Nieuw

Volkskrant: onderzoek toont aan dat de Volkskrant een policore kutkrant is

Het onderzoek ging over Duitse kranten, maar is één op één ook toepasbaar op de Nederlandse kranten. Waar Süddeutsche Zeitung (SZ), die Welt, en de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) staat, kan makkelijk Volkskrant, NRC, Trouw, Algemeen Dagblad en Parool ingevuld worden. Stuk voor stuk spreekbuizen van het regime en voorstander van massa-immigratie en goedpraters van islam.

Onderzoek: Duitse kranten namen Merkels ‘Wilkommenskultur’ vrijwel kritiekloos over

Journalisten lieten vooral voorstanders van ruimhartig asielbeleid aan het woord

De Duitse kranten hebben gefaald in de berichtgeving over de vluchtelingencrisis van 2015. Dat concludeert mediawetenschapper Michael Haller van de universiteit van Leipzig op basis van de eerste grote studie naar de rol van de media destijds. Volgens Haller gedroegen journalisten zich niet als kritische waarnemers, maar wilden ze de lezers overtuigen van Merkels Willkommenskultur.

Haller stelt dat de studie een ‘systeemcrisis van de mainstream media’ blootlegt, omdat ze aantoont hoever de belevingswereld van journalisten af staat van die van het grootste deel van hun potentiële lezerspubliek. Volkskrant >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Volkskrant: onderzoek toont aan dat de Volkskrant een policore kutkrant is

 1. Tijl Uylenspiegel // juli 24, 2017 om 23:51 //

  Ja wat dat betreft hoef je weinig te verwachten van de hedendaagse pers of wat zich daar nog voor uitgeeft, daarbij nemen ze klakkeloos alles over van de grote persbureaus. De redactionele stukken zijn zonder uitzondering van linkse signatuur, het in mijn ogen enig goede weekblad is nog altijd Elsevier die wel kritisch durven zijn en die ook niet bepaald lullig doen met de reacties. Waarbij aangetekend dat reageren geloof ik is voorbehouden aan abonnees.
  Vooral de artikelen van Syp Wynia zijn vaak om van te smullen en ik verdenk hem er sterk van dat hij PVV stemt !!

  Like

 2. Alleen jammer van die islamisme-Iranees bij Elsevier.

  Like

 3. Alphons Mantel // juli 25, 2017 om 08:40 //

  de Volkskrant en NRC passen goed bij de staatspropaganda omroep

  Like

 4. wouteenhoorn // juli 25, 2017 om 13:17 //

  Bekend verhaal maar het is gewoon hard nodig. Wie de roos wil plukken moet de doornen
  niet ontzien heb ik eens gelezen

  Like

 5. Like

 6. Verraders verdienen de ultieme straf.

  Like

 7. Like

 8. Greengo // juli 30, 2017 om 15:29 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s