Nieuw

Meerderheid Zweedse vrouwen is bang om naar buiten te gaan in het donker

Pixabay

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: rommel

Uit de jaarlijkse editie van Samhällsbarometern (Samenlevingsbarometer), die door het peilingsbureau Sifo wordt uitgegeven, blijkt dat de helft van de Zweden zich niet veilig voelen in Zweden. Een ruime zes van de tien vrouwen verklaart dat ze bang zijn om naar buiten te gaan als het donker is geworden.

Dit onzekerheidsgevoel is vooral gegroeid uit angst voor slachtoffer te worden van een misdaad – overval, beroving, mishandeling, inbraak enz. Voor vrouwen komt daar bij ook nog is de angst het slachtoffer te worden van aanranding en (groeps)verkrachting, waardoor het onzekerheidscijfer van deze groep beduidend groter is dan voor de bevolking als geheel.

Velen verklaren ook de toename van het aantal door drugs- en alcohol beïnvloede mensen in de samenleving als een bron van angst. Een verwante oorzaak van het onzekerheidsgevoel is dat de aanwezigheid van de politie in de samenleving als te laag wordt beschouwd.

Het onveiligheidsgevoel varieert per regio. Bewoners van het eiland Gotland voelen zich het meest veilig. Het grootst is het onveiligheidsgevoel in steden met veel en in verhouding tot de rest van de bevolking grote “afscheidingsgebieden”, zoals in Stockholm en Örebro.

Het onderzoek is gebaseerd op 2500 respondenten in de leeftijd 18-74 jaar en is statistisch significant.

Bron:

http://avpixlat.info/2017/07/28/majoritet-svenska-kvinnor-radda-att-ga-ut-efter-morkrets-inbrott/

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Meerderheid Zweedse vrouwen is bang om naar buiten te gaan in het donker

 1. sudare // juli 30, 2017 om 18:11 //

  Wacht maar af, binnenkort durven ze overdag ook niet meer. Zweden een verloren land

  Liked by 1 persoon

 2. Binnenkort nieuwe verkiezingen als gevolg van een zoveelste aan het licht gekomen schandaal rond de Sociaaldemocraten. Dan worden de volksvijandige Sociaaldemocraten zeer waarschijnlijk door wakker geworden Zweden vervangen door de Zwedendemocraten en begint de Noordse Reconquista met handhaving van Zweedse normen en waarden in de publieke ruimte.

  Like

 3. Wat een nonsens allemaal. Die angst is allemaal aangepraat. En dan met name door die guur rechtse berichtgeving die hele geïmporteerde bevolkingsgroepen als crimineel weggezet en stigmatiseert waardoor de kans op integratie ronduit NUL is. Schandelijk!
  Wij als Nederlanders mogen ons maar gelukkig prijzen dat we zoiets hebben als de onvolprezen NPO !
  Immer objectief en betrouwbaar.

  (…..*snel zijn dekbed weer over zijn hoofd trekken doet….)

  Like

 4. En die dames die bij de verkiezingen nog steeds op dat politiek correcte zooitje stemmen hebben het dan verdiend dat ze bang worden. Dan is het: “geniet ten volle van de gevolgen van je eigen gemaakte keuze”

  Like

 5. Precies Ron (22:28), zelf op die landverraders gestemd, mischien niet allemaal maar wel veel van die bange vrouwen, dus geen medelijden met de verkeerd stemmersters (tja, dat is inmiddels dus ook een probleem, stemmers: niet goed want mannelijk, stemsters: niet goed want vrouwelijk en sowieso geen fatsoenlijk Nederlands. Stem uitbrengende persoon dan maar?
  Maakt de zinnen niet korter en de leesbaarheid niet beter. Niet alleen Zweden gaat naar de kloten maar ook in Nederland wordt er met mens en macht aan gewerkt).
  Domheid wordt gestraft, altijd!

  Like

 6. Ik kan niet begrijpen dat er nog steeds meer stemmen op de politieke kartels worden uitgebracht als al die dames werkelijk zo bang zijn. Hopelijk keert het tij nog op tijd.
  Hoe later het keert, hoe meer bloed van de westerlingen zal vloeien. We hebben allemaal kunnen zien waartoe IS met behulp van vele “westerse” terroristen(demonen) in staat is, qua gruweldaden. Dit doet de islam met een mens.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: