Nieuw

“Wat is er rechts aan een cultuur behouden?”

Door ingezonden: Van Hamelen

Het willen behouden van een eigen identiteit, eigen tradities, eigen normen en waarden en dat alles willen kunnen uitdragen is niet specifiek rechts gerelateerd.

Uiteraard kunnen rechtse mensen zich hier over het algemeen in vinden, zij komen er ook voor uit. Dat is direct een belangrijke reden voor de associatie met de rechtse hoek, ook omdat vooral de extreem rechtse groeperingen nadruk leggen op het behoud van eigen cultuur. Ik zelf ben een voorstander van “artikel 1” in de grondwet, maar wanneer ik zwarte piet zwárt wil laten ben ik opeens een racist! Al zou je zwevende zijn tussen linkse en rechtse gedachtegangen dan is dit wel een cultureel statement die je direct in de rechtse flank drukt.
Ook veel linkse stemmers hebben overigens niets tegen zwarte piet maar zij worden niet weggezet als racist. Vaak omdat ze niets zeggen over het onderwerp, of het nonchalant wegwuiven om maar niet als racist te worden gezien. En dan heb je helaas nog de eigen cultuur verloederende partijen die een gekleurde piet promoten. Wil het feit dat Sinterklaas nu alle kleuren onder zich heeft dan ineens goedpraten dat het slaven zouden zijn? Moeten we elfjes en dwergen voortaan ook maar weglaten omdat het discriminerend is richting kleine mensen? Waar begint redelijkheid en stopt de waanzin?

“Het willen behouden van een eigen cultuur is niet iets wat aankomt op links of rechts. Het willen behouden van een eigen identiteit zit ingebouwd in ons zijn.”

Het willen verdedigen, zoals moslims de Islam verdedigen, van je eigen culturele waardes ten opzichte van die van een ander, is natuurlijk. Tot aan het begin van de mensheid moet dit het geval zijn geweest. Zelfs dieren van een zelfde groep stoten elkaar af omdat ze anders denken, meestal over voedsel of over wie welk vrouwtje mag dekken, maar zolang ze in hun eigen territorium blijven is er niets aan de hand. Ook zie je dat verschillende diersoorten samen kunnen bestaan omdat zij elkaars manieren juist wél accepteren. In veel opzichten lijken wij qua gedrag en denkwijze op een afspiegeling van het dierenrijk. Wij zijn de echte koningen van de jungle en hoeven alleen de grenzen en sociale verschillen tussen onze eigen maatschappijen nog af te schermen. De mens is ontwikkeld en daardoor sluw in zijn strategie om meer grond over te nemen of om grond te beschermen. Buiten het traditionele aansturen op geweld is er een andere eeuwenoude methode om het volk te laten doen wat men wil.  Namelijk het sturen van mensen door gebruik te maken van ideologische overtuigingen. Elk geloof tekent er mee de zwartste dagen uit haar geschiedenis en elke dictator tekent voor moord in naam van zijn ideologie.

IMG_3302

Maar mensen zijn ook kuddedieren die volgen waar de mainstream ze brengt. Immers, anders zouden alle ideologische overtuigingen ook geen effect hebben. Hoe groot of hoe klein een maatschappij ook is, er zal altijd een vorm van volggedrag zijn. Dat, om niet buiten de boot te vallen, om niet achter te lopen en vooral om maar niet anders te denken dan de rest. Vandáág de dag is het “mainstream” om “individualistisch” te zijn terwijl we allemaal naar dezelfde supermarkt gaan, dezelfde inrichtingen hebben, dezelfde hypotheek of huur betalen en dezelfde Netflix kijken. Zorgwekkender is dat het tegenwoordig “mainstream” is om iemand tot op het bot te demoniseren, je om te draaien en te doen alsof er niks aan de hand is. Door de automatische aanname dat iemand rechts is zodra hij de Islam verwerpelijk vind bijvoorbeeld, plaats je op dergelijke wijze mensen in hokjes waardoor het moeilijk is om een constructief gesprek te starten over het behoud van eigen cultuur. Het is niet rechts om aan te geven dat de Islam en haar gebruiken niet niet stroken, maar zelfs ingaan tegen onze eigen gebruiken en daardoor voor onnodige frictie zorgen. Het erkennen van het feit dat onze cultuur ondermijnd dreigt te worden en daarom beschermd dient te worden, is een conclusie die ieder weldenkend mens zou moeten kunnen trekken. Daarom is mijn mening dat het willen behouden van een cultuur niet per definitie een rechtse aangelegenheid is maar zeerzeker ook een linkse bezigheid kan zijn. Zéér fanatiek bezig zelfs als je kijkt naar communistische bewinden uit de geschiedenis en van vandaag de dag. Dus nogmaals:

“Het is niet links of rechts om je cultuur te verdedigen. Het is menselijk om je eigen cultuur te willen behouden.”

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7440 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on “Wat is er rechts aan een cultuur behouden?”

 1. Tijl Uylenspiegel // juli 20, 2017 om 00:29 //

  Het willen behouden van je cultuur is logisch, zeker als het is ten opzichte van een minderwaardige cultuur. Islamitische landen zijn maar wat happig om de verworvenheden van de westerse wereld te gebruiken/misbruiken maar hebben nimmer bijgedragen om die verworvenheden te bedenken, te ontwikkelen of te maken. Er bestaan geen Arabische auto’s of vliegtuigen. Ze maken geen audioapparatuur of mobieltjes. Eigenlijk om kort te gaan; ze maken niks. Ze hebben olie die door anderen uit de grond wordt gehaald, door anderen wordt getransporteerd en geraffineerd. Ze verbouwen geen graan, ze houden dieren op de manier zoals dat 1400 jaar geleden werd gedaan. Hun bijdrage aan de wereld van vandaag is 0,0 en dan willen ze hun manier van leven aan ons opdringen ?

  Like

 2. skeeter // juli 20, 2017 om 04:19 //

  en links in a nutshell
  Hij praat wel erg snel

  Like

 3. Tijl, volgens mij hebben ze daar nog niet eens een knijper fabriek.
  Zelf dat is nog te moeilijk om in elkaar te zetten.

  Liked by 1 persoon

 4. De rechterhand van de slinkse en misselijkmakende burgervader van Mokum ene Saaida al T.. geen familie van Fatia E., heeft de kluit ernstig belazerd.
  Goh, dat verwacht je niet van socialisten.
  Mevrouw was radicaliseringsexpert, presteerde niets, maar wist wel 4 jaar de geldkraan wagenwijd open te zetten en haar etnische vriendjes te bevoordelen.
  Cohen ga eens gauw dood!!!.

  Like

 5. Wat is dat trouwens met die socialisten in Mokum.
  Ook politieboef Aalbesberg heeft een arabische rechterhand, die haar zakken en van andere allochtonen mag vullen.
  144K voor een incompetente troel.
  Kan er geen grootschalig nationaal corruptie onderzoek komen naar de handel en wandel van al die pvda paraseiten in Mokum.

  Like

 6. @Bert
  Cohen is daar al wat jaren geen burgermeester meer. Dat wil niet zeggen dat met die Ebenhard van der Laan de zaak er zo mee op vooruit is gegaan.
  Ook van de PvdA en net zo kruiperig voor alles wat mossel is als zijn voorganger.

  Like

 7. Marokkaanse raciste, die de dood van veel Nederlanders bij de MH17 ramp niet betreurt, wordt niet door het OM vervolgd, maar mag in het AD haar Nederlander haat blijven spuien.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/07/maar_ja_openlijk_ageren_tegen_stupiditeit_is_helaas_ook_al_racisme.html#comments

  Like

 8. @Ron, ja je hebt gelijk, maar zowel Cohen als die advocaat mogen wat mij betreft, zo snel mogelijk het tijdige voor het eeuwige verwisselen.
  Allebei zo fout als wat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: