Nieuw

EK Vrouwen 2017 kwart finale om 18.00 uur speelt Nederland tegen Zweden

Laten we vanavond nu ook eens voor de Oranje Leeuwinnen massaal in het oranje gekleed de kroeg in duiken om ze aan te moedigen tijdens het EK voetbal.

Vanavond om 18.00 uur trappen de dames af in Doetinchem om de strijd aan te gaan met Zweden voor een plekje in de halve finale van het Europees Kampioenschap.

De Nederlandse dames doen het goed met overwinningen op Noorwegen, Denemarken en België werd als groepswinnaar de kwartfinale bereikt en vanavond moet het dus gebeuren tegen de sterke Zweedse formatie.

Het dames voetbal komt steeds meer in opmars en helaas voor de voetbalmeiden stijgt dan ook de kritiek op het presteren van de voetbalsters recht evenredig mee. Het nadeel van het succes zullen we dit dan maar gaan noemen.

De eerste drie wedstrijden waren Lieke Martens en Daniëlle van de Donk de toppers aan Nederlandse zijde, althans volgens mijn mening en de mening van de kenners die hier in huis rondlopen, een geweldige linksbuiten en een grandioze bikkelharde spelverdeelster namen de overige Nederlandse speelsters aan de hand mee om tot de eerste drie top prestaties te komen.

Tyskland - Holland 0-0, Grupp B, UEFA Dam-EM 2013By Andreas Nilsson/bilderna.it / http://bilderna.it / CC BY-SA 3.0 & GFDL

1 By Pechblaende – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27239295

De keerzijde beleefde onze topspits Vivianne Miedema die volledig onterecht werd neergesabeld door de criticasters. De pas éénentwintig jaar oude topspits verklaarde zelf in een reactie dat ze al in de rust tijdens de wedstrijd tegen de Belgen onder de blauwe plekken in het kleedlokaal zat. Wanneer je de drie eerdere wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen hebt gezien dan begrijp je wat ze bedoelt en even als met het herenvoetbal worden ook de aanvalsters bij het damesvoetbal door de scheidsrechter niet in bescherming genomen.

Zolang  Vivianne Miedema drie tegenstanders blijft bezighouden en hierdoor haar medespeelsters alle ruimte krijgen om lekker te kunnen voetballen om ons op die manier naar de halve finale te helpen dan lijkt het mij dat er helemaal niets mis is met de prestaties van onze Nederlandse topspits.

Kleine tip vanuit onze huiskamer die ik schaamteloos heb gejat “Vivianne je moet wel blijven lachen en niet zo serieus kijken wanneer je laat zien dat je schijt aan ze hebt dan ga je vanzelf ook scoren”. Of wel laat je niet gek maken.

1By StampMedia from Belgium – België – Nederland, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36562257

Voor wie het allemaal heeft gemist bij deze nog even een korte samenvatting van de eerste drie wedstrijden van de Nederlandse voetbalsters

 

 

Hiervandaan wensen wij de Oranje Leeuwinnen in elk geval veel succes en wij zitten met zijn allen klaar om te kijken onder het genot van cola, bier en de barbecue dus dat moet in elk geval helemaal goed komen.

met groet Bolo

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

7 Comments on EK Vrouwen 2017 kwart finale om 18.00 uur speelt Nederland tegen Zweden

 1. Tijl Uylenspiegel // juli 29, 2017 om 11:25 //

  Ik zal het maar toegeven, bij de eerste wedstrijden zat ik me te verbazen over de tegenvallende kwaliteit van het voetbal. Maar na een paar wedstrijden ging ik op de een of andere manier er anders tegenaan kijken. Er zijn grote verschillen tussen heren en damesvoetbal, of zoals men tegenwoordig schijnt te moeten zeggen vrouwen en mannenvoetbal. Dat klopt wel want lang niet alle mannen zijn heren en lang niet alle vrouwen zijn dames. Verschillen zijn er zeker en lang niet altijd in het nadeel van vrouwen. Zo vind ik het een verademing dat vrouwen de beslissing van de scheidsrechter gewoon accepteren, ook als die ten onrechte in hun nadeel uitpakt. Verrassend vond ik dat erg veel passes aankomen, de aanname zou beter kunnen. Des te verrassender is dat je zelden echte kanonskogels op het doel ziet hoewel de Duitse en Engelse vrouwen daarin afweken van het gemiddelde. Nog zoiets; echte snoeiharde tackles zie je weinig en als je ze ziet wordt ervoor gefloten. Er viel ook best wat te genieten. Zoals bijvoorbeeld het werkpaard aan Nederlandse zijde van der Sande, anders dan haar postuur doet vermoeden is ze uitermate snel, minpuntje is het constante duimpje nadat ze is aangespeeld.
  Kortom; ik vind het leuk om naar te kijken. Oh ja, en het is een minder potteuze aangelegenheid dan ik vooraf had gedacht.

  Like

 2. En sommigen zien er best lekker uit. Daarnaast: vrouwen zijn lekker fanatiek en gedreven en gaan geheel op in wat ze doen. We zullen ze nog nodig hebben denk ik.

  Like

 3. Like

 4. Voor onze meiden geen gender neutrale twaletten!!.

  Like

 5. De voorvaderen van van der Sande hebben nog op de Bruine Ster furore gemaakt.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // juli 29, 2017 om 23:22 //

  Ja die hadden ook reeds een flinke ster… !
  En een man ontkomt er niet aan om ook naar het uiterlijk van die meiden te kijken, een aantal zijn fraaie exemplaren alleen bij het Nederlandse team wordt het gemiddelde flink negatief beïnvloed door de keeper, tjongejonge wat is die meid lelijk. Een soort tante Sidonia op jonge leeftijd.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // juli 30, 2017 om 16:56 //

  En zo is vanmiddag plots het elftal van Duitsland uitgeschakeld ! En daarmee de torenhoge favoriet…., dat opent onverwachte perspectieven !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: