordt al klaargestoomd. Constante provocaties aan de Russische, Iraanse, N-Koreaanse en Chinese grenzen dmv grootschalige militaire oefeningen en het plaatsen van raketschilden.
  Laten wij, de wereld, maar eens achter onze oren krabbelen hoe we de ware tiran van de wereld terug kunnen fluiten en pas dan kunnen we weer werken aan onze eigen nationale belangen en de islam zonder uitzondering terugsturen naar hun Roots, daar is plexat!

  Liked by 2 people

 8. Bedankt Tijl voor dit stuk. Geheel mee eens.
  Mijn jongste dochter en haar man, die op Ibiza wonen, heb ik via de app
  geattendeerd, meer in het bijzonder op de filmpjes van Greengo over Nestlé,
  daar zij erg geïnteresseerd zijn en al veel gelezen hebben over de dubieuze handel
  en wandel van deze multi-national. En dan zeg ik het nog netjes.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // juli 30, 2017 om 23:01 //

  Hartelijk dank voor de complimenten. Terwijl ik het aan het schrijven was dacht ik eigenlijk dat ik een beetje voor de troepen uit marcheerde aangezien de islam natuurlijk het eerste grote probleem is waar we tegenaan lopen. Men zegt echter dat regeren een kwestie van vooruit zien is en in die zin is het (naar mijn mening) ook belangrijk om te kijken naar de bedreiging die aan de horizon verschijnt in plaats van alleen te focussen op de vele problemen met de islamisering. Die problemen zijn er en daar moeten we vol op inzetten te meer daar een groot deel van de Europese bevolking nog steeds in de ontkenningsfase zit. Maar ondertussen gaat het andere probleem, dat van de overbevolking gestaag door en daar moeten we de ogen niet voor sluiten.

  Like

 10. Greengo // juli 31, 2017 om 01:19 //

  Dank je wel, Martha !! ❤

  Like

 11. Liked by 1 persoon

 12. skeeter // juli 31, 2017 om 04:26 //

  Het grootste probleem zijn we zelf, en dan bedoel ik het westen met hun mongool regeringen die er door mongolen zijn gekozen en letterlijk met bakken geld over de afrikaanse balk smijtende de problemen snel deden vermenigvuldigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: