Nieuw

Regenboogtaal is absurd en intolerant

Wat een zieke balans: in een land waar grof geweld tegen homo’s op straat toeneemt, ageert de gedachtenpolitie niet tegen de culturen waarin die homohaat gekoesterd wordt, maar tegen onschuldige termen, gebruikt door mensen die niemand kwaad doen.

Kameraden! Ik begin deze column met de correcte aanspreekvorm uit mijn jeugd, destijds afgedwongen door de communistische taalpolitie. In het Nederlands klinkt kameraad genderneutraal; de Amsterdamse taalpolitie die ’dames en heren’ in de ban doet, kan tevreden zijn. Ik ben veilig aan het regenboogkwetteren, conform de richtlijnen van Mokumse vrijetijdsmarxistjes die dol zijn op verboden.

Nausica Marbe, Telegraaf >>

Zie ook:

Londen underground schaft mannen en vrouwen af voor gendergezwets

Doe mee met 7.623 andere volgers

About Fubar (5041 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Regenboogtaal is absurd en intolerant

 1. Tijl Uylenspiegel // juli 29, 2017 om 11:54 //

  Ik moet toegeven dat ik compleet verbouwereerd was toen in het nieuws kwam dat de NS genderneutraal zou gaan omroepen; reiziger in plaats van dames en heren. En als ik eerlijk ben dan ben ik nog steeds verbouwereerd. Hoeveel transgenders zouden er zijn in Nederland?
  10.000, 100.000, 1.000.000 ? Naar mijn idee zullen het er meer dan 100 maar minder dan 200.000 zijn, ik kan er faliekant naast zitten maar dat zou mij verbazen. Een extreem kleine minderheid dus, en daar gaan we nu ons complete taalgebruik voor herzien? Beetje krampachtig is het wel. Genderneutrale toiletten? Ik vind het best hoor, net als de meeste mannen denk ik, maar ik betwijfel of de vrouwen het ook zo oninteressant vinden, ik denk het niet.
  Kortom het hele gedoe is vreselijk over the top.

  Like

 2. ‘Mutanten’ zou je ook kunnen zeggen….

  Like

 3. Ik bedoel dus: “Dames en heren, èn mutanten,” maar ja dat zal wel weer niet mogen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: