Nieuw

Uitgerekend op de Dag van de Persvrijheid begint Turkije met grootste zaak tegen vrije pers

O bittere ironie. Op de Dag van de Persvrijheid in Turkije, gevierd sinds op 24 juli 1908 in het Ottomaanse Rijk de censuur werd opgeheven, begint in Istanbul het belangrijkste strafproces tegen de persvrijheid sinds de mislukte staatsgreep een jaar geleden. Zeventien journalisten en bestuurders van de krant Cumhuriyet staan maandag terecht wegens het steunen van terroristische organisaties.

Cumhuriyet zal lang niet de eerste Turkse krant zijn die dat lot treft. Sinds de mislukte staatsgreep zijn bijna 50 kranten verboden, naast vele tientallen tijdschriften, tv-zender en uitgeverijen. Ongeveer 160 journalisten zijn gedetineerd. ‘Turkije is ’s werelds grootste gevangenis voor journalisten’, zegt Bihr.

Volkskrant >>

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7463 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Uitgerekend op de Dag van de Persvrijheid begint Turkije met grootste zaak tegen vrije pers

 1. Greengo // juli 23, 2017 om 17:59 //

  Like

 2. Greengo // juli 23, 2017 om 20:04 //

  Like

 3. Zo zijn er meer uitgerekende gevallen. Neem bijvoorbeeld de beoeming van Judith Sargentini tot lid EU anti-terrorisme commissie.
  http://media.tpo.nl/column/aan-judith-sargentini/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: