Nieuw

Waarom Brusselse ophef over Polen hypocriet is

Er is veel ophef over wat als het einde van de rechtsstaat in Polen wordt gezien. Maar zoals zo vaak zijn er ook veel hypocrisie en tegenstrijdigheid als er sprake is van ophef en verontwaardiging in Brussel en Straatsburg, schrijft Syp Wynia.

De Poolse regering staat onder druk van Brussel, omdat de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht daar ter discussie zou staan. Europees Commissaris Frans Timmermans dreigt Polen het stemrecht binnen de Europese Unie te ontnemen. Ook is al geopperd de Europese subsidies aan Polen op te schorten.

Syp Winya, Elsevier >>

Hij heeft wel een grote mond die Frans Timmermans. In Nederland is 31% van de rechters van D66.

De zaak-Wilders doet de discussie over de onafhankelijkheid van de rechtspraak oplaaien. Beïnvloedt de levensovertuiging en politieke kleur van een magistraat diens optreden? Bespiegelingen van vier christenjuristen. „Het grote aantal rechters met een D66-achtergrond baart zorgen.” RD >>

 

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7464 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Waarom Brusselse ophef over Polen hypocriet is

 1. Alphons Mantel // juli 27, 2017 om 20:09 //

  partijdigheid blijkt erg van de partij af te hangen aan wie je het vraagt

  Like

 2. Samuel // juli 27, 2017 om 20:41 //

  Misschien een tijdje uitproberen of jury-rechtspraak – met normale burgers – een beter resultaat geeft. Wel sneu voor de carriéres van al die aankomende D66 rechters natuurlijk.

  Like

 3. Het einde van de rechtstaat van alle Europese staten was al een feit sinds de oprichting van de EU. Brussel dicteert en de landen hebben het te slikken. Ik hoop dat Polen zo wijs is om er uit te stappen. Aan de andere kant is het wel zo dat ze miljarden hebben gekregen honderden miljarden zelfs om er boven op te komen. En nu ze boven Jan zijn beginnen ze te morren. Laat andere landen maar de vluchtelingen opnemen maar wij niet. Dus mijn devies is Polen eruit en dan de Poolse burgers terug. Hopelijk volgen die andere Oostblok landen snel.

  Like

 4. Like

 5. Greengo // juli 29, 2017 om 17:01 //

  Werkloosheid in Nederland veel hoger dan gedacht

  28-07-2017 02:19:57
  Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte vorige week dat de werkloosheid in Nederland voor het eerst sinds de zomer van 2011 weer onder de 5% gedaald is. Dat lijkt misschien goed nieuws, maar achter deze cijfers gaat een enorme verborgen werkloosheid schuil.

  Volgens de officiële statistieken waren er in juni 446.000 personen werkloos, maar wat de cijfers niet vertellen …

  https://www.goudstandaard.com/werkloosheid-in-nederland-veel-hoger-dan-gedacht

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: