Nieuw

‘Nieuws’ om te lachen

Jazeker, ook in een wereld waar zo nu en dan alles kommer en kwel lijkt te zijn komen er soms van die berichten langs waarvan je onwillekeurig moet glimschateren !

Zo lees ik net een stukje dat oliebedrijven zich een hoedje zijn geschrokken. Wat wil hetpumping-gas-1631634_640 geval ? Ze zijn erachter gekomen dat elektrische auto’s geen benzine en nauwelijks olie gebruiken…

 

 

Joh, wie had dat nou gedacht ! “We lopen zelfs het ‘risico’ dat de complete oliehandel stagneert. Waarschijnlijk zijn er over een jaartje of twintig zelfs 8 miljoen vaten olie per dag minder nodig, dat is evenveel als de productie van Iran en Irak bij elkaar opgeteld.

Wat zitten al die managers toch de hele dag te doen vraag je je af, zelfs een kind kon die bui zien hangen.

Het is nu nog even wachten tot er een minister of staatssecretaris wakker wordt. Nederland is na Noorwegen het land waar het meeste wordt betaald voor benzine (lees belasting) dus ja met al die vooruitstrevende plannen dat er over zeven jaar geen benzineauto’s meer verkocht mogen worden zal de inkomst aan accijns ook wel afnemen….toch ?

time-is-money-1144201_640 Time is money is nog nooit zo toepasselijk geweest.

En de olieboeren uit Arabierië, zijn die al naar alternatieve inkomsten aan het kijken ? Of denken die al liggende in hun harem alleen aan andere dingen ? Zou zomaar kunnen ! Toch vervelend als je straks van een van je seksslavinnen roltvintage-340435_640 en het blijkt dat er geen petrodollars meer binnenkomen !

Ik heb nooit de indruk gehad dat Arabieren nou zo’n spaarzaam volkje waren, spaarvarkens zijn sowieso haram dus ja dat wordt toch een probleempje straks.savings-box-161876_640

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

5 Comments on ‘Nieuws’ om te lachen

 1. Zou mn adem maar niet inhouden ze vinden wel weer een tax uit of de baterij technologie /patenten worden opgekocht door Saudi Arabie is al met veel baterij patenten gebeurd .

  Zo morgen weer even nieuwe spaarlampen kopen voel me nu al genaaid .

  Like

 2. “Ze zijn erachter gekomen dat elektrische auto’s geen benzine en nauwelijks olie gebruiken…”

  Waar wordt die elektriciteit van gemaakt ?

  Like

 3. Die Noren zal het roesten dat de benzine een beetje duur is trouwens, die hebben hun energie inkomsten niet gebruikt om hun land te islamiseren.

  Schatrijk Noorwegen weet geen raad met zijn geld

  Terwijl de meeste Europese landen nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, moeten de Noren beslissen wat ze met hun gigantisch staatsfonds moeten aanvangen. Het geld uit de Noorse olie- en gasindustrie werd zorgvuldig geïnvesteerd in wat door velen als het grootste staatsfonds ter wereld wordt beschouwd. De nieuwe conservatieve Noorse overheid overweegt nu om het fonds, met een geschatte waarde van 1 biljoen dollar (0,75 biljoen euro) tegen 2020, op te splitsen.

  https://www.volkskrant.nl/economie/schatrijk-noorwegen-weet-geen-raad-met-zijn-geld~a3508708/

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // juli 15, 2017 om 22:47 //

  Hebben die Noren even mazzel dat ze geen lid zijn van de €U, die weten wel raad met geld, die laten het verdampen waar je bijstaat !!

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // juli 15, 2017 om 22:53 //

  “Waar wordt die elektriciteit van gemaakt ?”
  Nou ik zou zeggen verras me, van benzine ?
  Zit er bij die windmolens stiekem een motortje dat hem doet ronddraaien ? Zit er in zonnepanelen olie aan de binnenkant ? Belangrijke vraag natuurlijk ook, hoe gaat straks de Formule 1 eruit zien, krijgen die allemaal verlengsnoeren, en hoe voorkom je dat die in de war raken bij het inhalen… ? Vragen vragen vragen ! 😀

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: