Nieuw

Regenboogtaal is absurd en intolerant

Wat een zieke balans: in een land waar grof geweld tegen homo’s op straat toeneemt, ageert de gedachtenpolitie niet tegen de culturen waarin die homohaat gekoesterd wordt, maar tegen onschuldige termen, gebruikt door mensen die niemand kwaad doen.

Kameraden! Ik begin deze column met de correcte aanspreekvorm uit mijn jeugd, destijds afgedwongen door de communistische taalpolitie. In het Nederlands klinkt kameraad genderneutraal; de Amsterdamse taalpolitie die ’dames en heren’ in de ban doet, kan tevreden zijn. Ik ben veilig aan het regenboogkwetteren, conform de richtlijnen van Mokumse vrijetijdsmarxistjes die dol zijn op verboden.

Nausica Marbe, Telegraaf >>

Zie ook:

Londen underground schaft mannen en vrouwen af voor gendergezwets

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7440 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Regenboogtaal is absurd en intolerant

 1. Tijl Uylenspiegel // juli 29, 2017 om 11:54 //

  Ik moet toegeven dat ik compleet verbouwereerd was toen in het nieuws kwam dat de NS genderneutraal zou gaan omroepen; reiziger in plaats van dames en heren. En als ik eerlijk ben dan ben ik nog steeds verbouwereerd. Hoeveel transgenders zouden er zijn in Nederland?
  10.000, 100.000, 1.000.000 ? Naar mijn idee zullen het er meer dan 100 maar minder dan 200.000 zijn, ik kan er faliekant naast zitten maar dat zou mij verbazen. Een extreem kleine minderheid dus, en daar gaan we nu ons complete taalgebruik voor herzien? Beetje krampachtig is het wel. Genderneutrale toiletten? Ik vind het best hoor, net als de meeste mannen denk ik, maar ik betwijfel of de vrouwen het ook zo oninteressant vinden, ik denk het niet.
  Kortom het hele gedoe is vreselijk over the top.

  Like

 2. ‘Mutanten’ zou je ook kunnen zeggen….

  Like

 3. Ik bedoel dus: “Dames en heren, èn mutanten,” maar ja dat zal wel weer niet mogen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: