Nieuw

Fiasco voor vrijwillige belasting in Noorwegen – Links wil niet betalen

In een poging om de linkse kritiek te smoren heeft de regering van Noorwegen een geheel vrijwillige belasting ingevoerd. Maar tot nu toe heeft men slechts iets meer dan 11.000 Noorse kronen (1150 euro) ontvangen. De Arbeiderspartij partijleider en multimiljonair Jonas Gahr Store heeft geen kroon betaald, schrijft Di.

De Noorse regering kreeg van linkse partijen kritiek omdat men de belastingen had verlaagd in het land.

Als antwoord op de kritiek heeft de regering een vrijwillige belasting ingevoerd waar het de Noren vrij staat om een bijdragende som geld aan de staatskas te betalen. Maar dat blijkt niet echt een succes te zijn.

Niet veel mensen zijn bereid om vrijwillig belasting te betalen. Tot nu heeft de staat slechts 11.000 Noorse kronen ontvangen.

Eén van de mensen die weigert de vrijwillige belasting te betalen is de sociaal-democratische Arbeiderspartij partijleider Jonas Gahr Store. Hij is een multimiljonair en volgens Di één van de rijkste politici van Noorwegen. Hij is ook één van degenen die klaagden dat de overheid de normale belasting verlaagde.

De Arbeiderspartij beweert dat de vrijwillige belasting en verkiezingsstunt is.

“Het belangrijkste voor ons was het opzetten van een systeem voor degenen die vrijwillig willen bijdragen aan de staatskas en dit op een eenvoudige manier kunnen doen”, antwoordt minister van Financiën Siv Jensen in een email aan Nettavisen.

Informatie over wie en hoeveel van de 11.000 kronen vrijwillige belasting heeft betaald is als staatsgeheim geclassificeerd.

Bron:

http://www.friatider.se/fiasko-f-r-frivillig-skatt-i-norge-v-nstern-vill-inte-betala

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on Fiasco voor vrijwillige belasting in Noorwegen – Links wil niet betalen

 1. 11.000 kronen vrijwillige belasting heeft betaald is als staatsgeheim geclassificeerd.
  Nou beste Fenixx lezers ik zal het maar opbiechten die 11,000 kronen die waren niet van mij schaam me zo diep sorry .

  Like

 2. Die kz lijkt lootje Asscher wel, diens familie heeft ook een slordige 500 miljoen bij elkaar geroofd van het Nederlandse volk, wanneer wordt deze volksverrader eens ter verantwoording geroepen?.

  Like

 3. Links en werken en belasting betalen dat is vloeken. Ze profiteren liever. Lopen te hoop tegen het kapitalisme maar houden hun hand op en dat wordt betaald door de hard werkende middenklasse. Dat wordt voor het gemak vergeten. Ik heb geen tijd dat ik overal loop te protesteren, excuus rel schoppen en vernielen. Zelfs niet voor rechtse zaken. Het mooiste vond ik nog al is dat niet juist omschreven dat ze in Hamburg auto’s in de brand steken en ga zo door en roepen dat het milieu wordt verpest. Sorry hoor ben ik nu zo slim of zijn zij zo dom.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // juli 15, 2017 om 22:58 //

  Nou dat is dan ook wel met afstand het meest stompzinnige plan dat ik ooit gehoord heb !
  Wie verzint zoiets ?

  Like

 5. @Tijl, dat valt wel mee.
  De hypocrisie van links aantonen is hiermee in ieder geval gelukt.
  Als links nu werkelijk vond dat er te weinig belasting betaald werd hadden ze nu de kans vrijwillig bij te lappen wat ze vonden dat er te weinig betaald was.
  Er waren blijkbaar weinig linkse rakkers die bereid waren het verschil met de oorspronkelijke hoeveelheid belasting bij te betalen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: