Nieuw

‘Zweedse’ winkel weigert vrouw te helpen omdat ze geen hoofddoek draagt

Een vrouw in Zweden beweert dat ze niet geholpen werd in een lokale winkel met een Somalische eigenaar omdat ze geen hoofddoek droeg, en merkte op dat het voelde alsof ze terug was in haar herkomstland, Iran.

De vrouw, een bekende Zweedse vrouwenrechtenactiviste genaamd Soheila Fors, zegt dat ze aan het winkelen was voor een jurk en dat de vrouwelijke winkelmedewerkster haar er een paar liet zien. Niet lang daarna verscheen er een man, die volgens Fors de eigenaar was, en die sprak met de verkoopster in het Somalisch over Fors en het feit dat ze geen hoofddoek droeg, zo schreef Fors in een artikel voor Nyheter 24.

“Daarop draaide de verkoopster zich weer naar mij en zei: “Sorry, maar je kan dat jurkje niet kopen”. “Stel je voor dat je naar een winkel gaat en geen melk en brood kan kopen”, antwoordde ik. “Zweden is een democratie”, antwoordde ze. “Ja ja, het is een democratie. En ik winkel met of zonder hoofddoek als ik dat wil”, schrijft Fors in haar stuk.

Soheila Fors Photo: Facebook.

Deze ervaring liet Fors achter met een gevoel ‘alsof ze weer onder Iran’s religieuze onderdrukking teruggekeerd was.” Fors verliet Iran in 1993 nadat ze deel uitmaakte van een beweging tegen de islamitische regering daar. Sindsdien heeft ze zich uitgesproken over islam en vrouwenrechten en dat kwam haar te staan op doodsbedreigingen van supporters van Islamitische Staat.

“Ze schrijven dat ze weten waar ik woon en dat ze mijn familie zullen vermoorden”, zei Fors in 2015.

Volgens Fors hebben veel mensen op sociaal media haar aangeraden om een klacht in te dienen wegens discriminatie, maar ze is tegen dat idee omdat het volgens haar kan leiden tot een potentieel etnisch conflict tussen Zweedse-streepje-Iraniërs en Zweedse-streepje-Somaliërs.

In plaats daarvan pleit ze er voor om winkels die een dergelijk beleid voeren te boycotten.

Feministes en islam liggen wel vaker op ramkoers in Zweden. In een recent geval waren Zweedse feministes gedwongen sharia-no-go-zones te verlaten.

In het kalifaat Husby in Stockholm denkt de overheid dat probleem op te kunnen lossen door meer straatverlichting en het verhuizen van een ‘bepaald’ cafe en noemt dat dan “feminist urban planning.”  (er staat niet bij wat voor cafe dat is, maar als het een cafe is voor Zweden die een biertje drinken dan lijkt mij dat het de veiligheid van de ‘feministes’ in kwestie alleen maar vergroot, Fub)

Sommige Zweedse feministes zeggen dat islam het probleem niet is, maar dat mannen in het algemeen het probleem zijn. Victoria Kawesa, van de Zweedse Feministische partij zei: “Alle mannen zijn racistische dominante onderdrukkers”.

Bron: http://www.breitbart.com/london/2017/07/27/swedish-shop-refuses-woman-service-not-wearing-hijab/

Opmerking: “In plaats daarvan pleit ze er voor om winkels die een dergelijk beleid voeren te boycotten.”

Ik koop helemaal niks bij moslims, al jaren niet. Als mevrouw Fors dat ook gedaan had, dan had ze dit niet meegemaakt.

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7464 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on ‘Zweedse’ winkel weigert vrouw te helpen omdat ze geen hoofddoek draagt

 1. Aandachtshoer waar we er hier ook een zooi van hebben. Ik geloof er geen zak van. En voorts vind ik dat je opgesloten moet worden als je iets bij een exotisch gerelateerde dobberwinkel koopt. [had eerst iets engers geschreven] Wij vreten alleen maar hollandse meuk of chinees.

  Liked by 1 persoon

 2. Van halal eten ga je scheel zien en scheten laten.

  Like

 3. skeeter // juli 28, 2017 om 17:20 //

  Effe een verfbom naar binnen pleuren.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Respect voor vrouwen en hun rechten ook al zo iets van voor de islamisering

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: