Nieuw

Overheid stelt islamisering verplicht- dwingt Amsterdam islamitische middelbare school te accepteren

We berichten vorige week al dat de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) alles uit de kast haalt om leerlingen te ronselen in een ultieme poging om een islamitische middelbare school te openen. We berichtten toen ook al dat De Raad van State het geen probleem vond dat een voormalig bestuurslid zijn steun uit had gesproken voor ISIS.

Vandaag veegt De Raad van State de bezwaren van de staatssecretaris van tafel:

Besluit staatssecretaris

Eind juni 2017 weigerde de staatssecretaris de bekostiging die Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) hem had gevraagd. Hij stelde een ‘gegronde reden’ te hebben om aan te nemen dat SIO niet aan de wettelijke voorwaarden voor bekostiging zal voldoen. Die reden bestaat er volgens de staatssecretaris uit dat het bestuur van SIO niet onmiddellijk, onvoorwaardelijk en publiekelijk afstand heeft genomen van de uitlatingen van een voormalig bestuurslid dat in juni 2014 zijn steun betuigde aan IS. De staatssecretaris vreest daarom dat het bestuur dit gedachtegoed ook toelaat in het onderwijs aan de leerlingen. Die vrees is versterkt doordat SIO vervolgens niet wilde meewerken aan een onderzoek van de Inspectie van het onderwijs, aldus de staatssecretaris.

Gegronde reden

Naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak “rechtvaardigen de feiten en omstandigheden in deze zaak niet de conclusie van de staatssecretaris dat een gegronde reden aanwezig is” om aan te nemen dat SIO niet aan de voorwaarden zal voldoen voor bekostiging.

De onwil van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam was ook geen argument voor De Raad van State:

Hoewel SIO niet bereid was om vrijwillig mee te werken aan een oriënterend gesprek met de Inspectie voor het onderwijs, heeft zij de Inspectie wel laten weten “tot haar dienst” te staan als de Inspectie een onderzoek zou vorderen. De Inspectie heeft dat echter niet gedaan. Naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak kan niet worden gezegd dat SIO vanwege een kritische houding over dat onderzoek en de betwisting van de wettelijke grondslag ervan, de medewerking aan een inspectieonderzoek heeft geweigerd. Dit kon voor de staatssecretaris geen aanleiding zijn om de bekostiging om die reden te weigeren.

Is er al een naam bekend? Waarmee zullen we nu weer vol in het gelaat gespuugd worden van ons eigen geld? U weet toch waar die andere excellente islamitische middelbare school naar vernoemd was?

Ibn Chaldoun oftewel Ibn Khaldun (1332 -1406):

”Voor de islamitische gemeenschap is de heilige oorlog een religieuze plicht  ( . . .) om iedereen tot de islam te bekeren, hetzij door overtuiging hetzij door geweld. Daarom zijn in de islam Kalifaat en koninklijke autoriteit verenigd, zodat de verantwoordelijke persoon de ter beschikking staande kracht op beide [religie en politiek] tegelijkertijd kan inzetten. De andere religieuze groepen hadden geen universele missie en de heilige oorlog was geen religieuze plicht voor hen, behalve voor verdedigingsdoeleinden. ( . . .) We denken niet dat we de pagina´s van dit boek zwart zouden moeten maken met de discussie over de dogma´s van hun ongeloof. ( . . .) Ze maken allemaal onderdeel uit van het ongeloof. Dat wordt in de edele Koran duidelijk vermeld. Deze aangelegenheden met hen te bediscussiëren of te beargumenteren is niet aan ons.  Het is [aan hen te kiezen tussen] bekering tot de islam, beschermingsgeld betalen of de dood.”

De Rede en de Vrijheid  had de “grote” Ibn Khaldun ook al niet hoog zitten:

“Ons is bevolen om uit te bannen en te onderdrukken elke speculatie over [oorzaken] en ons te richten op de Veroorzaker van alle oorzaken, zo dat de ziel krachtig gekleurd zal worden door de eenheid van God. Een man die zich houdt bij oorzaken is gefrustreerd. Hij wordt terecht een ongelovige genoemd ( . . .) daarom is ons door Mohammed verboden om oorzaken te bestuderen.”

Het enige wat deze islamitische belediging nu nog tegen kan houden is als de Stichting Islamitisch Onderwijs niet op tijd voldoende leerlingen weet binnen te halen.

Update:

En gelijk weer verder gaan met drammen en dreinen.

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7177 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Overheid stelt islamisering verplicht- dwingt Amsterdam islamitische middelbare school te accepteren

 1. Domheid regeert aan de ‘top’. Wanneer ‘onttoppen’ we dit?
  Ik ben van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden, geheel in lijn met het motto van Fubar.

  Like

 2. Like

 3. Greengo // juli 26, 2017 om 19:07 //

  Virgo, doe een voorstel.

  Like

 4. Alphons Mantel // juli 27, 2017 om 07:54 //

  de Raad van State is slechts een dom werktuig van de niet gekozen EU met hun beleid tot natuurvernietiging en moordkansvergroting middels immigratie

  Like

 5. Piet Hein Donner, dan weetje het wel…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. ISISlamitische school Amsterdam – 45 leerlingen – had al lang gesloten moeten zijn

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: