Nieuw

De mens als huisdier

De grote vragen

Ingezonden door: Van Hamelen

Iedereen heeft een eigen interpretatie van “waarom we hier zijn” en “hoe we hier zijn gekomen”. Daar waar de wetenschap en het geloof nog geen sluitende conclusie hebben kunnen leveren zal ik jullie amuseren met mijn theorieën.

Mijn theorieën baseer ik niet alleen op basis van mijn eigen logica en denkvermogen maar sluiten aan bij wetenschappelijke bevindingen zowel als geloofsovertuigingen.

Wetenschap en Geloof

Wetenschappers hebben wel vaker een theorie waar veel onzekerheden over zijn maar er zijn ook theorieën zoals de evolutietheorie die tot nu toe stand houden. De evolutietheorie geeft echter ook geen antwoord op hoe en waarom we hier zijn gekomen.
De heilige boeken beschrijven allemaal dat we zijn ontstaan door de hand van God en dat het hele zooitje binnen een week bij elkaar geraapt zou zijn. Niet alleen dat maar Hij heeft ook nu nog alle touwtjes in handen volgens de volgelingen van religies. Wetenschappelijke berekeningen die wel vaststaan vertellen dat de samenhang van het heelal zo precies is, dat gelovigen precies dat aanhalen als het bewijs van het bestaan van een schepper. Ook wel de “intelligent designer” genoemd. Ik ben van mening dat zij elkaar bestrijden met halve waarheden en ontbrekende kennis. Een wetenschapper en gelovige in discussie over dergelijke onderwerpen is voor mij dan ook een popcorn momentje.

Mijn theorie

Je kent ze wel, projecten voor in de klas bij biologie of een leraar met een liefde voor vissen. Er staat dan een aquarium of terrarium ergens in de klas waar iedereen naar kan kijken en waar gezamenlijk voor gezorgd wordt. Veel leven wordt gecontroleerd binnen de veiligheid van een glazen afscheiding. Reptielen, knaagdieren, vissen, dieren in een dierentuin en zelfs mensen zitten achter glas. Punt is, dat het leven binnen het glas gecontroleerd wordt. Ik neem even de mieren als voorbeeld van hoe ik het universum, de aarde en onszelf zie. Wij zijn als een kolonie mieren in een afgesloten, gecontroleerde, terrarium-achtige omgeving. Onze maker en of makers zijn veel verder ontwikkelde levensvormen en wij zijn voor hen slechts een project. Of we in een klaslokaal of binnen de muren van een wetenschappelijk instituut staan weet ik niet maar duidelijk is wel dat het universum onze glazen bak is. Verder denk ik dat onze ziel een vorm van energie is. Die energie is voor onze makers verplaatsbaar en zo kunnen de dejavu momenten en gevoelens van reïncarnatie ook verklaard worden. Ontsnappen uit het “terrarium” is onmogelijk gemaakt. Zodra een energie dreigt te ontsnappen wordt deze teruggeplaatst of “gedoofd”. De ontmoetingen met en de ontvoering door “aliens” zijn in mijn theorie niks meer of minder dan het controleren van een energie door onze makers. Voor hen zijn wij slechts een studie of een vorm van vermaak. Eerst hadden ze dinosaurussen als project maar toen dat te saai werd hebben ze die verruild voor een intelligentere levensvorm, de mens. Nu kijken ze vol verwondering toe hoe wij ontwikkelen en zorgen voor onszelf. Ook kijken ze met leedvermaak toe naar hoe wij elkaar bestrijden. Mijn vermoeden is dat ze expres verschillende soorten mensen (energievormen) hebben ontworpen om ze op de verschillen te laten strijden. Het laten evalueren van de mens is er op gericht dat de manier waarop wij strijden verandert en niet saai wordt. Niet saai voor de spectators wel te verstaan. Het doet een beetje denken aan “the Truman show” van Jim Carey. Alleen zijn wij allen onderwerp en is het einde en dus de metaforische deur nooit te vinden. De mens zal tot in de oneindigheid blijven speculeren over het hoe en waarom van ons bestaan. Een definitief antwoord zal uitblijven. Ik begrijp. Het is moeilijk om jezelf als huisdier van een hoger ontwikkelde levensvorm te zien maar waarom zou dat minder waar kunnen zijn dan de andere sprookjes?

Nogmaals, dit is geen bewijs of anderzijds bewezen waarheid. Dit is mijn eigen geprefereerde kijk op ons bestaan. Op deze manier heb ik wel een maker maar niet een god en is al het wetenschappelijke onverklaarbare verklaarbaar.

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7438 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on De mens als huisdier

 1. Wie schiep God, wie maakte de maker ?

  Like

 2. Freie Zeiten, daar had ik lang niet meer gekeken. Staat niet in mijn leeslijst. Wel gelijk een paar tweets aan besteed. Vind dat we toch eigenlijk een beter plekje moeten vinden voor een ‘blogroll’, al is het maar voor ons eigen gemak.

  Like

 3. Dit is op van Hamelen herblogd.

  Like

 4. Je kunt ook overwegen om Pastafarian te worden 😉
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_Spaghettimonster

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // juli 26, 2017 om 23:29 //

  De mens is tegelijk bevoorrecht en vervloekt door zijn denkvermogen. Vandaar die steeds weer terugkerende vraag; waarom zijn wij op aarde ?
  Geen enkele andere diersoort die zich daarmee bezig wenst te houden, het is ook zinloos want daar is geen antwoord op. Het is ook volstrekt zinloos te denken dat als je maar je hele leven in dienst stelt van “een geloof” je na de dood een prachtig tweede leven tegemoet gaat. Vandaar ook dat het ‘geloof’ heet en geen wetenschap. Er is niet één sprankje bewijs te vinden dat er zelfs maar een grond van waarheid in religie is te vinden.

  Like

 6. Als er een god is zijn er meerdere, waarom een god, zo’n god wil ook wel eens een verzetje,
  En die Allah speelt altijd vals met kaarten.

  Like

 7. ongesgoolde // juli 28, 2017 om 01:19 //

  Nihilisme in optima forma: Ik wil god in een doosje.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: