Nieuw

De haat tegen een westerse wereld die honderd, nee, duizend maal, nee, oneindig veel beter is dan de rest

Deze Canadese psycholoog, Jordan Peterson, deed me denken aan het slot van een artikel van mij uit 1998. Dat is nu bijna 20 jaar geleden. Maar voor ik dat slot citeer, zal ik eerst Peterson maar eens samenvatten. U bent trouwens geadviseerd om de hartstocht te beluisteren waarmee hij zijn waarachtige verontrusting verwoordt vanwege de waanzin die de Humanities op onze universiteiten teistert. Dat geldt niet alleen voor Canada en Amerika, maar ook voor Europa en Nederland (hier en hier en hier).

Jordan Peterson legt uit hoe zelfvernietigend de filosofie van het postmodernisme is, een postmodernisme dat leert dat het Westen ook maar een toevaligheidje van de geschiedenis is, niet beter is dan de rest van de wereld, nee, slechter en daarom kapot moet. Een postmodernist, zegt Jordan Peterson, heeft geen flintertje dankbaarheid in zijn lijer voor de wereld waarin hij mag leven en is daarom een pathologische rancunist.

Martien Pennings >>

Doe mee met 8.456 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7433 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on De haat tegen een westerse wereld die honderd, nee, duizend maal, nee, oneindig veel beter is dan de rest

 1. JackvanderVeen // juli 21, 2017 om 10:26 //

  Wanneer ik de samenvatting onder de video lees, ontgaat mij de interesse om zijn linkse gezeik aan te horen.
  De wereld teert wel op de ontwikkeling van het westen!! Dus hoe gestoord is die lul wel.

  Like

 2. Dat voortkomend uit een minderwaardigheidscomplex, bijkans iedere linksch malloot overal wel een aldanniet terzake doende mening over heeft is inmiddels genoegzaam bekent. (waar overigens niets op tegen is zolang deze achter de voordeur blijft)
  Echter, de vraag is waarom dit soort bovengenoemde malloten de echte wereld met hun holle retoriek blijven vermoeien?
  Is dit puur vanwege het feit dat dit soort zelfpijpers het idee hebben dat hun abjecte meninkjes ertoe doen,…. of is het vanuit het idee “ik heb een mening dus ik besta”.
  Interessante casus. Lijkt mij typisch ‘voer’ voor psychologen.
  Oh wacht. Dat treft. Hij kan bij zichzelf terecht…….!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: