Nieuw

Yanis Varoufakis ontmaskert de echte agenda van de Eurogroep

BOEKRECENSIE

Duits Minister van Financiën Wolfgang Schaüble is de echte machthebber in dit grote geheel. Dat heeft niets te maken met zijn persoon zelf, maar met de reële economische en financiële machten waarvoor hij opkomt en die hij met bravoure en overtuiging verdedigt. Hij kwam er tijdens vergaderingen zeer regelmatig openlijk voor uit dat verkiezingen voor hem irrelevant waren in het bepalen van het beleid.

“Ik zou dit (de overeenkomsten die Griekenland moet ondergaan voor zijn schuldenprobleem) als Griek ook nooit aanvaarden.” Tijdens een informeel gesprek zegt Schaüble aan Varoufakis waar het volgens hem echt over gaat. Volgens Schaüble is het ‘overgenereuze’ Europese sociale model niet langer houdbaar en moet het verworpen worden. Europa verliest volgens hem competitiviteit als je de kosten vergelijkt van de Europese welvaartsstaten met plaatsen als India en China, waar er geen sociaal opvangnet is. Europa zal stagneren tenzij de sociale voordelen ‘en masse’ worden afgeschaft.

“Het was alsof hij me zei dat dat toch ergens moest beginnen en dat dat ‘ergens’ net zo goed Griekenland zou kunnen zijn.” Bijna halfweg in het boek geeft Varoufakis dit gesprek weer. Hij schijnt zich niet te realiseren dat daarmee in feite alles is gezegd. Hier gaat het dus over.

Dewereldmorgen >>

Deze drie alinea’s komen uit het middenstuk van deze recensie en geven denk ik het beste aan wat ons te wachten staat; onze democratische verzorgingsstaten worden afgebroken ten behoeve van een multinationale zakenelite. U zult weer slaven worden net als in vroeger eeuwen.

 

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7467 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Yanis Varoufakis ontmaskert de echte agenda van de Eurogroep

 1. Duchesne // juli 20, 2017 om 09:56 //

  kort door de bocht….we worden vervangen n de burgeroorlog die er als reactie komt zijn ingecalculeerd. We worden bestuurd door monsters.

  Like

 2. De links/kapitalistische elites aanpakken is het enige wat ons rest.

  Like

 3. Jeroentje deisselbloem, die zoveel op H, Himmler lijkt, komt er ook aardig bekaaid van af.
  Hij wordt getypeerd als een kruiperige schijnheilige, achterbakse opportunist, aldus Varoufakis in zijn memoires..
  Eigenlijk precies het soort mensen wat de pvda al 40 jaar lang voorbrengt.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: